Από την Ελληνοεκδοτική κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Τροφούπολη της Σοφίας Κύργιου σε εικονογράφηση Μαρίας Μανουρά..

Παιδιά, ελάτε να ταξιδέψουμε στην πιο γευστική πόλη του κόσμου! Την Τροφούπολη! Είναι μια πόλη πανέμορφη, μυρωδάτη και πολύχρωμη. Σε αυτήν κατοικούν οι Τροφούληδες και οι Διατροφούληδες. Αχώριστοι φίλοι τους είναι οι Βιταμινούλες, τα Μεταλλάκια και οι τρεις Σούπερ Ένερτζι ήρωες: η Πρωτεϊνούλα, ο Υδατανθρακούλης, ο Λιπούλης.

Κοντά στην Τροφούπολη ζει η «Καλή Τροφένια», η Νεράιδα της Υγιεινής διατροφής, και ο «Τρίκακος», ο Μάγος της Ανθυγιεινής διατροφής. Ο μάγος Τρίκακος θυμώνει πολύ όταν βλέπει τα παιδιά να τρώνε σωστά και να είναι υγιή και δυνατά! Θέλει με κάθε τρόπο να κάνει τους κατοίκους της Τροφούπολης να τρώνε μόνο τις δικές του ανθυγιεινές τροφές. Και είναι αποφασισμένος! Άραγε, θα καταφέρουν οι φίλοι της καλής διατροφής να τον σταματήσουν;

Μια συναρπαστική ιστορία με θέμα τη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία της φιλίας και της ομαδικότητας.

Η Σοφία Κύργιου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 2006. 
Λάτρης της υγιεινής διατροφής και της άσκησης, οραματιζόταν ανέκαθεν έναν κόσμο με fit συνείδηση και υγιή παιδιά. Έτσι, αποφάσισε να αναπτύξει την πρωτότυπη ιδέα της διαιτολόγου μητέρας της, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα μυούνταν στη σωστή διατροφή μέσα απ’ το παιχνίδι και τη διασκέδαση. Την ονόμασε, λοιπόν, Τροφούπολη και το 2012 η υπέροχη αυτή ιδέα έλαβε σάρκα και οστά ως ο πρώτος εξειδικευμένος παιδότοπος με θέμα τη διατροφή και την άσκηση αλλά και το πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής στην Ελλάδα για παιδιά 3-12 ετών, βασισμένο σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια και 50 μοναδικούς ήρωες κόμικς, τους Διατροφούληδες και τους Τροφούληδες. 
Έκτοτε, παρακολούθησε ημερίδες για τη σωστή διατροφή, την ψυχολογία των παιδιών και τις διατροφικές ασθένειες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Τροφούπολης είναι εγκεκριμένα απ’ το Υπουργείο Παιδείας και τα έχουν παρακολουθήσει πάνω από 50.000 παιδιά μέχρι σήμερα. Η μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά και η εμπειρία της μέσα από την καθημερινή επαφή μαζί τους τα τελευταία 4 χρόνια την οδήγησαν στην απόφαση συγγραφής ενός παραμυθιού που θα συντροφεύει τα παιδιά, ψυχαγωγώντας τα αλλά και διαπαιδαγωγώντας τα διατροφικά, και όχι μόνο. 
Υπέρμαχος της ισότητας και της σημασίας της ψυχικής υγείας, φιλοδοξεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του κοινωνικού ρατσισμού απέναντι στα παιδιά που πάσχουν από διατροφικές ασθένειες (όπως παιδική παχυσαρκία, παιδικός σακχαρώδης διαβήτης) μέσα από διάφορες δράσεις. Η συγγραφή αυτού του παραμυθιού είναι μία από αυτές.

Ακολουθήστε τη Σοφία στο instagram: @sofia_kyrgiou ή κάνοντας Like στο www.facebook.com/sofiakyrgiouauthor

Η Μαρία Μανουρά σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. και Εικαστικά στην Α.Σ.Κ.Τ.
Από το 2014 οργανώνει τη φαντασία της στον χώρο της εικονογράφησης, συνδυάζοντας παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα.
Έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς κόμικ από την εφημερίδα Το Ποντίκι και το περιοδικό «9».
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και διδάσκει εικαστικά σε μαθητές του Δημοτικού. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα