Στον ενετικό ναό του Αγίου Ρόκκου, στα Χανιά, παρουσιάζεται από 15 έως 24 Ιουλίου μια ακόμη δράση του πολυσυζητημένου εικαστικού φεστιβάλ “Orange Water”. Η ελληνο-ολλανδική πολιτιστική σύμπραξη, επιστρέφει στην Κρήτη, μετά την πρώτη έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και παρουσιάζει σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, τους καλλιτέχνες Nienke Brokke, Πάνο Μητσόπουλο και Severine Amsing. Οι τρείς καλλιτέχνες αλληλεπιδρούν με το ιστορικό μνημείο του ναού που χτίστηκε το 1630, στη βάση της θεματολογίας “Fata Morgana” που ορίζει τις επιλογές των έργων του φετινού φεστιβάλ.

Η Severine Amsing  παρουσιάζει την οφθαλμαπάτη του τοπίου, πλεγμένη στο ύφασμα, ο Πάνος Μητσόπουλος  δημιουργεί για τον επισκέπτη μια εγκατάσταση στο χώρο και η Nienke Brokke με μια εγκατάσταση βίντεο αφηγείται μια ιστορία από εικόνες. Οι καλλιτέχνες σπούδασαν στην σχολή καλών τεχνών Rietveld Academie και ζουν και εργάζονται στο Άμστερνταμ.

Ταυτόχρονα λειτουργούν και οι υπόλοιπες εκθέσεις του “Orange Water” διατηρώντας ζωηρό το ενδιαφέρον του τοπικού και τουριστικού κοινού στους χώρους που παρουσιάζονται. Αυτή την περίοδο, εκθέσεις του φεστιβάλ λειτουργούν στη Σαντορίνη- Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), την Πάτρα- Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας και την Πάρο- Δημοτική Πινακοθήκη Πάρου (Παροικιά) και Άγιος Αθανάσιος (Νάουσα). 

Το εικαστικό γεγονός του Ελληνικού καλοκαιριού, ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των νησιών και παρουσιάζει στο κοινό έργα σημαντικών Ελλήνων και Ολλανδών εικαστικών,  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Αποστόλη Ζολωτάκη και υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας.