Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ”ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2016” του Δήμου Σαμοθράκης, η  Αction Art/Εικαστική Δράση, διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης και του ξενοδοχείου Νiki Beach, ένα τριήμερο πρόγραμμα, από 26 έως 28 Αυγούστου 2016, που περιλαμβάνει αφηγήσεις-παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και εργαστήρια για να παίξουν και να ονειρευτούν μικροί και μεγάλοι.

Στόχος του τριήμερου προγράμματος, η συνάντηση με τη Σαμοθράκη του χθες και του σήμερα. Η συνεύρεση, η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών, μέσα από τα παραμύθια, τους μύθους, τους θρύλους, μέσα από την προφορική αφήγηση, που γνωρίζει να υφαίνει όνειρα και τρυφερές  σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Το Πρόγραμμα

Αφηγήσεις-παραστάσεις

•             26 Αυγούστου, Παρασκευή, στις 21:00, στο ξενοδοχείο Νiki  Βeach: «Μέρες παραμυθιών και μύθων». Ιστορίες για ενήλικες.                                                                                 

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση    

Διάρκεια :60΄                                                                            

Συμμετοχή: 5 ευρώ/ Προεγγραφή

Δήλωση Συμμετοχής –Προεγγραφή 

Για τη συμμετοχή  στο πρόγραμμα τηρείται  σειρά προτεραιότητας. Στην περίπτωση συμμετοχής σε 2 ή 3 εκδηλώσεις (Αφήγηση στο ξενοδοχείο Νiki Beach, εργαστήριο για παιδιά και γονείς στην πλατεία Καμάρα, εργαστήριο για ενήλικες),  υπάρχει έκπτωση 10%, στην οικονομική συμμετοχή.

                                          

•             27 Αυγούστου, Σάββατο,  19.00, στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλιάπολης Ιερό των Μεγάλων Θεών. «Παραμύθια του νερού των δασών και των Θεών», για μικρούς και μεγάλους.                                                                                

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση και από την ομάδα του Εργαστηρίου Αφηγητών της Αction Art, η Ελένη Σουβαϊτζή και η Κατερίνα Παπαγεωργίου.                                                                                                                         

Διάρκεια :60΄                     

Είσοδος Ελεύθερη

Δήλωση Συμμετοχής –Προεγγραφή 

Για τη συμμετοχή  στο πρόγραμμα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Eργαστήρια

Εργαστήριο για ενήλικες                                                                                     

•             27 Αυγούστου, Σάββατο, στις 10:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χώρα, Εργαστήριο, Εκπαίδευση στην τέχνη της Αφήγησης, για ενήλικες.

Διάρκεια : 5 ώρες (10:00π.μ-15:00μ.μ)                                                        

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αφηγητές, σε λάτρεις των παραμυθιών,  σε γονείς σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν  με την αφήγηση,    σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, των μουσείων, των κοινωνικών επιστημών και του Θεάτρου, σε  όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders).

Το πρόγραμμα είναι με μορφή εργαστηρίου  και διαδραστικό ,με σκοπό τη συνάντηση με ελληνικά λαϊκά παραμύθια, μύθους, θρύλους , την  επαφή με παραμύθια και μύθους άλλων πολιτισμών για να εν-θυμηθούμε και να εκφράσουμε τον παραμυθά που έχει ο καθένας μέσα του. Τεχνικές αφήγησης, παιχνίδια γύρω από τη φαντασία και αυτοσχεδιασμοί, αφήγηση παραμυθιών  για  να βιώσουμε τον κόσμο του αφηγητή,  εκεί που  το παραμύθι γίνεται λόγος,  εικόνα, συναίσθημα, ψυχαγωγία, παραμυθία.

Tο σεμινάριο συντονίζει η Ροδάνθη  Δημητρέση, αφηγήτρια, εικαστικός, ιδρυτικό μέλος της Αction Art.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί  βεβαίωση συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ

Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η Δήλωση Συμμετοχής –Προεγγραφή 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στην περίπτωση συμμετοχής σε 2 ή 3 εκδηλώσεις (Αφήγηση στο ξενοδοχείο Νiki Beach, εργαστήριο για παιδιά και γονείς στην πλατεία Καμάρα, εργαστήριο για ενήλικες),  υπάρχει έκπτωση 10%, στην οικονομική συμμετοχή.

Εργαστήριο για παιδιά και γονείς:

•             28 Αυγούστου, Κυριακή, στις 10:30-12:00, στην πλατεία Καμάρα, κάτω από τα δέντρα, δίπλα από την πηγή,  «Ελάτε να ακούσουμε, να πλάσουμε παραμύθια». Ένα εργαστήριο για να ονειρευτούν και να παίξουν παιδιά και γονείς. Αφήγηση παραμυθιών και παιχνίδια γύρω από τη φαντασία και τη γλώσσα.                                                                                                                        Εμψύχωση, αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση και από την ομάδα του Εργαστηρίου Αφηγητών της Αction Art,  η Ελένη Σουβαϊτζή και η Κατερίνα Παπαγεωργίου.                                                                                                                         

Διάρκεια 90΄                                                                                                               

Συμμετοχή: 2 ευρώ /1 παιδί , 3 ευρώ/2 παιδιά και 2 ευρώ / συνοδό.

Δήλωση Συμμετοχής –Προεγγραφή 

Για τη συμμετοχή  στο πρόγραμμα τηρείται  σειρά προτεραιότητας. Στην περίπτωση συμμετοχής σε 2 ή 3 εκδηλώσεις (Αφήγηση στο ξενοδοχείο Νiki Beach, εργαστήριο για παιδιά και γονείς στην πλατεία Καμάρα, εργαστήριο για ενήλικες),  υπάρχει έκπτωση 10%, στην οικονομική συμμετοχή.