Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

«Ένα σχολείο για αφηγητές» στο Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

«Ένα σχολείο για αφηγητές» στο Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» ανακοινώνει τη λειτουργία από τις 17 Σεπτεμβρίου 2016 του νέου τμήματος της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης».


Τα μαθήματα απευθύνονται σε κάθε ενήλικα που αγαπά τις ιστορίες και τον προφορικό λόγο, που επιθυμεί να ασχοληθεί με την αφήγηση , να εμπλουτίσει την καθημερινή του ζωή με αυτήν, να την εφαρμόσει για καλύτερα αποτελέσματα στην υπάρχουσα εργασία του, να ασχοληθεί με την αφήγηση αποκλειστικά ή παράλληλα με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Σε κάθε ενήλικα που επιθυμεί να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του και προσωπικές του δυνατότητες, να αλληλεπιδράσει με την ομάδα και να μοιραστεί τη μαγεία των ιστοριών, να αποκτήσει ευρύτερη γνώση για το παραμύθι και τη λαϊκή προφορική παράδοση, και την έρευνα γύρω από αυτά.


Η «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» θα λειτουργήσει στην Αθήνα, στην περιοχή της Ακρόπολης, στο «Σπίτι των Παραμυθιών – το Μουσείο Αλλιώς».

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε τέσσερις κύκλους μαθημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, ανεξάρτητα από το αν θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στους επόμενους τρεις κύκλους της «Σχολής».

Τα μαθήματα θα γίνονται δύο Σαββατοκύριακα το μήνα και κάθε εκπαιδευτικός κύκλος διαρκεί συνολικά 150 ώρες.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο e-mail: mythos@e-mythos.eu ώστε να τους αποσταλούν οι αναλυτικές πληροφορίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται και στο τηλέφωνο: 2104313332 αλλά και να λάβουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

Φωτ.: Σχέδιο του Βασίλη Σολιδάκη για τη Γιορτή Παραμυθιών

Σχετικές ειδήσεις
Όλη η αλήθεια για τα παραμύθια με τη Σάσα Βούλγαρη!
19.01.2017 16:34
Η Σάσα Βούλγαρη μας προσκαλεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συναντήσεις και αφηγήσεις που θα μας μάθουν μυστικά των παραμυθιών.
Εργαστήριο Αφήγησης Τσιγγάνικων Παραμυθιών στο Εργαστήρι Μαιρηβή
23.09.2016 10:48
Το Εργαστήρι Μαιρηβή μας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο αφήγησης τσιγγάνικων παραμυθιών, με τους Αρμέλ και Πεππό Ωντιγκάν.
Κέντρο Χορού Ακροποδητί: Πρόγραμμα μαθημάτων 2016-17
24.08.2016 16:32
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμα μαθημάτων που θα πραγματοποιήσει. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα στις 17 Σεπτεμβρίου 2016.
Εκδήλωση Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας
19.05.2016 14:56
Η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (ΕΜΠΕ) και ο ΟΠΑΝΔΑ (Δήμος της Αθήνας) οργανώνουν την Εκδήλωση: Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας από έως 22 Μαΐου 2016 με βασικό χώρο το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».
Μελέτη για την αξιολόγηση των επιδράσεων από την κατασκευή και λειτουργία του ΚΠΙΣΝ
23.02.2016 14:43
Σκοπός της μελέτης αυτής είναι η αξιολόγηση των επιδράσεων από την κατασκευή και τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό την άνοιξη του 2017.