Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι μύθοι μας τ'αστέρια μας, από το Αερόπλοιο στο θέατρο Τόπος Αλλού

Οι μύθοι μας τ'αστέρια μας, από το Αερόπλοιο στο θέατρο Τόπος Αλλού

Στην Βουλγαρία προσκλήθηκε το Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και θα παρουσιάσει την καινούργια του παράσταση «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΜΑΣ Τ’ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΑΣ».

 

Συγκεκριμένα το γνωστό Φεστιβάλ παιδικού θεάτρου της Φιλιππούπολης αναπτύσσεται και επεκτείνεται περιλαμβάνοντας και άλλες πόλεις έκτος Φιλιππούπολης. Έτσι το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μετά την Ελληνική πρεμιέρα της παράστασης στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, θα ταξιδέψει στην γειτονική Βουλγαρία και θα παρουσιάσει την παράσταση όχι μόνο στο State theater της Φιλιππούπολης αλλά και στο Κρατικό θέατρο του Smolyan.

 

O διευθυντής του Φεστιβάλ PETAR TODOROV  ιδρυτής του καλλιτεχνικού οργανισμού PRO-RODOPI FOUNTATION επέλεξε το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και την παράσταση «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΜΑΣ, Τ’ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΑΣ»  λόγω της παγκοσμιότητας της Ελληνικής μυθολογίας και των Ηρώων της και του ενδιαφέροντος που έχει σε παγκόσμια κλίμακα και όχι μόνο στην Ελλάδα.

 

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ έχει επανειλημμένως προσκληθεί σε ξένα φεστιβάλ.

 

Θυμίζουμε ότι το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ είναι:

Μέλος της Assitej

Μέλος του Δικτύου INTERPLAY FESTIVAL FOR YOUNG PLAYWRIGHTS

Έχει επανειλημμένως πάρει μέρος σε ξένα Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου όπως στο Μόναχο στο Ελσίνκι, στο Παρίσι, στο WOLKENSHOFEN 1997 και στο DIEDORF 1998. Στο CHELMSFORD της Αγγλίας, στο Φεστιβάλ Αντίποδες της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ στην Αυστραλία ενώ είναι το μόνο θέατρο που εμφανίστηκε στο περιβόητο Kennedy Center  στην Washighton DC στα πλαίσια του Παγκόσμιου φεστιβάλ EUROKIDS FESTIVAL

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Σκηνοθεσία Νίκος Καμτσής

Σκηνικό/κοστούμια Μίκα Πανάγου,

Πρωτότυπη μουσική  Χρήστος Ξενάκης

Κατασκευές κουκλών και μικρών σκηνικών Eρμιόνη Μπαρώνα

Παίζουν: Άντα ΚΟΥΓΙΑ, Δάφνη ΑΤΙΑ

Σχετικές ειδήσεις
Μύθοι του Κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
22.11.2016 15:55
Το Ελληνικό Σχέδιο μας προσκαλεί σε δύο συναυλίες στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου οι μύθοι του κόσμου θα γίνουν τραγούδια για παιδιά: Ο Νάρκισσος, η Καλλιστώ...ο Ταρζάν και οι καλλικάντζαροι... Μια ιστορία με σκιές και ήχους.
Το ΚΘΒΕ στο 9ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και στην ελληνική κοινότητα της Σόφιας
27.09.2016 13:55
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η παράσταση κουκλοθεάτρου του ΚΘΒΕ «Το Δώρο» στη Σόφια, μετά από πρόσκληση του 9ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου που πραγματοποιήθηκε εκεί.
6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»
01.08.2016 17:05
Το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι 7 Αυγούστου 2016 για εννιά ολόκληρες ημέρες στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή του.
 Από τη γη μέχρι τ’ αστέρια -  Μαρίνα Μιχαηλίδου- Καδή & Μεχβές Μπεΐτογλου
26.05.2016 10:12
Από τις εκδόσεις A bookworm publication κυκλοφορεί η δίγλωσση έκδοση του παιδικού βιβλίου, Από τη γη μέχρι τ’ αστέρια, της Μαρίνας Μιχαηλίδου- Καδή και Μεχβές Μπεΐτογλου σε εικονογράφηση Αγγελικής Πιλάτη.
Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό: Μια ελληνική παράσταση στο Λονδίνο
25.05.2016 14:14
Η Στέλλα Μιχαήλ με τη παιδική σκηνή “Αερόπλοιο” προσγειώνεται το Σάββατο, στις 4 Ιουνίου στην ANDIPA GALLERY του Λονδίνου με την παράσταση “Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό” του Νίκου Καμτσή.