Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία

Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία
Οι απόφοιτοι της σχολής Θεάτρου Τέχνης υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Δεγαΐτη παρουσιάζουν για δύο εβδομάδες στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν- Υπόγειο το έργο του Ροζέ Βιτράκ, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων δραστηριοτήτων του Θεάτρου Τέχνης για στήριξη των αποφοίτων της Σχολής του, επιμόρφωσή τους και ταχύτερη ένταξή τους στον θεατρικό χώρο. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι οι νέοι αυτοί ηθοποιοί να αποκτήσουν θεατρική εμπειρία και να έρθουν σε επαφή με το θεατρικό κοινό και τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις αυτές.

Το έργο Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον συγγραφέα ως αστικό δράμα σε τρεις πράξεις. Βρισκόμαστε στο Παρίσι στις 12 Σεπτεμβρίου  το 1909 στο διαμέρισμα της οικογένειας Πωμέλ από τις 8 το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Ο γιος της οικογένειας, Βικτόρ , γιορτάζει τα γενέθλια του . Τα ένατα γενέθλια του…

Το δράμα αυτό γίνεται αμέσως κριτής της αστικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας λάτρη του χρήματος και της κενής ψυχολογίας. Χρησιμοποιώντας πότε αμεσότητα και πότε λυρισμό στρέφεται ανοιχτά κατά της αστικής οικογένειας και των καλά κρυμμένων μυστικών που κρύβονται στου κόλπους της. Την μοιχεία, την αιμομιξία, τον πατριωτισμό, την τρέλα και βέβαια το θάνατο.  

Σχετικές ειδήσεις
Ο Συγγραφέας σου Πέθανε, της Άσπας Καλλιάνη στο Θέατρο Αλκμήνη
09.11.2016 10:43
Στις αρχές του 2017, το θέατρο Αλκμήνη θα υποδεχτεί στη σκηνή του τρεις σπουδαίους χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας υπό τις συγγραφικές και σκηνοθετικές οδηγίες της Άσπας Καλλιάνη. Ο Γιάννης Βούρος ως Γκοντό (Περιμένοντας το Γκοντό, Μπέκετ), η Ζέτα Δούκα ως Μπλανς (Λεωφορείον ο Πόθος, Ουίλιαμς) και ο Σταύρος Ζαλμάς στο ρόλο του Φιρς (Βυσσινόκηπος, Τσέχωφ) θα συναντηθούν στην ίδια σκηνή και στο ίδιο πρωτότυπο έργο.
Θέατρο και Εξουσία, σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
07.11.2016 17:24
Το έργο «Θέατρο και Εξουσία» είναι μια διασκευή του Νίκου Κούνδουρου πάνω στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα». Ο Νίκος Κούνδουρος και η Γιώτα Κουνδουράκη σκηνοθετούν μαζί ένα αιχμηρό πολιτικό έργο.
«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» στο θέατρο Άβατον
02.11.2016 16:10
Το έργο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ παρουσιάζεται από 2 Νοεμβρίου 2016 στο θέατρο Άβατον για λίγες παραστάσεις.
Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα του Ζοέλ Πομμερά στο Θέατρο Τέχνης
01.11.2016 10:38
Ο Νίκος Μαστοράκης ανεβάζει από τις 9 Νοεμβρίου 2016, με την ανανεωμένη ομάδα ηθοποιών της περυσινής επιτυχίας «Τα παιδιά του ήλιου», το σύγχρονο σπονδυλωτό έργο του Joël Pommerat «La réunification des deux Corées» (Théâtre Odéon 2013) στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Μετάξι: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας
04.08.2016 17:14
Η καλλιτεχνική ομάδα «Δρώσα Τέχνη» σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «Ο Θίασος των Ονείρων» παρουσιάζουν το «Μετάξι», ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας, την Κυριακή 7, Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στις 9.15 μ.μ, στην εσωτερική αυλή του Μεταξουργείου «Χρυσαλίς» στη Γουμένισσα.