Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Problem Solving, της Ολίβιας - Λήδας Καλούδη στο L.A.Theater

Problem Solving, της Ολίβιας - Λήδας Καλούδη στο L.A.Theater

Το L.A.Theater παρουσιάζει για τρεις μόνο παραστάσεις το έργο της Ολίβιας - Λήδας Καλούδη, με τίτλο Problem Solving.

Μία περφόρμερ επί σκηνής απαντά σε 6 ερωτήματα του παραγωγού της παράστασής της. Σκοπός της, να τα απαντήσει με τέτοιο τρόπο ώστε η παράστασή της να κριθεί “έγκυρη” και “ευρείας αποδοχής”. Στο τέλος κάθε απάντησης, η παραγωγός , αόρατη, τη σχολιάζει από τα μεγάφωνα και τη βαθμολογεί. Χιούμορ και απόγνωση, εξειδικευμένη γνώση και αυθόρμητη έκφραση, έγκυρο και άκυρο, δυμιουργική ελευθερία και απαγορεύσεις, όλα σε αυτήν την παράσταση υπερβαίνουν την τεχνική φύση τους για να ταυτιστούν θεατρικά με κάθε μουσικόφιλο και χορόφιλο θεατή που βιώνει καθημερινά το πιεστικό παιχνίδι βαθμολογούμενουβαθμολογητή. Μια πολυεπίπεδη performance-αλληγορία από την ομάδα “4D”, που συνδυάζει τεχνικές σωματικού θεάτρου, χορού, σύγχρονης μουσικής για φλάουτο, οπερατικού τραγουδιού και λογοτεχνικής γραφής.

Ομάδα “4D”
Κείμενα-Σύλληψη: Ολίβια-Λήδα Καλούδη
Επιμέλεια κειμένων: Ελίνα Λογαρίδου
Χορογραφία: Ολίβια Καλούδη, Ελίνα Λογαρίδου
Μουσική ερμηνεία σε φλάουτο & φωνή /performance: Ολίβια Καλούδη
Κουστούμια: ομάδα “4D”
Φωτογραφία: Κατερίνα Φαρφαρά
Φωτισμοί: Λευτέρης Παπαδημητρίου
Management: Ελίζα Ησαΐα

Ερμηνεύονται τα έργα: - Look To This Day, για σοπράνο και φλάουτο, Michael Scherperel, 2012 (ηχογραφημένο το μέρος του φλάουτου, φλάουτο Ολίβια Καλούδη)
- Ici, για solo φλάουτο, Pascal Dusapin, 1986
-Θαλασσάκι, από το έργο "8 χοροί από ελληνικά νησιά" του Γ. Κωνσταντινίδη, 1954, μεταγραφή και επεξεργασία για φλάουτο με τεχνική κυκλικής αναπνοής, Ολίβια Καλούδη
-Por Una Caveza, για σοπράνο και ορχήστρα , μουσική Carlos Gardel, στίχοι Alfredo Le Pera, 1935
- The Entertainer, piano-rag του Scott Joplin, 1902, μουσική επεξεργασία για φλάουτο και χορογραφία , Ολίβια Καλούδη
- Die Gedanken sind frei, παραδοσιακό γερμανικό lied
- Μικρό ηχογραφημένο απόσπασμα από το έργο Piece για σόλο φλάουτο, Jacques Ibert, 1916, φλάουτο Ολίβια Καλούδη Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται τα dance videos:
- The bride, 18th International Solo Dance Theatre Festival Stuttgart, χορογραφία-performance Ελίνα Λογαρίδου.
- Lux Aeterna, χορογραφία-performance Ολίβια-Λήδα Καλούδη Στο κείμενο “Ισορροπιστής” υπάρχει μικρό απόσπασμα από το βιβλίο Πάλομαρ του Ιταλό Καλβίνο, εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2011, σ. 142

Διάρκεια Παράστασης: 1 ώρα και 15λεπτά

Η Ολίβια Καλούδη έχει σπουδάσει μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Παν/ου Αθηνών και χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου και Δέσποινα Γρηγοριάδου (Υπ.Πο). Επιπλέον έχει σπουδάσει μουσικολογία& πιάνο στο Παν/ιο Surrey στην Αγγλία και μουσική (αντιστιξη, αρμονία , πιάνο, φλάουτο, βιόλα και φωνητική) στο Ελληνικό Ωδείο , στο Ωδείο Κέρκυρας και στη Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Κερκυραίων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων χορού με γνωστούς καθηγητές στη Βιέννη, Βάρνα και Άθηνα. Έχει συμμετάσχει σε επαγγελματικές παραστάσεις ως χορεύτρια, χορογράφος, performer και μουσικός. Διδάσκει μουσική σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόσφατες συμμετοχές:  φεστιβάλ Αρμάτα'14, Σπέτσες, με τη δημιoυργία του μουσικοχορευτικού δρώμενου “The Entertainer”  και την ερμηνεία συνθέσεων & αυτοσχεδιασμού στο φλάουτο.  φεστιβάλ “Off-Off Athens'15”, Θεατρο Επί Κολωνώ, θεατρική performance “DogGame” (κείμενο,χορογραφία,μουσική ερμηνεία σε φλάουτο&φωνή, performance: Καλούδη Ολίβια, σκηνοθεσία Μελίνα Σκούφου, ομάδα “3D”) Ως καλλιτέχνης ενδιαφέρεται για τη δημιουργία και ερμηνεία πολυδιάστατων δρώμενων που συνδιάζουν θέατρο-λόγο-χορό-μουσική και οπερατικό τραγούδι. Εξασκείται σε χορόμουσική-θέατρο και φωνητική μαζί με την καθηγήτριά της, την Jvc Camcorder (2011- ). !

Η Ελίνα Λογαρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή της Νίκης Κονταξάκη και μετά την αποφοίτηση της παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα στην Κρατική Σχολή Χορού, ως ακροάτρια. Εχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στην Ελλάδα, το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Ν.Υόρκη, έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες ομάδες χορού και διδάσκει τα τελευταία 20 χρόνια μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό. Έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες, αναλαμβάνοντας την επιμέλεια κίνησης και έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Με την Ολίβια Καλούδη συνεργάζεται για τρίτη φορά. Περισσότερες πληροφορίες για την Ελίνα Λογαρίδου και στο www.danceteaching.gr

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου στο Skrow Theater
16.11.2016 10:51
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου, Ο Κατάθλας, παρουσιάζεται από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή.
Skrow Theater: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2016 - 2017
05.09.2016 15:14
Το Skrow Theater παρουσιάζει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του για τη νέα θεατρική περίοδο 2016- 2017.
Μια Παναγιώτα κι ένα κάποτε… της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο Life n’ Art Theater
21.04.2016 14:41
Το Life n’ Art Theater υποδέχεται στις 6 Μαΐου 2016 τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου «Μια Παναγιώτα κι Ένα Κάποτε» για λίγες παραστάσεις στο Lobby του θεάτρου.
Problem Solving από την ομάδα 4D στο L.A. Theater
04.03.2016 14:58
Η ομάδα 4D παρουσιάζει στο L.A. Theater την παράσταση Problem Solving.
Ο Καλόγερος του Μatthew Gregory Lewis στο Skrow Theater
24.02.2016 15:15
Το Skrow Theater και η ομάδα Skrow Theater Group παρουσιάζουν το έργο του Μatthew Gregory Lewis, Ο Καλόγερος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.