Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Όψεις του λάθους: Έκθεση της Πηνελόπης Βλαχογιάννη στον χώρο Bartesera

Όψεις του λάθους: Έκθεση της Πηνελόπης Βλαχογιάννη στον χώρο Bartesera

Δυο χρόνια μετά την παρουσίαση της συλλογής εικαστικών έργων με τίτλο «Κυβερνώντας την Κρίση”, παρουσιάζεται η νέα σειρά έργων της Πηνελόπης Βλαχογιάννη υπό τον τίτλο “Όψεις του Λάθους” στον χώρο BARTESERA. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 10 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20.00.

 

Η κοινωνία μας έχει φτάσει στα όριά της - κάθε μέρα κατρακυλάει σταθερά προς την απόλυτη παρακμή. Μελαγχολούμε συνειδητοποιώντας ότι τελικά φτιάξαμε έναν κόσμο που δεν εξυπηρετεί ανθρώπους, αλλά συμπλέγματα και διαστροφές διαταραγμένων μυαλών.

 

Το οικοδόμημα δεν σηκώνει συντήρηση, αλλά εμείς, αμετανόητοι θιασώτες της προχειρότητας, κάθε φορά στοιχηματίζουμε ότι θα το μπαλώσουμε με υλικά ακόμη ευτελέστερα από εκείνα που κατέρρευσαν. Βολεμένοι ως νέοι και αμελείς ως ενήλικες, δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε πολλά, πέρα από το να πληρώνουμε την αφροσύνη μας. Ούτε τα κότσια έχουμε, ούτε περιθώρια υπάρχουν. Το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού θα τον πληρώσουν τα παιδιά μας.

 

Δυο χρόνια μετά το σιωπηλό πολιτικό σχόλιο του «Κυβερνώντας την Κρίση», οι «Όψεις του Λάθους» μας καλούν να αναστοχαστούμε τις καθημερινές μας συνήθειες, τις επιλογές μας, την ποιότητα των ονείρων μας, τις συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεών μας. Ελπίζω να βρούμε το θάρρος και τη σύνεση να εμπιστευτούμε και να αφήσουμε  αυτή τη νέα γενιά της κρίσης, τους ενεργούς πολίτες του αύριο, να φτιάξουν το μέλλον σωστά απ' την αρχή.

Π.Β.

 

H Πηνελόπη Βλαχογιάννη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Είναι δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ.Α από το 1991. Από το 2009 απασχολείται στη Βουλή των Ελλήνων ως Επιστημονική Συνεργάτης και υπεύθυνη επικοινωνίας βουλευτή.  Με τη ζωγραφική ξεκίνησε να ασχολείται μόνη της. Από το 2007 έκανε ελεύθερες σπουδές στα Εργαστήρια Τέχνης Αγίας Παρασκευής δίπλα στις ζωγράφους Ελένη Ζούνη , Μαρουσώ Λαουράκη και τον γλύπτη Στέλιο Σάρρο. Τα έργα της αντλούν τα θέματά τους από τον δημόσιο βίο και την καθημερινότητα. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Η πρώτη ατομική της έκθεση παρουσιάστηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2014 και στην Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο 2015. Έργα της βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και ιδιωτικές συλλογές.

Σχετικές ειδήσεις
Time: έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη στις Kalfayan Galleries
29.09.2016 13:43
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Έλληνα εικαστικού με έδρα τη Νέα Υόρκη, Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο ‘TIME’. Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Νικολακοπούλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, 19.00 – 21.00.
Νικόλαος Γύζης - Τα σχέδια: έκθεση στην Casa Bianca στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων
28.09.2016 15:55
Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Νικόλαος Γύζης: Τα σχέδια», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, στις 19.00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca.
Έκθεση - Αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN
08.09.2016 13:14
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN - CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY.
Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης: Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
31.05.2016 09:57
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσεων σύνδεσης του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο των Ορέων, έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης. Η Πηνελόπη Gandhi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου».
Απόφοιτοι 2012-2013: Έκθεση του Τμήματος Εικαστικών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
14.04.2016 14:13
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Απόφοιτοι 2012-2013» του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 7:30 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.