Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, μια ξεχωριστή «Μονήρης Εξομολόγηση» εμπλουτίζει το φετινό, 3ο Φεστιβάλ «Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ΑRΤίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.

Ερμηνεύει η Αλίκη Καγιαλόγλου.

Διδασκαλία κειμένου/Σκηνική όψη/Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ιδέα/Σύνθεση κειμένου/Επιλογή και διασκευή τραγουδιών/Ερμηνεία: Αλίκη Καγιαλόγλου

Μετάφραση ποιήματος: Μαρία Παπαδήμα

Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης

Παραγωγή: “Συν Αθηνά και χείρα κίνει” – Α.Κ.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Πορτογαλίας

Η παράσταση, βασισμένη στη μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου ποιητή Fernando Pessoa (την υπογεγραμμένη από το alter ego του, Alvaro de Campos), σφιχτοπλεγμένη με αγαπημένα παλιά fados της Λισσαβώνας, «μετουσιώνει» ένα κείμενο που αρχικά ήταν προορισμένο να διαβαστεί μόνο, κάνοντάς το να ακουστεί και σαν ένα μεγάλο τραγούδι.

Ένα απέραντο τραγούδι που αφυπνίζει σκέψεις, αισθήσεις -αλλά και την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς ακούγοντας παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας.

Δήλωση Κώστα Γεωργουσόπουλου για το 3ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

“Δεν τριτώνει μόνο το κακό. Ιδού, λοιπόν, που για τρίτη χρονιά παγιώνεται ο πολιτιστικός θεσμός «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», πράγμα που σημαίνει πως σ’ αυτόν τον τόπο δε στέρεψε ακόμη η πηγή με το “λάλον ύδωρ”. Γιατί δεν είναι μόνο ηρωισμός απελπισίας, αλλά βαθύς καημός και ακόρεστη δίψα για αλήθεια, ομορφιά, κριτική και αισθητική απόλαυση η ανάπτυξη σε μια γωνιά της Ελλάδας –παραμελημένης για χρόνια – ενός ευρέος φάσματος προγράμματος, όπου έλληνες ευαισθητοποιημένοι καλλιτέχνες απευθύνονται σ’ ένα κοινό που θέλει διακαώς να ξεφύγει από τα πολιτιστικά απόβλητα της μαζικής κουλτούρας και αναζητεί αρτεσιανά ύδατα λόγου, ρυθμού, μουσικής, μίμησης ύφους και ήθους»