Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Όρνιθες: Live streaming της παράστασης και εκπαιδευτικά προγράμματα στη Στέγη

Όρνιθες: Live streaming της παράστασης και εκπαιδευτικά προγράμματα στη Στέγη

«Θέλω να ζήσω ἐκεῖ ποὺ θὰ ’ρθεῖ πρωὶ πρωὶ στὴν πόρτα μου ὁ καλύτερός μου φίλος καὶ θὰ μοῦ πεῖ: αὔριο ἔλα ἀπ’ τὸ σπίτι μου κι ἐσὺ καὶ ἡ γυναίκα σου καὶ τὰ παιδιά σου – ἔχω τραπέζι καὶ σᾶς θέλω κοντά μου.»

 

Η Στέγη ανταποκρίνεται στο συγκινητικό ενδιαφέρον του κοινού να δει τη sold out παράσταση Όρνιθες σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και σας προσκαλεί να δείτε σε live streaming την παράσταση ζωντανά από την Κεντρική Σκηνή την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30.

Συντονιστείτε στο sgt.gr και στη Χώρα των Πουλιών.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους Όρνιθες

Στο πλαίσιο της προγραμματικής υποστήριξης της Στέγης και του Ιδρύματος Ωνάση προς το Αnimasyros 9.0 πραγματοποιούνται δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά (8-12 ετών) και εφήβους (13-17 ετών), με τη συμμετοχή εκπαιδευτών - συνεργατών του Animasyros, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, εμπνευσμένα από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

Εργαστήριο animation για παιδιά 8-12 ετών
Κινούμενη Νεφελοκοκκυγία
1-2 Οκτωβρίου 2016

Με εφόδια τα χάρτινα πουλιά και τους ανθρώπους από πλαστελίνη, τα παιδιά δημιουργούν μια ιστορία για το πως φαντάζονται την ιδανική τους πόλη που θα μπορούν να παίζουν όσο θέλουν, να κάνουν νέους φίλους και να διαβάζουν όσο πρέπει φυσικά!

Δοκίμια πουλιών σε χαρτόνι περιμένουν τα παιδιά στην αίθουσα του εργαστηρίου. Τα παιδιά με τον συντονιστή θα επινοήσουν το σενάριο της ιστορίας βασισμένο στην κεντρική ιδέα της δημιουργίας της ιδανικής πόλης. Με χαρτόνια θα φτιάξουν τους βασικούς ήρωες πουλιά ενώ παράλληλα, θα υπάρχει στην αίθουσα πλαστελίνη, με την οποία θα δημιουργήσουν τους ανθρώπους και τυχόν βοηθητικά στοιχεία. Η εργασία θα γίνει σε ομάδες παιδιών που θα δουλέψουν στο δικό τους τμήμα της ιστορίας. Τα επιμέρους τμήματα θα συνενωθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης για τη δημιουργία της stop motion ταινίας animation.

Οι βασικές τεχνικές animation που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήριο θα είναι το stop motion - clay motion και το cut out.

Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου , Animator

Ημερομηνίες: Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016
Ώρες: 11:00-15:00
Κόστος συμμετοχής: 18 ευρώ

Βρες τον Τσαλαπετεινό που κρύβεις μέσα σου
Εργαστήριο animation για εφήβους 13-17 ετών
27 – 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας, που έχει ως στόχο τη διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation μέσα από τη μυθοπλασία και την αφήγηση . Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό μικρού μήκους animation. Η θεματική προσέγγιση του εργαστηρίου θα βασιστεί στην κωμωδία Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη. Μέσα από το σχέδιο, τα χρώματα, το κολάζ, τη ζωγραφική οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του pixillation, θα έχουν ενεργή παρουσία στο animation με τη σιλουέτα τους, την κίνησή τους, τις εκφράσεις τους, και τη φωνή τους.

Στο εργαστήριο θα μάθουμε να αφηγούμαστε μια ιστορία μέσω της κινούμενης εικόνας να κατασκευάζουμε δισδιάστατα puppets για animation και να δουλεύουμε με green screen.

Οι συμμετέχοντες θα είναι οι βασικοί δημιουργοί του animation, καθώς θα πάρουν μέρος σε όλα τα στάδια της παράγωγης μιας μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων, από το animation και τη σκηνοθεσία έως το μοντάζ και την ηχογράφηση του soundtrack.

Οι βασικές τεχνικές animation που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήριο θα είναι το pixillation, το stop motion, και το cut out.

Μπάμπης Αλεξιάδης, Animator & media artist

Ημερομηνίες: Τρίτη 27, Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρες: 17:30-20:30
Κόστος συμμετοχής: 24 ευρώ

Φωτογραφίες από τη Στέγη: Stavros Photography (www.stavros-photography.com)


Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση Όρνιθες, του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, στη Στέγη μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου 2017 στη Στέγη
31.01.2017 17:31
Κινηματογράφος, Θέατρο, Χορός, Μουσική, Εικαστικά, Νέες τεχνολογίες και άλλα ενδιαφέροντα μας περιμένουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης τον Φεβρουάριο.
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στη Στέγη
15.12.2016 14:45
Δεκέμβριος και Ιανουάριος με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στη Στέγη και εκτός… Για μεμονωμένους επισκέπτες και σχολικές ομάδες.
Sold out όλες οι παραστάσεις για τους Όρνιθες, του Αριστοφάνη στη Στέγη
01.09.2016 10:57
Τα εισιτήρια για τις 5 παραστάσεις «ΟΡΝΙΘΕΣ» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου που παρουσιάζονται στη Στέγη στις 17, 18, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2016 εξαντλήθηκαν σε όλα τα κανάλια πώλησης (ηλεκτρονικά, ταμεία, τηλεφωνικά κέντρα).
Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου 2016 στη Στέγη
31.03.2016 16:23
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες και τον μήνα Απρίλιο, με νέες δραστηριότητες.
Εκπαίδευση στη Στέγη: Προγράμματα Μαρτίου 2016
03.03.2016 15:31
Η Στέγη συνεχίζει με αποστολή της την εκπαίδευση προσκαλεί και τον μήνα Μάρτιο παιδιά και ανθρώπους κάθε ηλικίας, στα εκπαιδευτικά της προγράμματα σε ένα χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.