Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

ODC μετά φαγητού και ποτού!

ODC μετά φαγητού και ποτού!
Στο μπαρ Άλεκτον κάθε βράδυ μια σκηνοθέτης, μια ηθοποιός και ένας μουσικός αυτοσχεδιάζουν πάνω στο επεισόδιο της Οδύσσειας που εσείς διαλέγετε να ακούσετε...Φυσικά, τρώγοντας και πίνοντας!

Οι τρεις ραψωδοί αυτοσχεδιάζουν παραλλάσσοντας τους στίχους ή την ρυθμολογία, χρησιμοποιώντας σύνθετα μουσικά μέτρα και κλίμακες παρμένες από αρχέγονες παραδόσεις λαών (μογγολικό τραγούδι, φλαμένγκο, ινδικά ράγκας, ηπειρώτικο τραγούδι) αλλά και από τη σύγχρονη αυτοσχεδιαζόμενη μουσική . Οι μουσικοί/ραψωδοί με όργανα που εναλλάσσονται (ηλεκτρική κιθάρα, dijeridu, ακουστική κιθάρα, birimbao, Indian tabla, theremin, κρουστά, φωνητικά), ανασυνθέτουν την προσωπική τους Οδύσσεια , μετουσιώνοντάς τα σε κοινό παραστασιακό κώδικα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μπροστά στο κοινό.

Η παράσταση ODC εντάσσεται σε έναν πολυετή κύκλο ερευνητικής δουλειάς της σκηνοθέτριας Έλλης Παπακωνσταντίνου πάνω στην αφηγηματική/ραψωδική λειτουργία και συγκεκριμένα στην ομηρική Οδύσσεια.

Η Οδύσσεια αυτή ξεκίνησε το 2002.  Σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου και με έναν πολυεθνικό θίασο. Η παράσταση παίχτηκε, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2002, στα Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, στην Όπερα του Καϊρου, στην Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος 2003 και αλλού. Η παράσταση έχει ήδη προσκληθεί να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δελφών 2009.

Σχετικές ειδήσεις
Gala: Η μούσα του Salvador Dali. Έρως εμπνευσμένος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
27.01.2017 14:35
Ένα ακόμα μουσικό αναλόγιο του κύκλου ‘Classic Music Box’, που εμπνεύστηκε και επιμελείται η ηθοποιός, μουσικός και σκηνοθέτης, Μάγδα Μαυρογιάννη, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Λευτέρης Ελευθερίου και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
25.11.2016 15:33
Αγαλματάκια Ακούνητα, Αμίλητα, Αγέλαστα. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σας προσκαλεί στην πιο αναπάντεχη και ξεκαρδιστική συνάντηση αυτού του χειμώνα: Ο Λευτέρης Ελευθερίου, γνωστός για το πολύπλευρο ταλέντο του, καθώς εκτός από ηθοποιός εντυπωσιάζει με το τραγούδι αλλά και με τις μιμήσεις του, θα συναντήσει τον «άνθρωπο - ορχήστρα», Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο. Δύο πολυδιάστατοι καλλιτέχνες, μοναδικοί ο καθένας στο είδος του, διαφορετικοί αλλά με κοινά χαρακτηριστικά το χιούμορ και την παιχνιδιάρικη διάθεση, θα σας ταξιδέψουν με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική με την πρόζα.
02.11.2016 10:17
Το δεύτερο τραγούδι, μετά το «ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ», από τον επερχόμενο δίσκο της Δήμητρας Γαλάνη με τον Ευστάθιο Δράκο σε μουσική του ίδιου και στίχους του Νίκου Μωραΐτη.
Το Αστικό Λαϊκό τραγούδι στον 20ό αιώνα: Μουσική παράσταση στις 1002 Νύχτες
06.04.2016 14:41
Τις Κυριακές 10, 17 και 24 Απριλίου 2016, οι "1002 Νύχτες" φιλοξενούν την μουσική παράσταση «Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στον 20ό αιώνα».
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.