Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Πρώτη Ώρα, του Jörg Menke-Peitzmeyer από την ομάδα Παπαλάνγκι

Πρώτη Ώρα, του Jörg Menke-Peitzmeyer από την ομάδα Παπαλάνγκι

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων Υπόθεση Β, Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας, Ντόμπρε Ντεν και (Δεν) είμαι προ, η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ συμπεριλαμβάνει ξανά στο πρόγραμμά της μία παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ταξιδεύει εύκολα και μπορεί να παρουσιαστεί σε χώρο του σχολείου, την «Πρώτη Ώρα» του Jörg Menke-Peitzmeyer.

 

Εφηβικό θέατρο μέσα στη σχολική τάξη για μαθητές από 12 μέχρι 18 χρονών.

 

Ένας καινούργιος μαθητής φτάνει στο σχολείο και προτείνει στους συμμαθητές του κάτι ασυνήθιστο: μπορούν να κάνουν μαζί του ό,τι θέλουν, αλλά μόνο για τα 5 πρώτα λεπτά της πρώτης ώρας. Την υπόλοιπη ώρα θα τον αφήσουν στην ησυχία του, ώστε να παρακολουθήσει το μάθημα.

 

Ένας ηθοποιός αφηγείται με χιούμορ πώς ένας μαθητής-θύμα αναγκάζεται να «εφεύρει» στρατηγικές επιβίωσης στο εχθρικό περιβάλλον μιας τάξης.  Στην παράσταση το καθημερινό bullying παρουσιάζεται χωρίς ωραιοποιήσεις, ενώ όσοι μαθητές το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στην αφήγηση και αναπαράσταση της ιστορίας. 

 

Η Πρώτη Ώρα του Jörg Menke-Peitzmeyer είναι ένας χειμαρρώδης μονόλογος, που έχει παρουσιαστεί από πολλά κρατικά και ιδιωτικά θέατρα στη Γερμανία και στην Αυστρία. Έχει κερδίσει το κρατικό βραβείο Θεατρικού Έργου 2006 στη Γερμανία. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

 

Μετάφραση: Μαρία Τζίμου

Σκηνοθεσία: Ροδιά Βόμβολου - Τάσος Αγγελόπουλος

Κίνηση: Ροδιά Βόμβολου

Διεύθυνση παραγωγής: Φαίη Πανουσοπούλου

Ηθοποιός: Δημήτρης Σπορίδης

 

Η παράσταση  παρουσιάζεται σε κάθε σχολείο, από αίθουσα σε αίθουσα. Οι ηθοποιοί είναι αυτοί που πηγαίνουν από τάξη σε τάξη, ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία  του καθηγητή τους. Κάθε παράσταση, μαζί με μια μικρή συζήτηση με τα παιδιά, αντιστοιχεί συνολικά σε μία διδακτική ώρα (45 λεπτά). Η παράσταση συνοδεύεται από ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, ώστε οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν τις δράσεις εντός της τάξης.

 

Μπορείτε από τώρα να κλείσετε ημερομηνία για ομάδα παιδιών σε πρωινή καθημερινή παράσταση. 

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταία παράσταση για το έργο «Είστε και Φαίνεστε»
27.01.2017 11:12
Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» μπήκε στον έκτο χρόνο θεατρικής δημιουργίας, έχοντας στο δυναμικό της πάνω από 30 συντελεστές και συνεργάτες. Μετά από τις τρεις μεγάλες επιτυχίες της «Μια Γιορτή σου Νουριάν», «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης» και τη φετινή «Ο Βάσος και η Βιβή», ήρθε η ώρα να ρίξει την πρώτη της αυλαία! Η παράσταση «Είστε και Φαίνεστε» έπειτα από έναν πολύ επιτυχημένο κύκλο εμφανίσεων για δύο σεζόν, ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
Η μαγεία των ονείρων, με την ομάδα Cirque Musical στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
16.01.2017 14:47
Η ομάδα «Cirque Musical», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Ζωής», έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με την ολοκαίνουργια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η Μαγεία των Ονείρων».
Το Σχολείο των Μαγικών Ζώων - Μαργκίτ Άουερ
04.11.2016 13:33
Από της εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το Σχολείο των Μαγικών Ζώων της Μαργκίτ Άουερ σε εικονογράφηση Νίνα Ντούλεκ σε μετάφραση Γιώτας Λαγουδάκου.
Η Ομάδα των Πέντε Εποχών με νέες θεατρικές δημιουργίες!
06.10.2016 10:58
Η Ομάδα των Πέντε Εποχών" πάντα με οδηγό της το θεατρικό παιχνίδι και το ποιοτικό θέαμα σας προσκαλεί και για αυτή την σχολική χρονιά να γίνετε συνταξιδιώτες στην μαγεία, την γνώση και το όνειρο, παρουσιάζοντας 2 διαδραστικές παραστάσεις και μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Θέατρο 104 ή στο σχολείο σας!
Ο Καβάφης πάει σχολείο: Παρουσίαση του προγράμματος σε μια γιορτή μαθητικής δημιουργίας
29.06.2016 11:41
Με μεγάλη χαρά και σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η παρουσίαση των έργων των μαθητών, που συμμετείχαν και τη φετινή χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει σχολείο».