Η Seven Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 18 Αυγούστου 2016 την ταινία Η Αγάπη είναι ένα Θαύμα (LES GOUT DES MERVEILLES) σε σκηνοθεσία του Ερίκ Μπενάρντ.

Σύνοψη

Στην καρδιά της Γαλλικής Προβηγκίας, η Λουίζ μεγαλώνει τα δύο της παιδιά και προσπαθεί να διατηρήσει την οικογενειακή της φάρμα. Ένα βράδυ πέφτει με το αυτοκίνητο της πάνω σε έναν άγνωστο. Ο άντρας αυτός είναι πολύ διαφορετικός. Η αίσθηση που έχει για τον κόσμο μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή της Λουίζ και της οικογένειας της.

Σκηνοθεσία: ΕΡΙΚ ΜΠΕΝΑΡΝΤ

Παίζουν: ΒΙΡΖΙΝΙ ΕΦΙΡΑ, ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΛΑΒΕΡΝ

Διάρκεια: 100’

Δήλωση σκηνοθέτη

«Μια αισθηματική ταινία. Άφησα την ιδέα. Ξέχνα την αφήγηση. Δημιούργησε την αφήγηση. Είμαι σεναριογράφος. Συχνά για άλλους. Μερικές φορές για τις δικές μου ταινίες. Γράφω πολύ. Με διαφορετικούς στόχους και διαφορετικά ύφη. Πάντα όμως με την επιθυμία να πω μια ιστορία. Να γίνω κατανοητός στο κοινό. Τώρα ήθελα κάτι άλλο. Κάτι λιγότερο λογικό.

 

Ο αυτισμός είναι ένα θέμα που για οικογενειακούς λόγους, τυχαίνει να γνωρίζω  κάποια πράγματα. Η σύζυγος μου είναι ψυχολόγος κι έχει εργαστεί πολύ με παιδιά με αυτισμό. Μου διηγήθηκε ιστορίες που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Ξεκίνησα να μελετάω. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι ένας άνθρωπος που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ θα μου επέτρεπε να διερευνήσω θέματα που με ενδιαφέρουν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι υπερευαίσθητοι στον κόσμο γύρω τους- όπως πρέπει να είναι κι ένας σκηνοθέτης. Αν μπορούσα να δω μέσα από τα μάτια του, θα αποκτούσα καλύτερη αίσθηση αυτού που επιθυμώ να μεταφέρω στον κόσμο».

Ερίκ Μπενάρντ

Βιρζινί Εφιρά

Η Βιρζινί Εφιρά ξεκίνησε την καριέρα της στο Club RTL (Βέλγικο τηλεοπτικό κανάλι) όπου παρουσίαζε μια παιδική εκπομπή με τίτλο Mégamix. Ακολούθησαν κι άλλες εκπομπές συμπεριλαμβανομένης της  A la recherche de la nouvelle Star. Το 2002 παρουσίασε το Star Academy, ενώ ακολούθησαν τα Le Grand Zap, La saga des …, Follement Gay, Absolument 80/90, Le Grand Piège,Drôles d’équipes και Nouvelle Star. Εμφανιζόταν συχνά ως guest στο Γαλλικό σόου Kaamelott.

Η καριέρα της στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 2004, που δάνεισε τη φωνή της στη Γαλλική εκδοχή του Garfield: The Movie, ενώ το 2005 για το Robots.

Φιλμογραφία

Elle (2016)          

Un Homme a la Hauteur – Στάσου στο Υψος σου (2016)

Victoria (2016)

Caprice (2015)  

Le Gout des Merveilles – Η Αγάπη Είναι Ενα Θαύμα (2015)

En Solitaire – Αλλαγή Πορείας (2013)

Les Invincibles (2013)

La Chance de Ma Vie – Ο Μαύρος Γάτος του Ερωτα (2011)             

Mon Pire Cauchemar – Ούτε στον Εχθρό μου! (2011)

Μπέντζαμιν Λαβέρν

Ο Μπέντζαμιν Λαβέρν ξεκίνησε την καριέρα του στην υποκριτική με θεατρικές παραστάσεις υπό την επίβλεψη των Jean-Pierre Garnier, Loïc Corbery Paul Desveaux και Magali Leris.

Το 2008 μετακόμισε στο Παρίσι για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Εθνικό Ανώτατο Κονσερβατόριο Δραματικής Τέχνης. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη στο The Prize Pool. To 2012 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με το Radiostars του Ρομάν Λεβί.

Φιλμογραφία

Comme un Avion – Γλυκιά Απόδραση (2015)       

Le Gout des Merveilles – Η Αγάπη Είναι Ενα Θαύμα (2015)            

Elle l`Adore – Εγκλημα Ψάχνει Αλλοθι (2014)

L`Affaire SK1 – Υπόθεση: Αγνωστο DNA (2014)    

Un Beau Dimanche (2013)

Radiostars (2012)

Ερίκ Μπενάρντ

Αφού αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Πολτικών Σπουδών στο Παρίσι, ο Ερίκ Μπενάρντ έγραψε μαζί με το Μισέλ Λεμπράν την ταινία Guestbook (1983-1984).

Το 1994 σκηνοθέτησε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του, Une belle âme, ενώ το 1998 έγραψε και σκηνοθέτησε το Le sourire du clown.

Ακολούθησαν πολλά χρόνια που αφιερώθηκε στο σενάριο, αρχικά με το θρίλερ Le convoyeur που έγραψε μαζί με το σκηνοθέτη Νίκολας Μπούκριεφ, κι έπειτα με την κωμωδία L’antidote.

Το 2008, έγραψε το σενάριο για το θρίλερ Le nouveau protocol ,  και σκηνοθέτησε το Αξιότιμοι Κλέφτες (Cash) με πρωταγωνιστές τους Ζαν Ρενό και Ζαν Ντιζαρντέν. Δύο χρόνια αργότερα, συνεργάστηκε και πάλι με το Νίκολας Μπούκριεφ για το L’Italien.

Το 2012 υπογράφει το σενάριο για το θρίλερ À l’aveugle και σκηνοθετεί το Mes héros με πρωταγωνίστρια τη Ζοσιάν Μπαλασκό.

Το 2015 σκηνοθέτησε το Η Αγάπη Είναι Ένα Θαύμα (Le Gout des Merveilles) με τη Βιρζινί Εφιρά.

Επιλεγμένη φιλμογραφία

Le Gout des Merveilles – Η Αγάπη Είναι Ενα Θαύμα (2015)

Made in France – Συνέβη στη Γαλλία (2015) (Σενάριο)

Mes héros (2012)

À l’aveugle (2012) (Σενάριο)

600 Kilos d`Or Pur – Στον Πυρετό του Χρυσού (2010)

L’Italien (2010) (Σενάριο)

Babylon A.D. (2008) (Σενάριο)

Le nouveau protocole (2008) (Σενάριο)

Ca$h – Αξιότιμοι Κλέφτες (2008)

Travaux, on Sait Quand ca Commence… – Δουλειές (2005) (Σενάριο)

L’antidote (2005) (Σενάριο)

Le convoyeur (2004) (Σενάριο)

Le sourire du clown (1999) (Μικρού μήκους)

Une belle âme (1994) (Μικρού μήκους)