Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία

Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία
Οι απόφοιτοι της σχολής Θεάτρου Τέχνης υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Δεγαΐτη παρουσιάζουν για δύο εβδομάδες στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν- Υπόγειο το έργο του Ροζέ Βιτράκ, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων δραστηριοτήτων του Θεάτρου Τέχνης για στήριξη των αποφοίτων της Σχολής του, επιμόρφωσή τους και ταχύτερη ένταξή τους στον θεατρικό χώρο. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι οι νέοι αυτοί ηθοποιοί να αποκτήσουν θεατρική εμπειρία και να έρθουν σε επαφή με το θεατρικό κοινό και τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις αυτές.

Το έργο Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον συγγραφέα ως αστικό δράμα σε τρεις πράξεις. Βρισκόμαστε στο Παρίσι στις 12 Σεπτεμβρίου  το 1909 στο διαμέρισμα της οικογένειας Πωμέλ από τις 8 το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Ο γιος της οικογένειας, Βικτόρ , γιορτάζει τα γενέθλια του . Τα ένατα γενέθλια του…

Το δράμα αυτό γίνεται αμέσως κριτής της αστικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας λάτρη του χρήματος και της κενής ψυχολογίας. Χρησιμοποιώντας πότε αμεσότητα και πότε λυρισμό στρέφεται ανοιχτά κατά της αστικής οικογένειας και των καλά κρυμμένων μυστικών που κρύβονται στου κόλπους της. Την μοιχεία, την αιμομιξία, τον πατριωτισμό, την τρέλα και βέβαια το θάνατο.  

Σχετικές ειδήσεις
Η Αγλαΐα Παππά διαβάζει Όμηρο στην Ερμιονίδα
13.09.2016 12:19
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας φιλοξενεί την μεγάλη ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαΐα Παππά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, τη θεατρική ανάγνωση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου Θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη.
Μετάξι: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας
04.08.2016 17:14
Η καλλιτεχνική ομάδα «Δρώσα Τέχνη» σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «Ο Θίασος των Ονείρων» παρουσιάζουν το «Μετάξι», ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας, την Κυριακή 7, Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στις 9.15 μ.μ, στην εσωτερική αυλή του Μεταξουργείου «Χρυσαλίς» στη Γουμένισσα.
Μιά πέτρα λάθος, του Θεόδωρου Γράμψα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
01.08.2016 13:31
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν τον Οκτώβριο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πετρα λάθος».
Η Δεσποινίς Τζούλια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα
15.04.2016 17:15
Η «Δεσποινίς Τζούλια», το ψυχαναλυτικό κομψοτέχνημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, που παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ ολοκληρώνει τις παραστάσεις την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στις 11-15 και 18-22 Μαΐου για την Θεσσαλονίκη (Θέατρο Εγνατία) και την Πάτρα (Λιθογραφείο) αντίστοιχα.
Το σακάκι που βελάζει από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση στη Μεταμόρφωση
16.11.2015 16:47
Μέλη των Κοινωνικών Επανεντάξεων και Απόφοιτοι του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ μαζί με νέους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, αποτελούν την ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού. Μέσα από αυτή τη συνεύρεση εκφράζονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης, τη θεατρική παράσταση «Το σακάκι που βελάζει».