Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Διάλεξη της LAVA στο πλαίσιο της απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Αρχιτεκτονικής

Διάλεξη της LAVA στο πλαίσιο της απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Αρχιτεκτονικής

Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies με αφορμή την απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Αρχιτεκτονικής - European Prize for Architecture 2016-  στο αρχιτεκτονικό γραφείο LAVA Laboratory for Visionary Architecture, σας προσκαλούν στην ομιλία των ιδρυτών της εταιρείας LAVA, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18.30 στο Divani Palace Acropolis, στην αίθουσα Ερέχθειον.

Η ομιλία απευθύνεται σε επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Λίγα λόγια για τους αρχιτέκτονες

LAVA Laboratory for Visionary Architecture:

 

Ιδρύθηκε το 2007 από τους αρχιτέκτονες Chris Bosse, Alex Rieck και Tobias Wallisser. Πρόκειται για ένα δίκτυο γραφείων με έδρα το Βερολίνο, το Σίδνεϊ και την Στουτγκάρδη.

Οι αρχιτέκτονες της  LAVA έχουν ξεπεράσει τα παραδοσιακά όρια της αρχιτεκτονικής σκέψης και δομής, και έχουν χαράξει μια νέα, σύγχρονη πορεία στον τομέα αυτό. Για κάθε νέο κτήριο ή οποιαδήποτε άλλη αρχιτεκτονική εφαρμογή “δανείζονται” δομές και γεωμετρικά σχήματα που συναντάμε στη φύση και στο περιβάλλον όπως οι νιφάδες του χιονιού, οι ιστοί της αράχνης, οι σαπουνόφουσκες. Στόχος είναι η επίτευξη μέγιστου εναρμονισμού μεταξύ ανθρώπου και αστικού τοπίου.  

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό γραφείο που αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών το οποίο με την εφευρετικότητά του προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας και της ιδανικής αστικής εικόνας.

Η συνεργασία τους με αρχιτεκτονικά γραφεία από όλο τον κόσμο τους δίνει την δυνατότητα να δημιουργούν έργα υψηλού επιπέδου, κατέχοντας ένα διεθνές πελατολόγιο ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αστικά αρχιτεκτονικά δρώμενα. Βασικός στόχος και προϋπόθεση για τα μελλοντικά τους σχέδια είναι να καταφέρνουν να θέτουν νέα όρια στο αστικό τοπίο με καινοτόμες αρχιτεκτονικές λύσεις μέσα από τα έργα που υλοποιούν.

Την Παρασκευή στις 23 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία LAVA θα παραλάβει το European Prize for Architecture για το 2016. Πρόκειται για μία μεγάλη τιμητική διάκριση στον τομέα της Αρχιτεκτονικής η οποία στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε μεγάλες προσωπικότητες της αρχιτεκτονικής κοινότητας όπως ο Santiago Calatrava για το 2015, o Alessandro Mendini για το 2014, ο Μarco Casagrande για το 2013 και πολλοί άλλοι.

Πληροφορίες σχετικά με το European Prize for Architecture μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού www.europeanarch.eu

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά

Διαβάστε επίσης:

Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
19.07.2016 13:30
Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.
Architecture Year Show 2016 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα
22.06.2016 10:52
Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα σας προσκαλεί την Τετάρτη, 22 Ιουνίου στα επίσημα εγκαίνια του ετήσιου ARCHITECTURE YEAR SHOW 2016 των φοιτητών Αρχιτεκτονικής.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".