Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Against the Sky

Against the Sky
Την πρώτη του ατομική έκθεση παρουσιάζει ο Γιάννης Γκανάς στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Η έκθεση περιλαμβάνει μία σειρά με σχέδια, ένα βίντεο και κάποια ζωγραφικά έργα που όλα μαζί αποτελούν σχόλια πάνω στην εμπόλεμη κατάσταση.

Το πρώτο μέρος της είναι μια σειρά σχεδίων. Η θεματολογία τους δανείζεται στοιχεία από το μπαράζ των εικόνων καταστροφής, που μας κατακλύζουν καθημερινά από τα ΜΜΕ. Μέτωπα πολέμου, αεροπορικές τραγωδίες και τρομοκρατικά χτυπήματα δοσμένα σε συνδυασμό με την τεχνική υστερία και την ψευδο-ιστορική και μνημειακή διάσταση του χώρου του μοντελισμού. 
 
Ακολουθούν δύο μεγάλα τοπία ζωγραφικά με ακρυλικά χρώματα σε διάφορες εντάσεις μεταξύ γυαλιστερής και ματ υφής, τα οποία δανείζονται το θέμα τους από τα τοπία σε αναμονή. Ο όρος χρησιμοποιείται σαν αναφορά στις εικόνες που δημιουργούν οι σταθερές κάμερες που αφήνουν οι δημοσιογράφοι στις ταράτσες κτιρίων πριν εγκαταλείψουν τρέχοντας μια πόλη, που πρόκειται να βομβαρδιστεί.

Τρίτο μέρος, είναι μια βίντεο εγκατάσταση που διαπραγματεύεται την ψυχολογική κλιμάκωση της αναμονής και της αϋπνίας, συνυφασμένης με την αγωνία του πολέμου και του βομβαρδισμού.

Ο Γιάννης Γκανάς τελείωσε την Σχολή Καλών Τεχνών με άριστα το 2004 και είναι γνωστός από τις μεγάλες τοιχογραφίες του (ξενοδοχείο Periscope 1&2) και τα site specific έργα του.

Σχετικές ειδήσεις
The Show Must Go On: Έκθεση στην Can Christina Androulidaki Gallery
10.01.2017 11:32
Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN με τίτλο ‘The Show Must Go On’ ο Σωτήρης Πανουσάκης παρουσίαζει μια σειρά από ζωγραφικά έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων που δημιούργησε τα τελευταία 13 χρόνια.
Έκθεση των Χριστόφορου Κατσαδιώτη και Τζένης Κωδωνίδου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.12.2016 11:17
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού έργου του Χριστόφορου Κατσαδιώτη και της Τζένης Κωδωνίδου. Η έκθεση αποτελείται από χαρακτικά και ζωγραφικά έργα και θα διαρκέσει από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2017.
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Substratum: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.09.2016 16:23
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.