Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Λίγο πριν… τη «Βραδιά του Ερευνητή» 2016

Λίγο πριν… τη «Βραδιά του Ερευνητή» 2016

Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» μας προσκαλεί σε μια ανοικτή εκδήλωση γεμάτη επιστήμη, παιχνίδια και ψυχαγωγία.

Ποιος είναι σήμερα ο κόσμος και το έργο ενός ερευνητή στις ψηφιακές τεχνολογίες και πόσο κοντά σας είναι; Το απόγευμα της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 και μέχρι αργά το βράδυ, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό της Αθήνας σε μία εκδήλωση με πλήθος δραστηριοτήτων, εργαστηρίων, επιδείξεων, παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή 2016 με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Tι λένε τα μάτια μας για τον τρόπο που μαθαίνουμε; Μπορείς να επικοινωνήσεις στη νοηματική γλώσσα; Πώς επικοινωνεί ένα παιδί και ένα ρομπότ; Τι σχέση έχει η έρευνα με το χορό και τη βιομηχανία του θεάματος; Μπορεί ένα παιδί να κατασκευάσει ένα ρομπότ; Σπίτι μου σπιτάκι μου, μπορείς να με ακούσεις; Έχεις παίξει ‘πέτρα-ψαλίδι- χαρτί’ με ένα avatar; Πώς επεξεργάζομαι τα γλωσσικά δεδομένα που έχω συλλέξει;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία οι ίδιοι οι ερευνητές θα απαντήσουν μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες, συμμετοχικές επιδείξεις και εργαστήρια. Πώς συνδέεται η επιστήμη των υπολογιστών με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές επιστήμες; Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια της εκδήλωσης online και να κρατήσουν τη θέση τους από σήμερα!

Επιπλέον, μια ιδιαίτερη έκθεση περιμένει φέτος τους επισκέπτες της Βραδιάς! Όσοι συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο  Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Τι σημαίνει για εσένα η Ψηφιακή Τεχνολογία;» θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα τους στον εκθεσιακό χώρο και να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση στον τόπο της εκδήλωσης, το πλήρες πρόγραμμα των ερευνητικών δραστηριοτήτων που θα παρουσιαστούν και επιπλέον πληροφορίες για τη «Βραδιά του Ερευνητή 2016» και τις εκδηλώσεις του ΕΚ «Αθηνά» σε Αθήνα και Ξάνθη (30.09)  μπορεί κανείς να βρει στη σελίδα http://www.athenarc.gr/researchers.night

Διαβάστε επίσης:

Βραδιά του Ερευνητή 2016: μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη!
08.12.2016 15:59
Το Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σας προσκαλεί στο Κτήριο της οδού Πειραιώς να περάσετε μαζί με τους φίλους και την οικογένειά σας μια λαμπερή μέρα, με μουσική, εργαστήρια, ξεναγήσεις και πολλές εορταστικές εκπλήξεις!
Βραδιά του Ερευνητή 2016: η μεγάλη γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα
28.09.2016 12:40
H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Γίνε και εσύ ερευνητής», η φετινή βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Αγία Παρασκευή) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (στην οδό Πατησίων), καθώς και σε εννέα πόλεις σε όλη την Ελλάδα: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Ρόδος, Ρέθυμνο, Κόρινθος, Πύλος, στις 30 Σεπτεμβρίου!
Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: Συζήτηση στο Megaron Plus
02.06.2016 14:13
Ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων «Η επιστήμη στη ζωή μας» του Megaron Plus ολοκληρώνεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 7 το βράδυ, με τρεις διαπρεπείς επιστήμονες, τον Μηνά Καφάτο, τον Μάνο Δανέζη και τον Στράτο Θεοδοσίου που συμμετέχουν στη συζήτηση «Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: πώς η σύγχρονη επιστήμη συναντά την αρχαία φιλοσοφία».
Εκδήλωση με θέμα τη μπαρούτη στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
11.05.2016 14:26
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, ώρα 18:00 στην εκδήλωση με θέμα τη μπαρούτη, με αφετηρία μια παλαιότερη έκδοση του Ιδρύματος, το βιβλίο του δρ εθνολόγου-μουσειολόγου Στέλιου Παπαδόπουλου, «Μπαρούτη, μπαρουτόμυλοι και ο αγώνας του ’21» (Αθήνα 1997).
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Εκδήλωση για την μέρα της Γυναίκας από τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη
04.03.2016 12:50
Ο δήμαρχος πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητικής νεολαίας κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου, σας προσκαλούν την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 στην εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας».