Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Against the Sky

Against the Sky
Την πρώτη του ατομική έκθεση παρουσιάζει ο Γιάννης Γκανάς στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Η έκθεση περιλαμβάνει μία σειρά με σχέδια, ένα βίντεο και κάποια ζωγραφικά έργα που όλα μαζί αποτελούν σχόλια πάνω στην εμπόλεμη κατάσταση.

Το πρώτο μέρος της είναι μια σειρά σχεδίων. Η θεματολογία τους δανείζεται στοιχεία από το μπαράζ των εικόνων καταστροφής, που μας κατακλύζουν καθημερινά από τα ΜΜΕ. Μέτωπα πολέμου, αεροπορικές τραγωδίες και τρομοκρατικά χτυπήματα δοσμένα σε συνδυασμό με την τεχνική υστερία και την ψευδο-ιστορική και μνημειακή διάσταση του χώρου του μοντελισμού. 
 
Ακολουθούν δύο μεγάλα τοπία ζωγραφικά με ακρυλικά χρώματα σε διάφορες εντάσεις μεταξύ γυαλιστερής και ματ υφής, τα οποία δανείζονται το θέμα τους από τα τοπία σε αναμονή. Ο όρος χρησιμοποιείται σαν αναφορά στις εικόνες που δημιουργούν οι σταθερές κάμερες που αφήνουν οι δημοσιογράφοι στις ταράτσες κτιρίων πριν εγκαταλείψουν τρέχοντας μια πόλη, που πρόκειται να βομβαρδιστεί.

Τρίτο μέρος, είναι μια βίντεο εγκατάσταση που διαπραγματεύεται την ψυχολογική κλιμάκωση της αναμονής και της αϋπνίας, συνυφασμένης με την αγωνία του πολέμου και του βομβαρδισμού.

Ο Γιάννης Γκανάς τελείωσε την Σχολή Καλών Τεχνών με άριστα το 2004 και είναι γνωστός από τις μεγάλες τοιχογραφίες του (ξενοδοχείο Periscope 1&2) και τα site specific έργα του.

Σχετικές ειδήσεις
Substratum: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.09.2016 16:23
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».
Αέναα... ζωγραφικά...: έκθεση της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη στη γκαλερί Έρση
12.02.2016 09:55
Η Γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ευδοξίας Ψυρροπούλου-Καράγιαννη, με τίτλο "αέναα…ζωγραφικά…", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.