Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.

Για το διάστημα Οκτώβριος 2016-Ιανουάριος 2017 έχουν προγραμματιστεί οι επαναλήψεις δύο παραστάσεων που ξεχώρισαν την προηγούμενη χρονιά, το «Μαυροπούλι» του David Harrower σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη με τον Αλέξανδρο Μυλωνά και τη Βιργινία Ταμπαροπούλου και ο «Μονόλογος» της Simom de Beauvoir με τη Μάνια Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά. Επίσης, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο έργο από την Αργεντινή «Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν» του Κλαούντιο Τολκατσίρ σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη και η παράσταση «De Profundis: Η Αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της» βασισμένη στο ομώνυμο αριστουργηματικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου συμπληρώνεται από το Τριήμερο φεστιβάλ στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ, 6-9 Οκτωβρίου και τις μουσικές βραδιές του Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αναλυτικά:

«Blackbird/Μαυροπούλι» του David Harrower

Από Σάββατο 15 Οκτωβρίου έως Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016
Πέμπτη έως Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20:00

Μετά την σύντομη και επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του την περασμένη χρονιά, το συγκλονιστικό Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει από τις 15 Οκτωβρίου στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας. Το τολμηρό κείμενο του Σκωτσέζου συγγραφέα, με τις συναρπαστικές ερμηνείες των Αλέξανδρου Μυλωνά και Βιργινίας Ταμπαροπούλου, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές την χρονιά που μας πέρασε.   

Το έργο: 15 χρόνια μετά τον παράξενο ερωτικό δεσμό της 12χρονης Oύνα και του 42χρονου Ρέυ, η Ουνα εμφανίζεται μπροστά του. Οργισμένη, μπερδεμένη, χαμένη στο παρελθόν η Ούνα ζητάει από τον Ρέυ απαντήσεις. Ζητάει τη λύτρωση… Γιατί κατάφερε αυτός να προχωρήσει τη Ζωή του; Γιατί όχι κι αυτή; Γιατί δεν την προστάτεψε; Ο Ρέυ θα της τα πει όλα, θα της εξηγήσει, θα προσπαθήσει να την πείσει. Έχει ανάγκη την συγχώρεσή της. Εξάλλου αυτή τον αγάπησε πρώτη. Αυτή τον διάλεξε. Δυο φαντάσματα του παρόντος, αθώα όσο και ένοχα, με μια διαφορετική αλήθεια, ένα διαφορετικό τραύμα ο καθένας. Μια ιστορία αγάπης, κοινωνικής κακοποίησης και πόνου… Δυο άνθρωποι που έζησαν κάτι υπέροχο και φρικαλέο ταυτόχρονα. Ποιος ο θύτης και ποιο το θύμα; Μια ιστορία παιδοφιλίας και κακοποίησης; Ή μια ιστορία αγάπης σε λάθος χρόνο;

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Μετάφραση: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος        
Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Ζωή Κολλάτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Παπαδέρου
Βοηθός σκηνογράφου: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοιλαλούς
Σχεδιασμός αφίσας & προγράμματος: Κατερίνα Σταματοπούλου

Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Άννα-Μαρία Κόρνια

DE PROFUNDIS: «Η Αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της».*  του Oscar Wilde

Από Τετάρτη 26 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017
Τετάρτη στις 21:00 (από τον Ιανουάριο Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00)

Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ, που γράφτηκε ως επιστολή προς τον εραστή του Άλφρεντ Ντάγκλας μέσα από τη Φυλακή του Ρέντινγκ το 1897. Η επιστολή αυτή όπου αναπολεί, απολογείται, καταγγέλλει και φιλοσοφεί, εκδόθηκε μετά το θάνατο του- αρχικά λογοκριμένη και αργότερα ολόκληρη- με τον τίτλο De Profundis (Εκ Βαθέων). Το 2016, μια εποχή που κανείς δεν καταδικάζεται για τις ερωτικές του επιλογές, ένας δικηγόρος (Νίκος Νίκας) επανεξετάζει την υπόθεση του Ουάιλντ: Στέκεται ενώπιον των θεατών και ζητά τη δική τους ετυμηγορία. Καθώς ο δικηγόρος διαβάζει την επιστολή προς το κοινό, σταδιακά,  μετουσιώνεται στον αποστολέα της.

Μετάφραση – Διασκευή (2016- ειδικά για την παράσταση)/ Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτισμοί/Εικαστικός Σχεδιασμός: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Styling: Χρόνης Τζήμος

Ερμηνεία: Νίκος Νίκας

* Η φράση αυτή αποδίδεται στον εραστή του Ουάιλντ, λόρδο Άλφρεντ Νταγκλας και χρησιμοποιήθηκε ως στοιχείο στη Δίκη του για το έγκλημα της Ομοφυλοφιλίας.

«Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν» του Κλαούντιο Τολκατσίρ

Από Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 έως Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του πολυβραβευμένου έργου από την Αργεντινή που στη χώρα του συμπληρώνει 13 χρόνια επιτυχίας.

Γεννημένο μέσα από μακροχρόνια διαδικασία αυτοσχεδιασμών ανάμεσα στους ηθοποιούς, το έργο περιγράφει με χιούμορ, κυνισμό αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας του Μπουένος Άιρες. Η παράλογη, κωμικοτραγική κι αδιέξοδη αυτή συνύπαρξη μοιάζει να συνοψίζει τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου.

To έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε σκηνική ανάγνωση το 2015 στο Αναλόγιο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία Μαριτίνα Πάσσαρη
Ερμηνεύουν: Αλεξανδρα Παντελάκη, Εύρη Σωφρονιάδου, Μιχάλης Πανάδης, Ειρήνη Μακρή, Αντιγόνη Δούμου, Ηρακλής Κωστάκης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Δημήτρης Μαμιός

Φωτογραφίες: Γιώργος Παυλάκος

«Μονόλογος»
Από το έργο της Simom de Beauvoir «Monologue»

Από Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 έως Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2017
Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή 19.00 και Πέμπτη 22/12 και 29/12 στις 21.00 (εκτός Σαββάτου 24/12 & 31/12)

Τα πρόσωπα του τρίπτυχου έργου της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ «Προδομένη γυναίκα» (1967) είναι γυναίκες μέσης ηλικίας, που ωριμάζουν και νιώθουν την προδοσία γύρω τους. Γυναίκες της μοναξιάς.

Τρεις γυναίκες δημιουργούν σ’ ένα κείμενο προβληματισμού, ένα ψυχογράφημα για ανθρώπους που βιώνουν την απομόνωση και την αποξένωση, τη βία απ’ τους ανθρώπους και απ’ τη κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη. Η Σιμόν ντε Μπωβουάρ βάζει τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, στις ευθύνες του και στις αποτυχίες του.

Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά

Ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου
Στο τσέλο η Μαίρη Σκοπελίτη

Φωτογραφίες: Σπύρος Δομαζάκης

Τριήμερο φεστιβάλ στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ

Από Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας για την Ελευθερία της Έκφρασης “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ και της συνάντησης που θα γίνει στη Βηρυτό (IETM Satellite in Beirut) 6 – 9 Οκτωβρίου 2016, η εταιρεία KART Productions και η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου διοργανώνουν παράλληλο φεστιβάλ με τη συμμετοχή χορογράφων και video artists με θέμα “Freedom of Expression.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.