Η Ανώτερη Δραματική Σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή” Κάλβου – Καλαμπόκη ξεκινά τις εγγραφές για τους νέους σπουδαστές Υποκριτικής, καθώς και για σπουδαστές από μεταγραφή Β’ και Γ’ έτους, την Τετάρτη 24 Αυγούστου.

Οι εγγραφές θα γίνονται στην σχολή, Δευτέρα με Παρασκευή, 17.00 – 22.00.

 Η “Αθηναϊκή Σκηνή” συμπληρώνει φέτος μια  δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην διδασκαλίας της Υποκριτικής. Σημαντικοί άνθρωποι του χώρου, καταξιωμένοι ενεργοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες κ.ο.κ που κρατούν τους σπουδαστές ενήμερους με τη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα, διδάσκουν στην Αθηναϊκή Σκηνή. Μεταξύ άλλων οι: Λυδία Κονιόρδου, Θόδωρος Κάλβος, Κοραής Δαμάτης, Μάρω Θεοδωράκη, Νίκος Μπουσδούκος, Ισίδωρος Σιδέρης, Σπύρος Μπιμπίλας, Μιχάλης Καλαμπόκης,  Χριστίνα Βασιλοπούλου, Περικλής Μοσχολιδάκης, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Κωνσταντίνος Μπουμπούκης κ.α.

Η “Αθηναϊκή Σκηνή” Κάλβου –Καλαμπόκη παρέχει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Αναγνωρισμένης ανώτερης βαθμίδας κρατικού πτυχίου υποκριτικής με μαθήματα όπως:  Υποκριτική δράματος, αρχαίου δράματος, κωμωδίας, μουσικού και σωματικού θεάτρου,  κινηματογράφου και τηλεόρασης, Αυτοσχεδιασμός, Χορός – Κίνηση, Μουσική – Τραγούδι, Μουσικό όργανο, Ορθοφωνία, Οπλομαχητική – Ξιφασκία, πρακτική Μεταγλώττισης και Σπικάζ, Ελληνικοί χοροί, Ψυχολογία, Σκηνοθεσία, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία Τέχνης, Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Μακιγιάζ, Μάσκα , Μακέτα, Παραγωγή. Γνώσεις που καλύπτουν κάθε πιθανή επαγγελματική ενασχόληση του αποφοίτου.

Η “Αθηναϊκή Σκηνή” Κάλβου-Καλαμπόκη παρέχει επίσης και όλες τις σχετικές διευκολύνσεις κατά την διάρκεια της φοίτησης (αναβολή στράτευσης, ατέλειες κ.λ.π), κρατά τα τμήματά της ολιγομελή και τα δίδακτρα χαμηλά, σεβόμενη απολύτως την οικονομική κατάσταση των πολιτών της χώρας. Το Πρόγραμμα σπουδών διαφοροποιείται από αυτά των υπολοίπων Σχολών ακολουθώντας Ευρωπαϊκά πρότυπα με μαθήματα που δε διδάσκονται στην Ελλάδα (όπως η Μεταγλώττιση, η Ψυχολογία) ενώ στο εξωτερικό θεωρούνται δεδομένα και εισήγαγε πρώτη νέες δράσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση όπως τη συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ, εκπαιδευτικά μαθήματα σε αρχαία θέατρα κ.α. καθώς επίσης δίνει βήμα στους σπουδαστές να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις τυχόν δεξιότητες που έχουν σε άλλες τέχνες. Εκτός του βασικού προγράμματος παρέχονται ιδιαίτερα,  μεμονωμένα μαθήματα και πληθώρα εργαστηρίων για καλλιτεχνική ενασχόληση ή επιμόρφωση για όλες τις ηλικίες. Η Σχολή εξασφαλίζει άριστη υλικοτεχνική υποδομή με σύγχρονες εγκαταστάσεις  που παρέχουν όλα όσα χρειάζονται για την άρτια εκπαίδευση, ακόμη και στούντιο ηχογράφησης για τα μαθήματα μεταγλώττισης, ενώ είναι από τις μοναδικές σχολές στην Ελλάδα που διαθέτουν επαγγελματικό θέατρο στο οποίο κάνουν πρακτική άσκηση και οι σπουδαστές και απορροφώνται απόφοιτοι.

Δεν είναι τυχαίος ο πραγματικά μεγάλος αριθμός σπουδαστών που εργάζεται πια στο θέατρο με πληθώρα σκηνοθετών και παραγωγών να εμπιστεύονται το επίπεδό τους. Υποτροφίες, πρακτική εξάσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση είναι μερικά ακόμη από τα θετικά της σχολής που υπηρετεί με συνέπεια τον Πολιτισμό και κρατά μία από τις πρώτες θέσεις στην επιλογή των σπουδαστών.

Οι σπουδές γίνονται σε ένα μοναδικής αισθητικής ιστορικό νεοκλασικό κτήριο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην πιο ασφαλή περιοχή της Αθήνας (μετρό Ακρόπολης), που παρέχει όλες τις ανέσεις, καθώς και στο επαγγελματικό θέατρο που διαθέτει η Αθηναϊκή Σκηνή.

Παράλληλα με τις εγγραφές, συνεχίζεται και η προσφορά της σχολής παρέχοντας δωρεάν προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού θεάτρου σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν. Η πολυετής πείρα μας έχει οδηγήσει την πλειοψηφία σε επιτυχή εισαγωγή και 20 σπουδαστές τα τελευταία δέκα χρόνια στην εισαγωγή τους στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η Αθηναϊκή Σκηνή είναι η μόνη με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100% στις διπλωματικές εξετάσεις του Υπουργείου με πολλούς αριστούχους.

Για αιτήσεις εγγραφής καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε άμεσα με τη γραμματεία.