Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Για τρίτη φορά η μουσική σαν πρώτη φορά!

Για τρίτη φορά η μουσική σαν πρώτη φορά!
Το Muse Festival έρχεται με την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του και όπως όταν πρωτοξεκίνησε, με σταθερή την αγάπη για τη μουσική . Το ελεύθερο βήμα έκφρασης των νέων καλλιτεχνών είναι και πάλι εδώ, θέλοντας να παραμείνει σταθερό.

Το Muse Festival έρχεται με την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του και όπως όταν πρωτοξεκίνησε, με σταθερή την αγάπη για τη μουσική. Το ελεύθερο βήμα έκφρασης των νέων καλλιτεχνών είναι και πάλι εδώ, θέλοντας να παραμείνει απλώς σταθερό.

Φέτος, αγκαλιάζει τους νέους μουσικούς, και δημιουργούς αφιερώνοντάς τους, το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του. Έτσι, στο Muse Festival 2007, από 7 έως 12 Δεκεμβρίου στον ΙΑΝΟ, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες της jazz και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής παρουσιάζουν, συνομιλούν και διασκευάζουν παλιά και νέα μουσικά υλικά.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2005 με σκοπό τη στήριξη της σύγχρονης ανεξάρτητης δημιουργίας, με πρωτοβουλία των μουσικών Βασίλη Ρακόπουλου και Αντώνη Λαδόπουλου.

Από τότε το Muse Festival ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο της μουσικής έχει σκοπό να το στηρίξει και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός βήματος έκφρασης, επικοινωνίας, επιμόρφωσης, ανταλλαγής ιδεών για τους νέους μουσικούς, μακριά από τη βιομηχανία του θεάματος και της διασκέδασης και ό,τι αυτά εξυπηρετούν.

Info
Muse Festival
7 έως 12 Δεκεμβρίου
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα
Πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα στο http://www.musefestival.gr/ ή info@muse.gr

Σχετικές ειδήσεις
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.
Μουσική + Ποίηση: Η 3η βραδιά στο Τριανόν
30.12.2015 10:35
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.
Η Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
29.12.2015 14:05
Chronos. Στις 9 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.
Καντάδα με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
10.11.2015 14:45
Ο Γιώργης Χριστοδούλου, έρχεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, με μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.
Μουσική Παντού: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας
02.11.2015 10:47
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μουσική Παντού’ που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.