Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Arizona... living!

Arizona... living!
Τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του Μαϊου η ομάδα χορού Griffon μετακομίζει για τα καλά στο στούντιό της στο Σύνταγμα και παρουσιάζει τη νέα παραγωγή της χορογράφου Ιωάννας Πορτόλου, Arizona, θέλοντας να αναδείξει χορευτικά τις σχέσεις των ανθρώπων σε ένα μικρό και περιορισμένο χώρο.

Πρόκειται στην ουσία για ένα έργο που έχει να κάνει με το θέμα της συγκατοίκησης με άλλους ανθρώπους, κάτι το οποίο εκ των πραγμάτων προϋποθέτει την υιοθέτηση κάποιων κανόνων που προϋπάρχουν της παρουσίας τους στο χώρο.

Παράλληλα όμως, αποτελεί και μια έρευνα στις ποιότητες της κίνησης, όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων καλείται να μοιραστεί έναν περιορισμένο χώρο. Oι πέντε χορεύτριες, που συμμετέχουν θα πρέπει να «συμβιώσουν» και να έρθουν αντιμέτωπες με τις συνέπειες αυτής της συγκατοίκησης.

Η επιλογή του στούντιο της ομάδας για την παρουσίαση του έργου συνεχίζει την πρωτοβουλία της να δημιουργεί και να παρουσιάζει έργα στον ίδιο χώρο όπου γίνονται οι πρόβες αλλά και σε ένα μη θεατρικό περιβάλλον (με την κλασσική έννοια του όρου). Ο χώρος μεταβάλλεται και τροποποιείται σε κάθε παράσταση έτσι ώστε να εντάσσεται απόλυτα στις ανάγκες που καλείται να καλύψει.

Στο έργο ερμηνέυουν η Βάσω Γιαννακοπούλου, η Ράνια Γλυμίτσα, η Νικολέτα Καρμίρη, η Όλια Λυδάκη και η Κατερίνα Σκιαδά, τις χορογραφίες της Ιωάννας Πορτόλου.

Σχετικές ειδήσεις
Σεξ Λεξικόν - Η Επιστήμη του Έρωτα, του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου στο Θέατρο 104
06.10.2016 14:29
Ο δημοσιογράφος Σπύρος Μιχαλόπουλος –αποφοιτώντας από το Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου- γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο και το παρουσιάζει σε σκηνοθεσία της Αγγελίτας Τσούγκου, η οποία επιστρέφει στο 104, ύστερα από τις επιτυχημένες συνεργασίες με τα έργα «Ο Γυάλινος Κώδων» της Σ.Πλαθ και «Αισθηματικές Νουβέλες δρχ. 35» των Α.Τσούγκου - Γ. Τσαγκαράκη.
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Πού είναι η μάνα σου μωρή, της Δήμητρας Πέτρουλα στον Πολυχώρο VAULT
18.03.2016 11:18
Το έργο «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα, με την Βέρα Κρούσκα, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Ενκε Φεζολλάρι, μετακομίζει, από τις 19 Μαρτίου, στον Πολυχώρο VAULT, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Γκάμπυ (Μείνατε ευαίσθητοι) στο Θέατρο Κιβωτός
12.02.2016 13:30
Η παράσταση «Γκάμπυ», μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου, μετακομίζει από τις 15 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Κιβωτός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ο Καναπές από τους The Right Bullets στο Θέατρο 104
25.01.2016 11:57
Η ομάδα Όπερας & Μιούζικαλ The Right Bullets παρουσιάζει το Μιούζικαλ «Ο Καναπές», σε κείμενο της Feli Moschos και τραγούδια από την Ελληνική Ροκ σκηνή, κάθε Κυριακή από 31 Ιανουαρίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου 104 στις 18:30 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.