Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Orange Water 2: Έκθεση «Fata Morgana» στα Χανιά

Orange Water 2: Έκθεση «Fata Morgana» στα Χανιά

Στον ενετικό ναό του Αγίου Ρόκκου, στα Χανιά, παρουσιάζεται από 15 έως 24 Ιουλίου μια ακόμη δράση του πολυσυζητημένου εικαστικού φεστιβάλ “Orange Water”. Η ελληνο-ολλανδική πολιτιστική σύμπραξη, επιστρέφει στην Κρήτη, μετά την πρώτη έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και παρουσιάζει σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, τους καλλιτέχνες Nienke Brokke, Πάνο Μητσόπουλο και Severine Amsing. Οι τρείς καλλιτέχνες αλληλεπιδρούν με το ιστορικό μνημείο του ναού που χτίστηκε το 1630, στη βάση της θεματολογίας “Fata Morgana” που ορίζει τις επιλογές των έργων του φετινού φεστιβάλ.

 

Η Severine Amsing  παρουσιάζει την οφθαλμαπάτη του τοπίου, πλεγμένη στο ύφασμα, ο Πάνος Μητσόπουλος  δημιουργεί για τον επισκέπτη μια εγκατάσταση στο χώρο και η Nienke Brokke με μια εγκατάσταση βίντεο αφηγείται μια ιστορία από εικόνες. Οι καλλιτέχνες σπούδασαν στην σχολή καλών τεχνών Rietveld Academie και ζουν και εργάζονται στο Άμστερνταμ.

 

Ταυτόχρονα λειτουργούν και οι υπόλοιπες εκθέσεις του “Orange Water” διατηρώντας ζωηρό το ενδιαφέρον του τοπικού και τουριστικού κοινού στους χώρους που παρουσιάζονται. Αυτή την περίοδο, εκθέσεις του φεστιβάλ λειτουργούν στη Σαντορίνη- Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), την Πάτρα- Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας και την Πάρο- Δημοτική Πινακοθήκη Πάρου (Παροικιά) και Άγιος Αθανάσιος (Νάουσα). 

 

Το εικαστικό γεγονός του Ελληνικού καλοκαιριού, ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των νησιών και παρουσιάζει στο κοινό έργα σημαντικών Ελλήνων και Ολλανδών εικαστικών,  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του  Αποστόλη Ζολωτάκη και υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Σχετικές ειδήσεις
Το Orange Water Contemporary Art Festival στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
03.11.2016 14:29
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται η τελευταία έκθεση για τον κύκλο δράσεων του εικαστικού φεστιβάλ “Orange Water” για το 2016. Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου φιλοξενεί την έκθεση “Fata Morgana” του ελληνο- ολλανδικού φεστιβάλ έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
Το Φεστιβάλ Orange Water ολοκληρώνεται στην Αθήνα
05.10.2016 17:07
Το δημοφιλές εικαστικό φεστιβάλ Orange Water, που διακρίθηκε στις επιλογές του κοινού και αυτό το καλοκαίρι, ρίχνει αυλαία παρουσιάζοντας την τελευταία έκθεση του στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft” στο κέντρο της Αθήνας.
Orange Water 2: Η Πάρος επόμενη στάση του εικαστικού φεστιβάλ
04.07.2016 10:51
Στην παρουσίαση των εκθέσεων του εικαστικού φεστιβάλ “Orange Water”, σκυτάλη παίρνει η Πάρος.
Το Orange Water 2 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας
14.06.2016 11:39
Το “Orange Water” Contemporary Art Festival, το εικαστικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού, ταξιδεύει στην Πάτρα και παρουσιάζει την έκθεση “Fata Morgana” στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.
Το Orange Water 2 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
08.06.2016 14:49
Το Σάββατο 11 Ιουνίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων παρουσιάζει το εικαστικό φεστιβάλ “Orange Water”.