Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Το χωριό της μουσικής

Το χωριό της μουσικής
Το Μουσικό Χωριό, ξεκινά τον θερινό κύκλο δραστηριοτήτων του, που φέτος χωρίζεται σε τρεις εβδομαδιαίους κύκλους, με ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και συναυλιακό πρόγραμμα και αναμένει τις δηλώσεις συμμετοχής σας!

Η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 13 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 37 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές  των δράσεων αυτών είναι, φέτος, 55 προσκαλεσμένοι διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και άνθρωποι με δράση στο χώρο της performance, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος. 

Ανάμεσα στα παραπάνω θα λειτουργήσουν κατευθύνσεις και αφιερώματα που θα λάβουν χώρα για πρώτη φορά, σε αρκετές περιπτώσεις, σε πανελλήνια κλίμακα. Μερικές από τις νέες κατευθύνσεις είναι: Λαϊκές Μουσικές Παραδόσεις της Μεσογειου και των Βαλκανίων, Μουσική Δωματίου, Μουσικοπαιδαγωγικά / Παιδικό Τραγούδι ,Μουσική Τεχνολογία, Χορός και Performing Arts, Μουσική και Θέατρο , Μουσική Διεύθυνση , Κατασκευή και Παρουσίαση Μουσικών Οργάνων.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες , performances και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου. Μεταξύ αυτών, στις 21 Αυγούστου, θα ακούσουμε και μία μουσική παράσταση της Τάνιας Τσανακλίδου, μαζί με τη Μάρθα Φριντζήλα , τον Τάκη Φαραζή και τον Παναγιώτη Τσεβά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν άμεσα την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής (http://www.music-village.gr/) διότι οι δυνατότητες φιλοξενίας στον Άγιο Λαυρέντιο είναι περιορισμένες. Επιπλέον. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή θα βρείτε εδώ http://www.music-village.gr/DisplayNewsGr.php?nid=26.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας συναντά τον B. D. Foxmoor στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.11.2016 17:02
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B. D. Foxmoor (Active Member) θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, για να παρουσιάσουν τρεις μουσικές βραδιές με τίτλο Παραπόρτι.
Μουσικό Χωριό 2016: Πρόγραμμα Συναυλιών 1ης περιόδου
16.08.2016 11:08
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».