Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Για τρίτη φορά η μουσική σαν πρώτη φορά!

Για τρίτη φορά η μουσική σαν πρώτη φορά!
Το Muse Festival έρχεται με την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του και όπως όταν πρωτοξεκίνησε, με σταθερή την αγάπη για τη μουσική . Το ελεύθερο βήμα έκφρασης των νέων καλλιτεχνών είναι και πάλι εδώ, θέλοντας να παραμείνει σταθερό.

Το Muse Festival έρχεται με την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του και όπως όταν πρωτοξεκίνησε, με σταθερή την αγάπη για τη μουσική. Το ελεύθερο βήμα έκφρασης των νέων καλλιτεχνών είναι και πάλι εδώ, θέλοντας να παραμείνει απλώς σταθερό.

Φέτος, αγκαλιάζει τους νέους μουσικούς, και δημιουργούς αφιερώνοντάς τους, το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του. Έτσι, στο Muse Festival 2007, από 7 έως 12 Δεκεμβρίου στον ΙΑΝΟ, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες της jazz και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής παρουσιάζουν, συνομιλούν και διασκευάζουν παλιά και νέα μουσικά υλικά.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2005 με σκοπό τη στήριξη της σύγχρονης ανεξάρτητης δημιουργίας, με πρωτοβουλία των μουσικών Βασίλη Ρακόπουλου και Αντώνη Λαδόπουλου.

Από τότε το Muse Festival ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο της μουσικής έχει σκοπό να το στηρίξει και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός βήματος έκφρασης, επικοινωνίας, επιμόρφωσης, ανταλλαγής ιδεών για τους νέους μουσικούς, μακριά από τη βιομηχανία του θεάματος και της διασκέδασης και ό,τι αυτά εξυπηρετούν.

Info
Muse Festival
7 έως 12 Δεκεμβρίου
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα
Πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα στο http://www.musefestival.gr/ ή info@muse.gr

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.
Μουσική + Ποίηση: Η 4η βραδιά στο Τριανόν
25.01.2016 11:01
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.
Μουσική + Ποίηση: Η 3η βραδιά στο Τριανόν
30.12.2015 10:35
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.
Η Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
29.12.2015 14:05
Chronos. Στις 9 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.