Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Futile Games In Space And Time: Το νέο album του Evripidis and his Tragedies

Futile Games In Space And Time: Το νέο album του Evripidis and his Tragedies

Το μουσικό project του Evripidis and his Tragedies με τίτλο “Futile Games In Space And Time” κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε βινύλιο και digital album από την Inner Ear.

 

Ο Ευριπίδης Σαμπάτης με το προσωπικό του μουσικό project Evripidis and his Tragedies παρουσιάζει τον τρίτο του δίσκο “Futile Games In Space And Time”. Ο χρόνος που έχει περάσει από το προηγούμενό του album “A Healthy Dose Of Pain” μοιράστηκε ανάμεσα στη Βαρκελώνη και την Αθήνα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου άλλοτε ως one-man show κι άλλοτε ως πολυάνθρωπο εύρημα, o Evripidis and His Tragedies έπαιξε live σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ.

To “Futile Games In Space And Time”, ηχογραφήθηκε στη Βαρκελώνη, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, η μίξη έγινε στη Νέα Υόρκη από τον Charles Newman (Magnetic Fields, The Davenports) και το mastering στη Σουηδία από τον Philip Granqvist (Jens Lekman, Taken By Trees, Jose Gonzalez). Συμμετέχουν πολλοί και εκλεκτοί guests, ανάμεσά τους στα φωνητικά ο Uncle LD (Magnetic Fields) και η Sarah P. (ex Keep Shelly In Athens).

Το χαρακτηριστικό ύφος του Ευριπίδη διακρίνεται όπως πάντα από μελωδικό ποπ ρομαντισμό, στίχους με μαύρο χιούμορ και επιρροές από παλιά μιούζικαλ και κινηματογραφικές ταινίες καθώς και από την ποπ από το 50 ως σήμερα. Ένα αυτοσαρκαστικό ταξίδι που περνάει από τον ανεκπλήρωτο έρωτα, την εφηβική παραζάλη, τα μακρινά νησιά, τα στοιχειωμένα υπνοδωμάτια, τα μάταια παιχνίδια στο χώρο και στο χρόνο, τους θλιβερούς σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων τα χαράματα, τον κόσμο των φαντασμάτων, τα δωμάτια νοσοκομείων, το μπαράκι της γωνίας και καταλήγει μπροστά σε έναν καθρέφτη.

Σχετικές ειδήσεις
Sound, time, space: minimal piano recital στο Beton 7
01.02.2017 11:19
Το Beton 7 μας προσκαλεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 σε ένα minimal piano recital, με τον Νίκο Τσαλίκη, με τίτλο Sound, time, space.
Νέο video από τον Evripidis and his Tragedies
30.12.2016 13:43
O Ευριπίδης Σαμπάτης παρουσιάζει το τέταρτο video από το album του, "Futile Games In Space And Time", σε σκηνοθεσία Ignasi Casas και παραγωγή Claudia Mallart.
Evripidis and his Tragedies live στο Βρυσάκι
07.09.2016 13:16
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο Evripidis and his Tragedies επιστρέφει στο Βρυσάκι για να παρουσιάσει κομμάτια από όλη του την καριέρα, στην πιο απογυμνωμένη από στολίδια αλλά και πιο ουσιαστική βερσιόν τους, επικεντρώνοντας στον τελευταίο του δίσκο "Futile Games In Space And Time", αλλά παρουσιάζοντας και πολλά ακυκλοφόρητα κομμάτια από τον επερχόμενο ελληνικό του δίσκο.
God Ιs Α Μotherfucker: Το album των Night Knight
23.08.2016 13:18
Κυκλοφορεί σε διπλό 12” βινύλιο gatefold, cd και digital album των Night Knight με τίτλο, God Ιs Α Μotherfucker από την Inner Ear.
 Daphne and the Fuzz από την Inner Ear
17.08.2016 12:47
Από την Inner Ear κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album το πρώτο album των Daphne and the Fuzz με τίτλο το όνομά τους.