Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Για τρίτη φορά η μουσική σαν πρώτη φορά!

Για τρίτη φορά η μουσική σαν πρώτη φορά!
Το Muse Festival έρχεται με την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του και όπως όταν πρωτοξεκίνησε, με σταθερή την αγάπη για τη μουσική . Το ελεύθερο βήμα έκφρασης των νέων καλλιτεχνών είναι και πάλι εδώ, θέλοντας να παραμείνει σταθερό.

Το Muse Festival έρχεται με την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του και όπως όταν πρωτοξεκίνησε, με σταθερή την αγάπη για τη μουσική. Το ελεύθερο βήμα έκφρασης των νέων καλλιτεχνών είναι και πάλι εδώ, θέλοντας να παραμείνει απλώς σταθερό.

Φέτος, αγκαλιάζει τους νέους μουσικούς, και δημιουργούς αφιερώνοντάς τους, το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του. Έτσι, στο Muse Festival 2007, από 7 έως 12 Δεκεμβρίου στον ΙΑΝΟ, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες της jazz και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής παρουσιάζουν, συνομιλούν και διασκευάζουν παλιά και νέα μουσικά υλικά.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2005 με σκοπό τη στήριξη της σύγχρονης ανεξάρτητης δημιουργίας, με πρωτοβουλία των μουσικών Βασίλη Ρακόπουλου και Αντώνη Λαδόπουλου.

Από τότε το Muse Festival ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο της μουσικής έχει σκοπό να το στηρίξει και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός βήματος έκφρασης, επικοινωνίας, επιμόρφωσης, ανταλλαγής ιδεών για τους νέους μουσικούς, μακριά από τη βιομηχανία του θεάματος και της διασκέδασης και ό,τι αυτά εξυπηρετούν.

Info
Muse Festival
7 έως 12 Δεκεμβρίου
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα
Πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα στο http://www.musefestival.gr/ ή info@muse.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η Καμεράτα πάει με… Τρένο στο Ρουφ
04.11.2016 13:03
Η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιβιβάζεται για πρώτη φορά στο Τρένο στο Ρουφ και καλεί τους φίλους της σε μία απολαυστική μουσική αλλά και γευστική διαδρομή
The Electric Swing Circus live στο Half Note
26.10.2016 16:20
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού Βρετανικού συγκροτήματος που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας απογειώσει!
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Parklife: Οπερατικές μελωδίες & λυρικοί ήχοι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
20.09.2016 14:08
Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται για τρίτη φορά την σειρά συναυλιών Parklife, αυτήν την φορά αφιερωμένη στην Κλασσική Μουσική. Λυρικές μελωδίες αντηχούν στο Πάρκο με φόντο μια από τις πιο σύγχρονες αίθουσες όπερας στην Ευρώπη, και προτείνουν αριστουργήματα κλασσικών συνθετών, αναμειγνύοντάς τα με σύγχρονα κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.