Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016

Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016

Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.

 

Εκατοντάδες ήταν οι αιτήσεις από αρχιτεκτονικά γραφεία για το φετινό  Παγκόσμιο Πρόγραμμα  από την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και την Αμερική, το καθένα με την ελπίδα να πάρει το πολυπόθητο Διεθνές Βραβείο Αρχιτεκτονικής.

 

Η τελική λίστα παρουσιάστηκε από κριτική επιτροπή  Ιταλών αρχιτεκτόνων, στην οποία συμμετείχαν οι παρακάτω:

Cinzia Anguissola Scacchetti, Architect - Milan, Italy

Claudia Donà, Design Critic and Journalist, Milan, Italy

Francesco Mendini, Architect - Milan Italy

Maurizio Morgantini, Architect- Milan, Italy

Franco Raggi, Architect - Milan, Italy

Paolo Zanenga, President of Diotima Society - Milan, Italy

 

Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι το μεγαλύτερο βραβείο στην παγκόσμια αρχιτεκτονική στον κόσμο, βραβεύοντας  ουρανοξύστες, εμπορικά κτίρια, πολεοδομικά σχέδια, ιδιωτικές κατοικίες, πραγματικά μνημεία της αρχιτεκτονικής τέχνης, που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο της αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη της ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

Τα φετινά επιλεγμένα κτίρια είναι από 43 χώρες, συμπεριλαμβανομένων: Αγκόλα, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, τον Καναδά, την Κίνα, την Κολομβία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, το Ιράν, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, η Λετονία, το Λίβανο, τη Μάλτα, τη Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Δημοκρατία της Σιγκαπούρης, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Νότια Κορέα, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Βιετνάμ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Όλα τα κτήρια και τα σχέδια μπορείτε να τα δείτε στο www.europeanarch.eu & στο  www.chi-athenaeum.org

 

Σε αυτή  την ελίτ ομάδα των κτιρίων και έργων αστικού σχεδιασμού  θα απονεμηθεί βραβείο λίγο πριν την Istanbul Design Biennial στο UCTEA Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 6.00μ.μ.  Η έκθεση έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει και στην Ευρώπη, με τίτλο The City and The World στο  Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στην Αθήνα το 2017.

 

Για την απονομή των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί μετά τα εγκαίνια της έκθεσης στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ στις 2 Σεπτεμβρίου, απαιτείται πρόσκληση.

 

Tα κτίρια και τα έργα αστικού σχεδιασμού θα παρουσιαστούν  ως  κατάλογος με τίτλο για Global Design + Urbanism XVI (“New International Architecture”) του Christian Narkiewicz-Laine από τις εκδόσεις Metropolitan Arts Press Ltd.  και θα διατίθεται μέσω του European Centre και του www.metropolitanartspress.com.

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Αμερικάνικα Βραβεία Αρχιτεκτονικής: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
25.11.2016 14:59
Tα Αμερικανικά βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι τα μεγαλύτερα βραβεία στις ΗΠΑ, βραβεύοντας ουρανοξύστες, εμπορικά, κτίρια, πολεοδομικά σχέδια που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
Architecture Year Show 2016 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα
22.06.2016 10:52
Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα σας προσκαλεί την Τετάρτη, 22 Ιουνίου στα επίσημα εγκαίνια του ετήσιου ARCHITECTURE YEAR SHOW 2016 των φοιτητών Αρχιτεκτονικής.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".