Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Yaron Herman με το Everyday στο Sani Festival 2016

Ο Yaron Herman με το Everyday στο Sani Festival 2016

Ο Yaron Herman έρχεται στο Λόφο της Σάνης για να παρουσιάσει το Everyday, σε μία ατμοσφαιρική βραδιά το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016.

Ο Yaron Herman είναι ένας πιανίστας-φαινόμενο, ολοκληρωτικά αφιερωμένος στη δουλειά του, που αντιμετωπίζει κάθε συναυλία σαν παράσταση , με τη δύναμη των εμφανίσεών του να καθιερώνει τη φήμη του. Πρόκειται για έναν πιανίστα που εργάζεται ακούραστα για να επεκτείνει τα όριά του, έναν καλλιτέχνη που ποτέ δεν επαναπαύεται στις δάφνες του και που ποτέ δεν ικανοποιείται προτείνοντας απλά και μόνο μουσική εντός των ορίων του αποδεκτού. Η δίψα του Herman να προχωρά όλο και περισσότερο, η φιλοδοξία του να αφήνει πίσω τις διακρίσεις ανάμεσα στα είδη μουσικής, τον έχει καθιερώσει (σε διάστημα 12 μόνο ετών) ως έναν από τους πιο θεαματικούς καλλιτέχνες του κόσμου στον χώρο της ενόργανης μουσικής, έναν καλλιτέχνη ικανό να «υποχρεώνει» ένα μεγάλο, νεαρό και πιστό ακροατήριο να εκτιμά τη γενναιοδωρία του.

Ένα από τα σημαντικότερα μουσικά επιτεύγματα του Yaron Herman είναι το έργο Everyday, σύλληψη δική του και του δεύτερου εγώ του, του Ziv Ravitz, του τυμπανιστή που θεωρεί ως «μουσικό αδερφό του».

Αναφορικά στον συνεργάτη του, ο πιανίστας λέει «Ο Ziv και εγώ έχουμε την ίδια νοοτροπία.  Είναι από τη φύση του αυτοσχεδιαστής, το μόνο άτομο που γνωρίζω στον κόσμο με τόσο γρήγορες αντιδράσεις! Κατά παράδοξο τρόπο μοιραζόμαστε τις ίδιες αισθήσεις χρόνου και δομής. Ακούγοντας ξανά αυτό το άλμπουμ συνειδητοποιήσαμε ότι χτυπήσαμε και οι δύο μαζί στο ίδιο σημείο χωρίς να συμβουλευτεί ο ένας τον άλλον. Είναι τελείως τρελό!» Ο συνεργάτης του, ο Ziv Ravitz, προέρχεται και αυτός από τη γόνιμη σκηνή της τζαζ του Ισραήλ. Ζει και εργάζεται πλέον στη Νέα Υόρκη.

Με ενεργητικότητα που αγγίζει τα ύψη και με ήχο που χτίζει ναούς, τις μορφές τραγουδιού με εκρήξεις μουσικής ποπ, αστραπές λυρισμού και ρυθμούς που παίζουν κρυφτό, το Everyday είναι ένα άλμπουμ σπάνιας ποικιλομορφίας που συνδέει στιγμές ήχου με εκπληκτική ευκολία.

Με τη δισκογραφική δουλειά Everyday είναι σίγουρο ότι αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Yaron Herman. Το έργο αυτό, το έβδομο της δισκογραφίας του, αντανακλά τόσο τη μέχρι τώρα πορεία του και, ταυτόχρονα, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας.

Ο Yaron Herman παρόλο που εργάζεται ουσιαστικά ως σολίστας και ως μέλος μουσικού τρίο (κάτι που αναγνωρίσθηκε στα γαλλικά βραβεία του 2008 «VictoiresduJazz»), έχει δώσει πολλές συναυλίες και ως ντουέτο με τον κλαρινετίστα Michel Portal.

Πιστός στην αέναη δημιουργική διαδικασία και επιθυμώντας την αναγωγή της μουσικής σε μια πιο σφαιρική ανάλυση που να εμπλέκει επιστήμη και φιλοσοφία , ο Yaron Herman δίδαξε σε ακροατήρια των φημισμένων TedConferences.

Το 2015 ορίστηκε πρόεδρος της Ακαδημίας Τζαζ του Montreux, καθώς και των κριτών στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του φημισμένου φεστιβάλ της Ελβετίας.

Το Everyday, που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην αποκλειστική εμφάνισή του στο Jazz on the Hill στο πλαίσιο του Sani Festival 2016, σηματοδοτεί την έλευση ενός πιανίστα που ήδη γνωρίζουμε ότι είναι τολμηρός και δυνατός. Δείχνοντας μπρίο και εφευρετικότητα, ο Herman συγκεκριμενοποιεί έναν κόσμο μουσικής φτιαγμένο με εκπλήξεις και περιπέτειες.

LINE UP

Yaron Herman – πιάνο
Ziv Ravitz – ντράμς

http://www.yaronherman.com

Σχετικές ειδήσεις
Air A Baroque Journey: Ο Daniel Hope στο Λόφο της Σάνης
08.08.2016 10:16
Ο Βρετανός διεθνής βιρτουόζος του βιολιού µε µέντορα τον Yehudi Menuhin, Daniel Hope, έρχεται στο Sani Festival το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, για να χαράξει ένα µπαρόκ, µουσικό ταξίδι στην ιστορία του Λόφου της Σάνης.
Η Joss Stone για μία μοναδική συναυλία στο Sani Festival
08.07.2016 16:42
Η Βρετανίδα μουσικός Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του φετινού Sani Festival.
Nachtfahrten από το Michael Wollny Trio στο Sani Festival
01.07.2016 15:51
Το Sani Festival 2016 φιλοξενεί τον Michael Wollny και το τρίο του, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το Nachtfahrten, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, στο Λόφο της Σάνης.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Με μια προσευχή: Δημήτρης Βοζαΐτης and Band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
01.03.2016 11:59
Ο νέος ερμηνευτής Δημήτρης Βοζαΐτης επιστρέφει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 με τη νέα, τετραμελή μπάντα του και ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου - Upstage, με την μουσική παράσταση «Με μια προσευχή».