Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

The human passage: Εκθέσεις της Gilda Frumkin Βασιλειάδη σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά

The human passage: Εκθέσεις της Gilda Frumkin Βασιλειάδη σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά

Με δύο Εκθέσεις Ζωγραφικής με τίτλο "The human passage", μία στην Κέρκυρα και μία στην Κεφαλλονιά, συμμετέχει η Gilda Frumkin Βασιλειάδη στα εικαστικά δρώμενα του φετινού καλοκαιριού.

 

Ειδικότερα:

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στις 20:00, η έκθεσή της «The human passage» εγκαινιάζεται στο ξενοδοχείο «ΔΕΛΦΙΝΙΑ» στα Μωραΐτικα Κερκύρας και θα διαρκέσει έως τις 4 Αυγούστου 2016.

και

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, στις 20:00, εγκαινιάζεται η δεύτερη καλοκαιρινή έκθεσή της στην αίθουσα “Αντίοχος Ευαγγελάτος” του Δημοτικού Θεάτρου «Κέφαλος», στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου 2016.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gilda έχει ήδη πραγματοποιήσει δώδεκα (12) πολύ επιτυχημένες ατομικές Εκθέσεις, ενώ τόσο στην Κέρκυρα (13η) όσο και στην Κεφαλλονιά (14η) θα παρουσιαστούν ζωγραφικά έργα, ελαιογραφίες μεγάλων και μικρών διαστάσεων.

 

Για το έργο της, η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης Νικολένα Καλαϊτζάκη έχει γράψει:

«Είναι εκεί που περνάς και ζεις και αφήνεις… Τα χρώματά σου και τα χρόνια σου… Ακολουθούν το κοίταγμά σου και ακούν το γέλιο σου, σιωπηλά και ηχηρά. Αγαπούν τον παλμό σου.

Κι εδώ υπάρχει ο καλλιτέχνης, παρατηρητής και δημιουργός, μορφοποιεί τα βήματά σου σε τελάρα καμβά, πλαισιώνει τις αναμνήσεις σου, αυτά τα βαθιά αποτυπώματα της θρέψης σου, ατενίζουν σαν φάροι το μοναδικό της ύπαρξής σου.

Σας σκιές αφημένες, αντικείμενα ύλης ή διάφανες θάλασσες πρισματικές, που δεν χάνουν το χρώμα τους, δεν σβήνουν, δεν ξεχνάνε, γιατί γίνονται Τέχνη.

Κι από δω πέρασε ο άνθρωπος… Και έζησε… Και άφησε…»

 

Για την καλλιτέχνιδα:

 

Η Γκίλντα Φρούμκιν Βασιλειάδη (Gilda Frumkin) γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Για εκείνη η ζωγραφική είναι τρόπος ζωής , έκφρασης, επικοινωνίας, πάθος.

Άρχισε να ζωγραφίζει από έξι χρόνων και από τότε δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί και να εξελίσσεται. Είναι αυτοδίδακτη.  Γρήγορα το ταλέντο της αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα και έτσι το 1996 άρχισε να παρουσιάζει τα έργα της.

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

 

Έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές Εκθέσεις, όπως Biennale Φλωρεντίας (2007), Σμύρνης (2011) και Λονδίνου (2015), ενώ στο ενεργητικό της έχει και 12 ατομικές εκθέσεις:

•             Πνευματικό Κέντρο Π. Φαλήρου, 1996

•             Πνευματική Εστία Βούλας, 1997

•             DOMINGO Gallery Μυκόνου, 1998

•             BELLINI Gallery Γλυφάδας, 2001

•             Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, 2001

•             Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, 2002

•             Gallery ΚΙΒΩΤΟΣ Αθήνα, 2004

•             Πνευματικό κέντρο "Λαϊκή Αγορά" Πρέβεζας, 2004

•             Πολυχώρος "ΑΘΗΝΑΪΣ", 2006

•             ARION ASTIR PALACE, 2009

•             Ερμουπόλεια Σύρου, 2013

•             The Blender Gallery Γλυφάδας, 2015

 

Την περίοδο 1996 -2011 οργάνωσε και δίδαξε ζωγραφική στην ομάδα ενηλίκων της Πνευματικής Εστίας Βούλας.

Σχετικές ειδήσεις
Λήξη για τέσσερις εκθέσεις του ΚΜΣΤ και ένα finissage!
22.02.2017 10:33
Τελευταίες μέρες λειτουργίας για τέσσερις εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Τρεις εκθέσεις ανοιχτές στο κοινό στην Άνδρο για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο
11.08.2016 12:45
Συμμετέχοντας στην παγκόσμια κίνηση η οποία στοχεύει οι δημόσιοι χώροι να μένουν ανοιχτοί στο κοινό το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τα μουσεία – ιδρύματα: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως και Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, μας προσκαλούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου σε τρεις εικαστικές εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο.
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.
Δύο εκθέσεις, του Στέργιου Στάμου και του Γιώργου Βορρέ, στο Patmos Aktis Suites & Spa
14.06.2016 12:44
Το ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa σε συνεργασίαμε τις αίθουσες τέχνης Kapopoulos Fine Arts και πιο συγκεκριμένα το παράρτημα στη Χώρα της Πάτμου, Kapopoulos Fine Arts- Patmos Gallery, διοργανώνει δύο ξεχωριστές εκθέσεις αυτό το καλοκαίρι.
Καλοκαιρινές εκθέσεις 2016 στην Los Art Gallery στη Σύμη
08.06.2016 14:21
Στο νησί Σύμη, η γκαλερί ARTFORUM της Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πολιτιστικό της έργο για 2η χρονιά, την παρουσίαση σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, στο ιστορικό κτήριο της με την επωνυμία LOS ART GALLERY.