Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος

Έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος

Μοναδικά έργα που υμνούν τη ζωή και τη δύναμη της φύσης φιλοτέχνησε ο Γιάννης Κόττης για τη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 16 Ιουλίου 2016. Ο διεθνής καλλιτέχνης που για χρόνια έχει εργαστεί και μεγαλουργήσει στο Παρίσι παρουσιάζει μια νέα σειρά «εκρηκτικών» έργων τέχνης που προσφέρουν δυναμικές αποδράσεις από το αστικό τοπίο. Ένα πολύχρωμο εικαστικό περιβάλλον με τον καλλιτέχνη να είναι προσηλωμένος στη φόρμα και τα υλικά του, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο ζωγραφικό περίγυρο με προσωπικότητα, που διακρίνεται για το έντονο αφηγηματικό στοιχείο του.  Στη δουλειά του Γιάννη Κόττη διαπιστώνουμε πως οτιδήποτε υποδηλώνει τη ζωή αποτελεί το αγαπημένο του θέμα.

 

Τα γεμάτα δέντρα καρπούς κυριαρχούν, καθώς τα περιβόλια του βρίσκονται σε εποχή απόλυτης γονιμότητας. Οι λεμονιές, οι πορτοκαλιές, οι ροδιές, αλλά και οι συκιές, κάθε μια πρωταγωνίστρια στο δικό της έργο , καλούν τον άνθρωπο για να του προσφέρουν τα αγαθά τους. Στις εντυπωσιακές δημιουργίες του  Γιάννη Κόττη η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπινου, ζωικού και φυτικού βασιλείου έχει σχεδόν πάντοτε τον πρώτο λόγο. 

 

Τα χρώματα είναι έντονα και τα τοπία του αποπνέουν μια παιδική σχεδόν αθωότητα και μια μοναδική αισιοδοξία. Τίποτα δεν είναι στατικό. Τα ποδήλατα του έχουν κίνηση, όπως και η γαλάζια και ροζ βέσπα του που μας γυρίζει σε άλλες εποχές, ο αγαπημένος του σκύλος δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε αυτή τη φορά, μαζί με τα καράβια του που αρμενίζουν. Ακόμα και οι ναύτες του όταν ονειρεύονται ή ησυχάζουν μας ταξιδεύουν νοητά. Όλα ή σχεδόν όλα τα στολίζει ο Γιάννης Κόττης με ολάνθιστα λουλούδια, που περιβάλλουν τα θέματα του.  Τα έργα του προσφέρουν χαρά και μια νοητή απόδραση από το γκρίζο της καθημερινότητας.

 

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου στο προκαταρκτικό έτος (1974 - 1979). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας. Συνέχισε τις σπουδές του στη Beaux - Arts στο Παρίσι για τρία χρόνια. Από το 1987 έως και σήμερα εκθέτει στην Γκαλερί Samy Kinge - Παρίσι.

 

Η έκθεση του Γιάννη Κόττη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts Μύκονος εγκαινιάζεται στις 16 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. παρουσία του καλλιτέχνη. 

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts
17.02.2017 14:29
Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής εστιάζει ο νέος κύκλος έργων που παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00-17.00.
The possibility of an island: Έκθεση του Benjamin Spark στην Kapopoulos Fine Arts - Μύκονος
27.07.2016 16:54
Τον διεθνή Γάλλο-Βέλγο καλλιτέχνη Benjamin Spark, στην πρώτη του έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο «The possibility of an island», παρουσιάζει η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο, από τις 30 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Βασίλη Σπεράντζα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
21.07.2016 13:48
Μια νέα σειρά έργων ονειρικού χαρακτήρα με ερωτικές διαστάσεις παρουσιάζει ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 22 Ιουλίου 2016.
Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο
04.07.2016 13:00
Μια νέα σειρά έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και έναν εντυπωσιακό γλυπτό κόκκινο ταύρο, σε φυσικό μέγεθος, παρουσιάζει ο Κωστής Γεωργίου στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 9 Ιουλίου.
Έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
08.03.2016 17:07
Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00.