Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Πέρα από τα Όρια, η συνέχεια

Θέατρο Πέρα από τα Όρια, η συνέχεια
Η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με το Θέατρο Bouffes Du Nord στο Παρίσι και το Θέατρο Υoung Vic στο Λονδίνο, συνεχίζει το Φεστιβάλ Θέατρο Πέρα από τα Όρια με Πήτερ Μπρουκ, Σάμιουελ Μπέκετ, Bouffes du Nord, Φραντς Κάφκα, Κάθριν Χάντερ και Young Vic.

Το Φεστιβάλ Θέατρο Πέρα από τα Όρια είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το Μάιο 2005 και συνεχίζει να συναντά το κοινό μέχρι το 2009... Καλλιτέχνες και παραγωγές αλλά και παγκόσμιες  πρεμιέρες,  που λίγο πριν ή λίγο μετά παρουσιάζονται στην Ευρώπη και Αμερική, έρχονται στην Ελλάδα τοποθετώντας την Αθήνα στον χάρτη των Μητροπόλεων του Πολιτισμού.

Μετά το Σχολείο Γυναικών του Μολιέρου με τον Daniel Auteuil στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Φεβρουάριο, η συνέχεια με τα Θραύσματα του Samuel Beckett. Δύο γκουροού του Θεάτρου μια σχέση ζωής του Samuel Beckett και Peter Brook, στο θέατρο Δημήτρης Χόρν. Η Σκηνοθεσία είναι του  Peter Brook σε συνεργασία με την Marie  Hélène Estienne. Με τους Hayley Carmichael, Marcello Magni, Khalifa Natour Το έργο αποτελεί μια σύνθεση τεσσάρων μονόπρακτων του Samuel Beckett Θέατρο Ι, Νανούρισμα, Πράξη Χωρίς Λόγια ΙΙ, Πηγαινέλα και Ούτε (ένα ολιγόστιχο ποίημα , γραμμένο το 1975 κατά παραγγελία της Όπερας της Ρώμης, όπου ο συνθέτης Morton Feldman κατάφερε να δημιουργήσει ένα έργο μοναδικό).

Στη συνέχεια στο Θέατρο Δημήτρης Χορν θα παρουσιαστεί ο Πίθηκος του Κάφκα. Βασισμένο στο διήγημα του Franz Kafka , Αναφορά στην Ακαδημία , ο Πίθηκος του Κάφκα είναι μια καινούργια διασκευή από τον βραβευμένο συγγραφέα Colin Teevan με την Kathryn  Hunter Η Eλληνίδα ηθοποιός Κατερίνα Χατζηπατέρα με τα βραβεία Ολιβιέ και Σαίξπηρ κάνει τη μεγάλη επιτυχία στο Θεατρικό Λονδίνο.

Σχετικές ειδήσεις
Ο
31.01.2017 12:27
Το «Θέατρο Κνωσός» με το νέο έτος ξαφνιάζει ευχάριστα τους φίλους του πολιτισμού. Θέτει σε άμεση εφαρμογή, ένα πρωτότυπο, ρηξικέλευθο και ανατρεπτικό εγχείρημα, με στόχο να αναβαθμίσει τα πολιτισμικά δρώμενα της χώρας μας. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ρεμούνδος ιδρύει το «Θέατρο των Φτωχών» αποκλειστικά και μόνο για την παράσταση «Ο Πίθηκος», βασισμένη στο έργο του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία» και σε άλλα έργα του, με τη συνεργασία του ηθοποιού Λάμπρου Τσάγκα και συνεργατών του «Θεάτρου Κνωσός».
Η αρχή χωρίς το τέλος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
02.01.2017 14:41
Πρωτότυπη και πέρα από τα όρια του τυπικού, η μουσικοθεατρική παράσταση “Η αρχή χωρίς το τέλος”, που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00, στην κεντρική αίθουσα “Θέατρο” του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο Πίθηκος του Κάφκα, του Κόλιν Τίβαν στο Από Μηχανής Θέατρο
28.09.2016 14:31
Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται η παράσταση «Ο Πίθηκος του Κάφκα» του Κόλιν Τίβαν, σε σκηνοθεσία Άκι Βλουτή με τον Χάρη Αττώνη, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις.
Οι τρεις πρώτες παραστάσεις της νέας σεζόν στο Απο Μηχανής Θέατρο
22.06.2016 13:34
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί παρουσιάζει για την πρώτη θεατρική περίοδο στο Από Μηχανής Θέατρο τα έργα "Πάρτυ Γενεθλίων" του Χάρολντ Πίντερ, Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ και "Ο Πίθηκος του Κάφκα" του Κόλιν Τίβαν, διασκευή από το μυθιστόρημα του Κάφκα "Αναφορά σε μια Ακαδημία" (1917).
Η Δεσποινίς Τζούλια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα
15.04.2016 17:15
Η «Δεσποινίς Τζούλια», το ψυχαναλυτικό κομψοτέχνημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, που παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ ολοκληρώνει τις παραστάσεις την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στις 11-15 και 18-22 Μαΐου για την Θεσσαλονίκη (Θέατρο Εγνατία) και την Πάτρα (Λιθογραφείο) αντίστοιχα.