Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί την Ωραία του Πέραν – την παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου – για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία.

Η αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου του Δ. Παπαδόπουλου από τους Θ. Καπράλου και Γ. Παπαγεωργίου, έγινε γρήγορα ένα από τα sold out της περσινής σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, παίρνοντας συνεχείς παρατάσεις και κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Επανέρχεται τον Οκτώβριο για λίγες παραστάσεις!

Το ερωτικό ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Τυμφρηστός) γράφτηκε το 1920 και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα μπεστ σέλλερ της εποχής του. Πρόκειται για τον μοιραίο έρωτα της  Ερμιόνης και του Αιμίλιου και αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων.

Στην παράσταση, οι δυο ερμηνευτές, με «εργαλεία» τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και «δάνεια» από τα ανεβάσματα των λαϊκών θιάσων (λάμπες, παραβάν, ηχητικά και οπτικά εφέ) οδηγούν το  κοινό και «βυθίζονται» και οι ίδιοι  στην αναβίωση ενός ρομάντζου τόσο κλισέ, που αυτό κάτι λέει!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου
Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κανελλοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά