Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Simio, από την ομάδα La Factica Danza στο Χυτήριο

Simio, από την ομάδα La Factica Danza στο Χυτήριο

Η ομάδα σύγχρονου χορού/χοροθεάτρου La Factica Danza, που έχει βάση στη Μάλαγα της Ισπανίας και αποτελείται από την Ηρώ Βασάλου (από την Ελλάδα) και την Λουσία Αμίρ (από την Ουρουγουάη), έρχεται στην Ελλάδα, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά την νέα της πλήρη παραγωγή με τίτλο «Simio», στο Θέατρο Χυτήριο, το Σάββατο 27 Αυγούστου.

«Υπάρχει ένα σημείο στο πεδίο που περιγράφει μια συγκεκριμένη θέση στο χώρο. Ένα μέρος...
Δυο γυναίκες, δυο εθνικότητες, δυο ηλικίες, δυο χρώματα, δυο μεγέθη συναντιούνται σ' αυτό το σημείο και αναζητούν η μία την άλλη. Ένα σώμα στο χώρο ορίζει ένα άλλο, διασχίζουν έναν δρόμο ξενικό, αλλόκοτο.
Παραμένουν όταν πραγματικά θέλουν να απομακρυνθούν, επιθυμούν ό,τι τους επιβάλει ο εξαναγκασμός της πικρής εθιστικής τους συμβίωσης. Ο χώρος είναι γεμάτος σημεία αιχμής όπου νέα πράγματα γεννιούνται ή τα παλιά συμβιβάζονται με τις ρίζες τους. Το σημείο αιχμής των δύο σωμάτων-γυναικών-ριζών ίσως είναι ένα τραγούδι esperaba, desperaba y el viendo le encantaba...»

Η δουλειά τους που είναι επηρεασμένη από καλλιτεχνικά/κινησιολογικά ρεύματα της Βόρειας Ευρώπης, στον κόσμο της παραστασιακής τέχνης με στοιχεία Folklore, που προέρχονται από τις διαφορετικές καταγωγές των καλλιτεχνών, έχει παρουσιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους στην Μάλαγα και σε άλλες πόλεις της Ανδαλουσίας, όπως στο μουσείο Πικάσο και έχει πάρει μέρος στο διεθνούς φήμης φεστιβάλ κινηματογράφου της Μάλαγα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://lafacticadanza.wix.com/engl
Και στο Facebook: La Factica danza

Σχετικές ειδήσεις
Μετατόπιση - Ο δρόμος: Περφόρμανς Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου στο ΕΜΣΤ
08.12.2016 16:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ολοκληρώνει το Πρόγραμμα ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ με την παρουσίαση της Περφόρμανς Μετατόπιση - Ο δρόμος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19.00 και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.
Δυο βήματα πιο κάτω, από την ομάδα YELP dance co. στο Κέντρο της Αθήνας
07.12.2016 16:44
Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP dance co. παρουσιάζει το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου το Δυο βήματα πιο κάτω, μια χορογραφία στο αστικό τοπίο. Οι θεατές ακολουθούν μια διαδρομή από την Εθνική βιβλιοθήκη, στην οδό Πανεπιστημίου, μέχρι την Πλατεία Ομονοίας και καταλήγουν μέσα στο Μπάγκειον - παρακολουθώντας χορογραφημένες δράσεις και συμμετέχοντας σε κάποιες από αυτές.
Scratch, performance από την ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum
01.12.2016 17:27
Η ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum παρουσιάζει την performance, Scratch, στο χώρο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, στο Χαλάνδρι.
Η Σεχραζάτ όταν χορεύει: Μία παράσταση σύγχρονου χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
21.03.2016 14:34
Το Μικροσκοπικό Θέατρο θα παρουσιάσει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 20:00, τους χορούς «Σεχραζάτ», «Οντίν», «Λυπημένο πουλί» και «Σκαρμπό», βασισμένους στα ομώνυμα έργα του Γάλλου συνθέτη Μωρίς Ραβέλ.
Η Σεχραζάτ όταν χορεύει: Παράσταση Σύγχρονου Χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
29.02.2016 12:48
Το Μικροσκοπικό Θέατρο θα παρουσιάσει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 20:00, τους χορούς «Σεχραζάτ», «Οντίν», «Λυπημένο πουλί» και «Σκαρμπό», βασισμένους στα ομώνυμα έργα του Γάλλου συνθέτη Μωρίς Ραβέλ.