Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Drew McDowall live στο Death Disco

Ο Drew McDowall live στο Death Disco

H 3 Shades of Black παρουσιάζει τον Drew McDowall για ένα live στο Death Disco, μαζί με τους Panos Alexiadis, Nikos Kyriaopoulos και Stratos Bichakis.

DREW MCDOWALL:

Οταν πρέπει να γράψεις για ανθρώπους όπως ο Drew δυσκολεύεσαι. Δυσκολεύεσαι γιατί η συνεισφορά του στην παγκόσμια πειραματική σκηνή είναι τόσο έντονη αλλά και τόσο διακριτική που αυτός ο συνδιασμός σε συγκλονίζει. Με μια πορεία από το 1978 ως το σήμερα, όντας ή πλήρες μέλος ή συνεργάτης σε σχήματα που άλλαξαν την αντίληψή μας για τη μουσική και καθόρισαν την εξέλιξή της με τον πιο δραστικό τρόπο, ο Drew McDowall σίγουρα κατέχει μία απ’τις πιο σημαίνουσες θέσεις , στον κύκλο αυτό των ανθρώπων που κάνοντας αυτό που αγαπούν και αρνούμενοι ξεκάθαρα τη φήμη, μας προσέφεραν έναν άλλο δρόμο σε μια μουσική γεωγραφία που θα διαμόρφωνε ριζικά την παγκόσμια μουσική πραγματικότητα.

Το 1978 δημιουργεί τους The Poems με την πρώην γυναίκα του Rose McDowall (Current 93, Strawberry Switchblade, Coil, Psychic TV κ.α.) στη Γλασκώβη.

Με την μεταφορά του στο Λονδίνο, γίνεται μέλος των PSYCHIC TV και αρχίζει να ηχογραφεί και να πειραματίζεται με τους COIL λάιβ από το 1989 για να γίνει πλήρες μέλος τoυς το 1994 και να έχει ενεργό συμμετοχή σε ιστορικούς τους δίσκους όπως «Musick to Play in the Dark», «Astral Disaster», «Worship The Glitch», «Black Light District», τα sessions που οδήγησαν στο «The New Backwards», «Moon’s Milk» και «Time Machines». Το 1995 επίσης θα συνεργαστούν και στον remix δίσκο των Nine Inch Nails Further Down the Spiral μαζί με Balance, Christopherson και Hyde.

Το 2000 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη όπου και χωρίζουν οι δρόμοι τους, για να ξεκινήσει μια πορεία σημαντικών συνεργασιών και εμφανίσεων όπως οι Compound Eye με τον Tres Warren των Psychic Ills αλλά και τους Captain Sons And Daughters με την Kara Bohnenstiel.

Ο Drew επίσης όπως τον περιγράφουν οι φίλοι του έχει τη φήμη ως ενός απ’τους πιο ενεργούς υποστηρικτές της νεουορκέζικης πειραματικής σκηνής.

Οπως μας λέει ο ίδιος, τα πράγματα γι’αυτό παίρνουν χρόνο. Το 2012 λοιπόν μετά από τόσα χρόνια συνεργασιών θα σημάνει την αρχή των solo του εμφανίσεών του και μετά από συνεχή πίεση του Ryan Martin (Dais Records) θα αποφασίσει να γράψει το Collapse που θα κυκλοφορήσει το 2015 στη Dais, τον ντεμπούτο του προσωπικό δίσκο και ίσως έναν απ’τους σημαντικότερους δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία δεκαετία. Που ως παράλληλη πορεία με τις κυκλοφορίες των Stephen Thrower και Ossian Brown (Cyclobe) μας προσφέρουν την μόνη πραγματική συνέχεια στο έργο των COIL και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας τους.

Και στις 3 Σεπτεμβρίου του 2016 έρχεται πλέον η ώρα να τον ζήσουμε ζωντανά αλλά και να τον γνωρίσουμε στο Death Disco.

