Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Υδάτινα Σύνορα: Έκθεση φωτογραφίας της Λένας Βλασταρά στη Θεσσαλονίκη

Υδάτινα Σύνορα: Έκθεση φωτογραφίας της Λένας Βλασταρά στη Θεσσαλονίκη

Η έκθεση φωτογραφίας της Λένας Βλασταρά με τίτλο Υδάτινα Σύνορα θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 31 Οκτωβρίου 2016 στο Εκλεκτίκ στη Θεσσαλονίκη.

 

"Το ατίθασο αυτό υγρό στοιχείο, το νερό, είναι ο κυριότερος καταπατητής των συνόρων, αφού όχι μόνο περνάει από χώρα σε χώρα χωρίς κανείς να μπορεί να το ελέγξει, αλλά κουβαλάει στα κύτταρά του και όλους τους πολιτισμούς που, ρέοντας, έχει γνωρίσει. Μόνο σαν παγώνει φαίνεται να βρίσκει για λίγο πατρίδα αλλά και τότε πάλι μας ξεγελά. Η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα βρίσκονται στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας. Σύνορα: γεωγραφικά, πολιτιστικά, προσωπικά. Αυτά που ο άνθρωπος πάντα επινοεί και το νερό καταλύει. Υδάτινα Σύνορα, λοιπόν. Ένα οξύμωρο σχήμα για τίτλος μιας έκθεσης φωτογραφίας που θέλει να δείξει ακριβώς αυτό: τη ρευστότητα των συνόρων."

 

Η Λένα Βλασταρά γεννήθηκε στην Αθήνα και από τότε ψάχνει να βρει τρόπους να φύγει από αυτή την πόλη. Ένας από αυτούς είναι τα διηγήματα και τα παραμύθια . Ο πρώτος της φίλος ήταν ένα βιβλίο. Είχε μάλιστα και ονοματεπώνυμο: Όλιβερ Τουίστ. 

 

Από τότε έκανε κι άλλους πολλούς φίλους-βιβλία µε αποτέλεσμα σήμερα να ζει και να εργάζεται ανάμεσά τους, στο CaptainBook.gr. 

 

Το 2015 κυκλοφόρησε «Τα γενέθλια του δράκου Κυριάκου», το πρώτο της εικονογραφημένο παραμύθι. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά και καταφεύγει σε αυτήν όταν δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις.

 

Από το 2001 αρθρογραφεί και δημοσιεύει φωτογραφίες σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα. Τα «Υδάτινα Σύνορα» είναι η πρώτη της προσωπική έκθεση φωτογραφίας.  

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση φωτογραφίας του Θωμά Φίλιου στην Κατερίνη
15.11.2016 14:33
Η Έκθεση που εγκαινιάζει η Γκαλερί Μάτι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Ευθυμιάδη, περιέχει έργα που έχουν κάνει τον Θωμά Φίλιο γνωστό και πέρα από τα εγχώρια σύνορα και φέρουν επάξια τον τίτλο «Ορίζοντες».
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.