Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.

 

Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμεικής, κεντητικής και κατασκευές με έμπνευση το ελληνικό καλοκαίρι συμπληρώνουν ένα μικρό πανόραμα σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Συμμετέχουν:

Έφη Βάγκνερ, Μίκα Βογιατζή, Γιώργος Βορρές, Μάριος Βουτσινάς , Μαίρη Γαλάνη Κρητικού, Ανδρέας Γεωργιάδης , Σοφία Δατσέρη, Γιάννης Δέδες, Δικαία Δεσποτάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Αννίτα Καλημέρη , Μάρκος Καμπάνης, Μηνάς Καμπιτάκης, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Παναγιώτης Μαρίνης, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Ντίμη Μπιτσάκου, Γεωργία Μπλιάτσου, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Πέτρος Ξενάκης, Σοφία Μαρία Ξενάκη, Γεύσω Παπαδάκη, Αγλαΐα Περράκη, Ζέφη Συρίβλη, Κατερίνα Τσεμπελή, Βάσω Τρίγκα και Αθηνά Χατζή

 

Η πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE συγκεντρώνει σημαντικούς διακεκριμένους και ανερχόμενους Έλληνες σχεδιαστές, εκφράζοντας όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος. Οι ετήσιες παρουσιάσεις στην Τεχνόπολη του Δήμου της Αθήνας και οι τακτές παρουσιάσεις σε διοργανώσεις και σημεία προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (World Trade Center, Dubai / Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρυξέλλες / Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» / Art-Athina 2016 κ.α.) αναδεικνύουν την εξέχουσα θέση που κατέχει το ελληνικό κόσμημα στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης της κοσμηματοποιίας.

 

Από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE φιλοξενούνται στο St Nicolas Bay οι σχεδιαστές:

Ελένη Δασκαλάκη , Alexandra Herrmann, Μαρία Καπρίλη, Τίνα Καραγεώργη, Πάνος Καρδάσης, Βάλλυ Κοντίδη, Μαρία Κοντογιωργάκη, Tanja Ludiga, Δάφνη Παπαθανασοπούλου, Χρυσάνθη Παπαξένου, Σοφία Πάσχου, Μαριλού Προκοπίου, Μαίρη Σαμόλη, Βασιλική Τσούτσουβα, Μιλτιάδης Τύμβιος & Βασιλική Γκαβά, Κωνσταντίνα Τζαβιδοπούλου.

 

Η βραβευμένη ξενοδοχειακή μονάδα St Nicolas Bay, μέλος των Small Luxury Hotels of the World, ξεχωρίζει για τον σύγχρονο σχεδιασμό της, την αισθητική, αλλά και την αγάπη της για την ελληνική τέχνη. Το St Nicolas Bay διοργανώνει τακτικά θεματικές εκθέσεις, φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του έργα Ελλήνων καλλιτεχνών και σχεδιαστών με σκοπό την προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ η πλούσια λαογραφική συλλογή του (Μουσείο της Κρήτης) προσφέρει στους επισκέπτες μια σύντομη ξενάγηση στην ιστορία και την παράδοση της Κρήτης μέσω από σπάνια κεραμεικά και λαογραφικά αντικείμενα. 

Σχετικές ειδήσεις
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα»
01.12.2016 16:47
Διπλή παρουσία για το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αυτές τις μέρες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Αφορμή αποτελούν τόσο η μεγάλη έκθεση-πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης με τίτλο «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που εγκαινιάζεται στις 30 Νοεμβρίου στο Κρατικό Μουσείο Manege στη ρωσική μεγαλούπολη, αλλά και η ομιλία της διευθύντριας του ΚΜΣΤ Μαρίας Τσαντσάνογλου στο 5ο Διεθνές Πολιτιστικό Φόρουμ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.
Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα: έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης
28.11.2016 17:09
Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης, θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του αφιερωματικού «Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016».
Regarding Nicolas Calas: συνέδριο και έκθεση για τον Nicolas Calas στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
14.10.2016 16:44
Το ‘Regarding Nicolas Calas’ είναι μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένη στον ποιητή και τεχνοκριτικό Νικόλαο Κάλας, έναν από τους λίγους Έλληνες διανοητές των οποίων το έργο έτυχε σημαντικής αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα οσο και στη Γαλλία και στις ΗΠΑ.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.
Nature Morte: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
30.03.2016 14:43
Η συνύπαρξη πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και το εξωτερικό και ενός ιστορικού καλλιτέχνη από τη Γερμανία, συνιστούν την πρόταση για μία έκθεση στο ζήτημα της Νεκρής Φύσης του 2016, σε επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού, στο Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.