Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Εορτασμός της International Zouk Day 2016 με δωρεάν μαθήματα χορού

Εορτασμός της International Zouk Day 2016 με δωρεάν μαθήματα χορού

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Διοργάνωση – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα-  που είναι αφιερωμένη στο «χορό της αγάπης», το Ζουκ. Σκοπός είναι να μεγαλώσει η παγκόσμια κοινότητα του Ζούκ και ο χορός αυτός να διαδοθεί ακόμη περισσότερο σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

 

Το Βραζιλιάνικο Ζούκ είναι ένας σύγχρονος διασκεδαστικός και αισθησιακός χορός από το Ρίο Ντε Τζανέιρο και χορεύεται σε διαφορετικά είδη μουσικής όπως Ζούκ, Κιζόμπα, Χιπ-Χοπ, Ρεγκετόν, ή ακόμα και δημοφιλή ελληνικά τραγούδια. Χορεύεται σε ζευγάρια και είναι χορός που τον απολαμβάνουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικίες. Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του, το Ζουκ έχει συνδεθεί με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ειρήνη στις 21 Σεπτεμβρίου.

 

Για τον λόγο αυτό, το Zouk.gr, η οργάνωση που προωθεί το Ζουκ στην Ελλάδα, προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε διαφορετικά μέρη της Αθήνας, ώστε η πόλη να προετοιμαστεί και να λάβει μέρος, μαζί με πόλεις όπως το Ρίο Ντε Τζανέιρο, η Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ και το Δελχί, σε αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός. Φέτος, η διοργάνωση περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της Αθήνας, συγκεκριμένα παρουσίαση ομαδικής χορογραφίας (flashmob), μαθήματα, σόου, και πάρτι.

 

Χιλιάδες συμμετέχοντες από πάνω από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας μια χορογραφία Ζουκ που έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένα για αυτό το γεγονός. Η χορογραφία είναι σχεδιασμένη για όλα τα χορευτικά επίπεδα ώστε να μπορούν όλοι να λάβουν μέρος, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη χορευτική εμπειρία. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου, μπορεί κανείς να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή και είναι δωρεάν, με μόνα έξοδα ένα μικρό ποσό για την ενοικίαση της αίθουσας, εξοπλισμού, επαγγελματική βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες, και το πρόγραμμα στον στο επίσημο  ιστότοπο zouk.gr για το Βραζιλιάνικο Zouk στην Ελλάδα και στην εκδήλωση στο facebook “ΙZD 2016 Athens” (www.facebook.com/events/234685053591746/?ti=cl)

Σχετικές ειδήσεις
Ρίζες - Caravan project: παράσταση χορού στο Ηράκλειο Κρήτης
29.08.2016 15:22
Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:30 στο Λιμάνι, δίπλα στη Μαρίνα, απέναντι από τον Κούλε, στο Ηράκλειο Κρήτης θα παρουσιάστεί η παράσταση χορού Ρίζες - Caravan project.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Eορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2016 στη Θεσσαλονίκη
10.05.2016 12:02
Το Σωματείο Καθηγητών Χορού, το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάζονται και γιορτάζουν μαζί την Παγκόσμια ημέρα χορού 2016.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2016 από τον Lemi Ponifasio
26.04.2016 14:37
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.
Hiphop International Greece / Cyprus 2016: Ο προκριματικός στο DEREE GYM
28.03.2016 13:02
Έπειτα από την περσινή τεραστία επιτυχία , όπου το Φεστιβάλ ήταν sold out, το γραφείο του BOTY Balkans Headoffice έχει την τιμή να διοργανώσει για εβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα τον προκριματικό του κορυφαίου διαγωνισμού HipHop χορογραφίας με τίτλο Hiphop International Greece / Cyprus 2016.