PANOS ALEXIADIS:

Ο Πάνος Αλεξιάδης είναι συνθέτης, αυτοσχεδιαστής σύγχρονης ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Εξερευνώντας ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον δημιουργεί μια αίσθηση περιπλάνησης μέσα στις μακροσκελείς συνθέσεις του, χρησιμοποιώντας ως κυρίαρχο μέσο το modular synthesizer σε συνδυασμό με φυσικούς ήχους, μικρόφωνα επαφής και ηχογραφήσεις περιβάλλοντος μεταξύ άλλων. Έχει δώσει αρκετές συναυλίες σε Ελλάδα & Ευρώπη, από βουνά και σπηλιές μέχρι το πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (φθινοπωρινή ισημερία 2012) το οποίο και σήμανε την λήξη της δραστηριότητας του ως Lunar Miasma (2009-2012).

NIKOS KYRIAZOPOULOS:

Μουσικός με ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Το Αταβιστικό τοπίο, η σωματική αίσθηση και η βιωματική ακρόαση χαρακτηρίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις του χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αναλογικά synthesizer και ηλεκτρομηχανικές μονάδες που κατασκευάζει ο ίδιος.

STRATOS BICHAKIS:

Ο Στράτος Μπιχάκης είναι μουσικός, συνθέτης και ερευνητής των μέσων του ήχου και της εικόνας με έντονο ενδιαφέρον για την αισθητική, την κοινωνική και την τεχνολογική διάσταση της μουσικής πρακτικής. Αναπτύσσει το δικό του εκφραστικό σύστημα χρησιμοποιώντας κώδικα και αρθρωτούς συνθετητές (modular synthesizer). Αναζητεί τρόπους να εισάγει τους μηχανισμούς και τα μοτίβα της βιολογίας στο έργο του. Τον συναρπάζει η ποικιλομορφία και η οικονομία τόσο της φύσης, όσο και της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ως δημιουργική του απελευθέρωση καταφεύγει στις τεχνικές ηχητικής απεικόνισης δεδομένων (data sonification) και του βιομιμιτισμού (biomimicry) σε συνδυασμό με τις δυνατότητες διάδρασης με τις μηχανές και τους υπολογιστές.

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε φεστιβάλ και εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Ρωσία(Lexus Hybrid Art/ Moscow, 2014), ενώ ήταν μέλος του ΜusicMakers Hacklab των φεστιβάλ CTM (Berlin, 2014) και ICAS (Dresden, 2015).

LINKS:
• Drew McDowall: http://www.daisrecords.com/ | soundcloud.com/drewmcdowall | soundcloud.com/daisrecords
• Panos Alexiadis: soundcloud.com/alexiadis / thalamosnet.bandcamp.com / thalamos.net
• Nikos Kyriazopoulos: https://soundcloud.com/nikoskyriazopoulos
• Stratos Bichakis: https://soundcloud.com/stratosbichakis | video: https://www.youtube.com/watch?v=qeFkzueleWY
• 3 Shades of Black: www.3shadesofblack.net | www.facebook.com/threeshadesofblack

Σχετικές ειδήσεις
Kikagaku Moyo live @ Death Disco
18.08.2016 13:48
Οι Kikagaku Moyo θα βρεθούν στην Αθήνα, για μία και μόνο συναυλία επί Αθηναϊκού εδάφους, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Death Disco.
Οι Follakzoid live στο Death Disco
09.08.2016 15:41
Οι Χιλιανοί Follakzoid έρχονται στην Αθήνα για ένα live στο Death Disco τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Live για την υποστήριξη των αστέγων στο Death Disco
22.03.2016 13:26
Η ιστοσελίδα Contagiousness.gr γιορτάζει στις 27 Μαρτίου 3 χρόνια δράσης και στήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη και μαζί με τα Reflections οργανώνουν ένα φιλανθρωπικό live με σκοπό την ενίσχυση του «Προγράμματος Στήριξης Αστέγων» του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Κλίμακα” στο Death Disco.
Οι Empty Frame live στο Death Disco
17.03.2016 09:59
Οι Empty Frame συμπληρώνουν δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην underground μουσική σκηνή και γιορτάζουν την ξεχωριστή τους πορεία με ένα ακόμη εκρηκτικό live στο πάντα φιλόξενο Death Disco.
Οι Vacant Lots live στο Death Disco
15.03.2016 15:26
Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου τους e.p., οι Vacant Lots επιστρέφουν για μια νέα περιοδεία και στην Αθήνα θα εμφανιστούν στο Death Disco το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016, με τους Χάρους.