Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Διεθνές Θεατρικό Εργαστήριο

Διεθνές Θεατρικό Εργαστήριο
Η Θύρα Τέχνης διοργανώνει με ερευνητική ευθύνη του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου ένα Διεθνές Θεατρικό Εργαστήριο για το σατυρικό δράμα Ιχνευτές του Σοφοκλή.

Πρόκειται για ένα έργο που δεν έχει ανέβει μέχρι σήμερα στα ελληνικά. Θα διδάξουν οι: Γιάγκος Ανδρεάδης, Κάτια Γέρου, Φάνης Καφούσιας, Γιώργος Παπαδάκης, Darren Royston, χορογράφος της R.A.D.A. του Λονδίνου και Franco Ungaro διευθυντής του κατωιταλικού θιάσου Koreja.

Παράλληλα με το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο  Πανεπιστήμιο το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Πολιτιστικής Διαχείρισης, Διεθνής Ημερίδα για το σατυρικό δράμα και τις σύγχρονες και αρχαίες τελετουργίες την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Πρόγραμμα
Τρίτη 5 Μαΐου έως Σάββατο 16 Μαΐου: Πρακτική διαδικασία
Κυριακή 17 Μαΐου: Ανοιχτή πρόβα για χορηγούς, ώρα 9.00 μ.μ.
Δευτέρα 18 Μαΐου: Ανοιχτή πρόβα για συναδέλφους, ώρα 9.00 μ.μ. 

Σχετικές ειδήσεις
Η χαρτοπαίχτρα από το θεατρικό εργαστήριο Διόνυσος στο Μουσείο Μετάξης
12.07.2016 15:33
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, «Η χαρτοπαίχτρα» την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 (ώρα 21:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
Μήδεια-Lust, από το εργαστήριο AlmaKalma στο ΦΙΞ in art
17.06.2016 14:00
Το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma παρουσιάζει στο ΦΙΞ in art την εργασία του πάνω στον μύθο της Μήδειας, μια ριζοσπαστική performance βασισμένη στο έργο του Heiner Müller Μήδειας Υλικό, σε συμπλοκή με το ποίημα Cascando του Samuel Beckett.
Μια ελληνική ερευνητική ομάδα διαπρέπει στο εξωτερικό
24.11.2015 15:10
Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας ανακήρυξε προσφάτως το θεατρικό αρχείο της Socìetas Raffaello Sanzio «ιδιαιτέρως σημαντικού ιστορικού ενδιαφέροντος», του οποίου τα διατηρητέα τεκμήρια μαρτυρούν τη δραστηριότητα ενός από τους πιο σημαντικούς θιάσους της διεθνούς καλλιτεχνικής πρωτοπορίας.
Το τέλος της τραγωδίας;: Ημερίδα και παράσταση σε Θήβα και Αθήνα
19.11.2015 16:33
Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήβας «Λάιος» παρουσιάζουν σε συνεργασία με τον Δήμο Θήβας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μια ημερίδα και μια παράσταση με τίτλο «Το τέλος της τραγωδίας;», υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Καθηγητή και σκηνοθέτη Γιάγκου Ανδρεάδη.
Ερωμένες στον Καμβά στο Θεατρικό Βαγόνι στο Τρένο στο Τουφ
16.11.2015 17:14
Το πρώτο θεατρικό έργο της Σοφίας Καψούρου «Ερωμένες στον Καμβά» θα σκηνοθετήσει ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Παναγιώτης Παναγόπουλος στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.