Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ODC μετά φαγητού και ποτού!

ODC μετά φαγητού και ποτού!
Στο μπαρ Άλεκτον κάθε βράδυ μια σκηνοθέτης, μια ηθοποιός και ένας μουσικός αυτοσχεδιάζουν πάνω στο επεισόδιο της Οδύσσειας που εσείς διαλέγετε να ακούσετε...Φυσικά, τρώγοντας και πίνοντας!

Οι τρεις ραψωδοί αυτοσχεδιάζουν παραλλάσσοντας τους στίχους ή την ρυθμολογία, χρησιμοποιώντας σύνθετα μουσικά μέτρα και κλίμακες παρμένες από αρχέγονες παραδόσεις λαών (μογγολικό τραγούδι, φλαμένγκο, ινδικά ράγκας, ηπειρώτικο τραγούδι) αλλά και από τη σύγχρονη αυτοσχεδιαζόμενη μουσική . Οι μουσικοί/ραψωδοί με όργανα που εναλλάσσονται (ηλεκτρική κιθάρα, dijeridu, ακουστική κιθάρα, birimbao, Indian tabla, theremin, κρουστά, φωνητικά), ανασυνθέτουν την προσωπική τους Οδύσσεια , μετουσιώνοντάς τα σε κοινό παραστασιακό κώδικα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μπροστά στο κοινό.

Η παράσταση ODC εντάσσεται σε έναν πολυετή κύκλο ερευνητικής δουλειάς της σκηνοθέτριας Έλλης Παπακωνσταντίνου πάνω στην αφηγηματική/ραψωδική λειτουργία και συγκεκριμένα στην ομηρική Οδύσσεια.

Η Οδύσσεια αυτή ξεκίνησε το 2002.  Σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου και με έναν πολυεθνικό θίασο. Η παράσταση παίχτηκε, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2002, στα Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, στην Όπερα του Καϊρου, στην Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος 2003 και αλλού. Η παράσταση έχει ήδη προσκληθεί να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δελφών 2009.

Σχετικές ειδήσεις
Το Αστικό Λαϊκό τραγούδι στον 20ό αιώνα: Μουσική παράσταση στις 1002 Νύχτες
06.04.2016 14:41
Τις Κυριακές 10, 17 και 24 Απριλίου 2016, οι "1002 Νύχτες" φιλοξενούν την μουσική παράσταση «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στον 20ό αιώνα».
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.
Η Ευρυδίκη στην Αρχιτεκτονική Live
30.03.2016 14:02
Η Ευρυδίκη μετά από έναν πολύ δημιουργικό χειμώνα, επιστρέφει για μία και μόνο εμφάνιση στην Αρχιτεκτονική, την Κυριακή 17 Απριλίου. Αφορμή το καινούργιο της τραγούδι «ΠΑΓΟΣ» σε στίχους της Sunny Μπαλτζή και μουσική του Bob Κατσιώνη που μόλις κυκλοφόρησε από την 14music.
The Ambrose Akinmusire Quartet live στη Στέγη
25.02.2016 14:23
O Ambrose Akinmusire, ο μουσικός που μετράει συνεχώς μουσικά βραβεία και διθυραμβικές κριτικές, προσφέροντας ένα νέο λυρισμό στην τζαζ τρομπέτα, έρχεται στις 18 Μαρτίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.