Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Black is White #2: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Δεξίμι

Black is White #2: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Δεξίμι

Το The Pulse Project είναι ένα νέο, πρωτοποριακό πολιτισμικό και τουριστικό project που ξεκίνησε στην Αθηνά και στην τελική του φάση θα αποτελείται από ένα design ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον Διονύση Σοτοβίκη με in-house γκαλερί σύγχρονης τέχνης και εστιατόριο και μια μικρότερη γκαλερί στο Κολωνάκι. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε η λειτουργία της γκαλερί στην Χάρητος στο Κολωνάκι με σειρά εκθέσεων και συμμετοχή στην έκθεση Art Athina. H λειτουργία του ξενοδοχείου (The Pulse Residencies) του εστιατορίου (The Pulse Eatery) και της κεντρικής γκαλερί (The Pulse Central Gallery) στο ιδιόκτητο ακίνητο της εταιρίας στην Μιχαήλ Βόδα αναμένονται τον Απρίλιο του 2017.

 

Μετά την επιτυχία της έκθεσης Black is white #1 η γκαλερί The Pulse Kolonaki συνδιοργανώνει με την γκαλερί Δεξίμι της έκθεση Black is White #2 στην Χώρα Αστυπάλαιας (δίπλα στον τελευταίο μύλο). Η έκθεση θα διαρκέσει έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.

 

To μαύρο και το άσπρο είναι πανέμορφα χρώματα. Το άσπρο αποτελεί το αντίπαλο δέος του μαύρου και τη μεταμόρφωσή του. Και οι δύο αντιθέσεις ενυπάρχουν στη ζωή και στην τέχνη. Και τα δύο χρώματα είναι ευπρόσδεκτα στη ζωή μας, γιατί το σκοτάδι εναλλάσσεται συνέχεια με το φως.

 

Μακριά από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς τη σημειολογία και των δύο χρωμάτων, η έκθεση προβάλλει την ιδέα ότι η ανατροπή  τροφοδοτεί τη σκέψη, και το μαύρο μπορεί να προβάλλει την αθωότητα ενώ το άσπρο μπορεί να φαντάζει εξαιρετικά διαβολικό. Η συνύπαρξή τους δίνει την τελική διάσταση της πραγματικής φύσης τους.

 

Πολλοί διάσημοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες εξετάζουν τη διάστασή  τους. Η επιλογή καλλιτεχνών από διαφορετικές εποχές και εικαστικές τάσεις φαινομενικά μοιάζει ασύνδετη. Με δεύτερη ανάλυση προκύπτει το σημείο σύγκλισης όλων τους:  η δημιουργία σε ταραχώδεις περιόδους καθώς και η συναισθηματική τους σύνδεση με την Ελλάδα σε διαφορετικές φάσεις των κύκλων ζωής:

Μάριος Πράσινος, Δημήτριος Γαλάνης , Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Μάνος Οράτης, Francois L’Hotel, Κορνήλιος, Mayo, Μίνως Αργυράκης, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Λένα Μορφογένη, Αντώνης Βάθης, Σταύρος Καντζίκης, Pazzi (Αντώνης Πρωτοπάτσης), Θέμος Μάιπας, Γεώργιος Παπαφίγκος και άλλοι.

Σχετικές ειδήσεις
Η Κόκκινη Γραμμή: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί ARTZONE 42
11.01.2017 11:51
Η γκαλερί Art Zone 42 φιλοξενεί από τις 12 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου 2017 την ομαδική έκθεση με τον τίτλο Η Κόκκινη Γραμμή σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
Αναμαδαλισμός: Ομαδική έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ηώς
04.04.2016 15:12
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Αναμαδαλισμός» από τις 12 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.