Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ρίζες - Caravan project: παράσταση χορού στο Ηράκλειο Κρήτης

Ρίζες - Caravan project: παράσταση χορού στο Ηράκλειο Κρήτης

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:30 στο Λιμάνι, δίπλα στη Μαρίνα, απέναντι από τον Κούλε, στο Ηράκλειο Κρήτης θα παρουσιάστεί η παράσταση χορού Ρίζες - Caravan project.

Η αρπαγή της Ευρώπης βασισμένη στη μυθολογία, ή τελικά μια αρπαγή ηθικής και μια απαξίωση των επιλογών της σύγχρονης κοινωνίας μας;

Σε αυτό τον τόπο χιλιάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι ζούσαν, άνθιζαν, καρποφορούσαν  μέσα από την τέχνη και σε αρμονία με τη μητέρα Φύση. Τώρα...;… Τώρα με αφορμή μια μεγάλη γιορτή, ένα community theatre project επιθυμούμε να εμβαθύνομε στην αρχή του πολιτισμού της Ευρώπης και των αξιών που αυτή πλέον έχει ξεχάσει να υπηρετεί, να γαλουχεί και να προβάλει.

Έτσι, η Θεά των Όφεων επιστρέφει στη Γη με το Θεό της Θάλασσας Ποσειδώνα, θυμωμένοι κι οι δυο με την ανθρώπινη ασέβεια προς τη φύση, μας καλούν να ερμηνεύσουμε αλλιώς τα σημάδια των καιρών και την ουσία της καμπής που βρισκόμαστε. Τρισδιάστατες γαλάζιες κυρίες και ακροβάτες δίχως ταύρο μα με ορμή και θέληση για αλλαγή, φερέλπιδες ιέρειες και μύθοι με πνεύμα, δίχως πόλεμο μα με φροντίδα και σεβασμό, κι ο Τάλως με τον Λαβύρινθο, προσωποποιημένες υποστάσεις και εσωτερικές πάλεις του καθενός μας, δυο φίδια, πύλες του καλού και του κακού τυλιγμένα μέσα στην ίδια δικαιολογία, και μια Αριάδνη που ξετυλίγει έναν αλλιώτικο μίτο φτιαγμένο από τις ζωές όλων μας, σα μια μεγάλη κραυγή για προσοχή και παράκληση σε αυτό που φοβόμαστε, που κυνηγάμε να σώσουμε, σε αυτό που είναι η ίδια η φύση μας, η ανθρωπιά. Μυρωδιές, γεύσεις, ήχοι κι αισθήσεις από μιαν άλλη εποχή, με ανθρώπους καθημερινούς του τότε και του πώς ζούσαν, ή μπορεί και του τώρα και του πώς επιθυμούμε να ζήσουμε... με ελευθερία και σεβασμό προς τη φύση και το συνάνθρωπο.

Κείμενο-εκπαιδεύτρια-συντονίστρια-χορογράφος: Γωγώ Πετραλή - Φυσαλίδα - Fysalida Dance - www.fysalidance.com

Σχετικές ειδήσεις
Miss Omonia, από την ομάδα όχι παίζουμε/ UrbanDig Project στην Πλατεία Ομονοίας
10.11.2016 14:56
Το «UrbanDig Omonia» της ομάδας «όχι παίζουμε/ UrbanDig Project» εγκαινιάζει τις φετινές του δράσεις με τη χορευτική performance “Miss Omonia” στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο κέντρο της πλατείας Ομονοίας. Η παράσταση, η οποία σήκωσε τον περασμένο Ιούλιο την αυλαία του φεστιβάλ Altofest στη Νάπολη, εμπνέεται από τη συλλογή ιστοριών "κάτω από το ορατό" της πλατείας Ομονοίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Έκθεσης “[OUT]TOPIAS” του Μουσείου Μπενάκη.
Εν αναμονή, της ομάδας AleaJactaEst στο Τρένο στο Ρουφ
29.09.2016 12:09
Η παράσταση "Εν αναμονή" της AleaJactaEst που θα πραγματοποιηθεί 3-9 Οκτωβρίου 2016 στο τρένο στο Ρουφ στα πλαίσια της Εβδομάδας Σύγχρονου Χορού - Compartments Dance Project.
Compartments Dance Project: εβδομάδα σύγχρονου χορού στο Τρένο στο Ρουφ
19.09.2016 14:10
13 επιλεγμένες ομάδες χορού, από τη Δευτέρα 3 έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, τολμούν και προτείνουν να τους ακολουθήσουμε στα λιλιπούτεια διαμερισματάκια (compartments) του New Wagon του Τρένου στο Ρουφ.
Το CARAVANI ταξιδεύει στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
03.08.2016 16:37
CARAVANI, μια παράσταση σύγχρονου χορού του «The Social Body Dance Lab» της Κατερίνας Αντωνιάδου, θα παρουσιαστεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Ανάμεσα, από την ομάδα χορού Vis Motrix στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
02.08.2016 10:29
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους, θα παρουσιαστεί η παράσταση Ανάμεσα από την ομάδα χορού Vis Motrix, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.