Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος, Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Λίγα λόγια για το έργο

Κύρια πρόσωπα της τραγωδίας είναι τα αντιμαχόμενα παιδιά του Οιδίποδα, ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης. Τα δύο αδέλφια είχαν συμφωνήσει, αρχικά, να κυβερνούν εναλλάξ τη Θήβα. Ωστόσο, μετά από την άρνηση του Ετεοκλή να παραδώσει το θρόνο στον Πολυνείκη, ο τελευταίος οργανώνει, με έξι ακόμα βασιλείς, εκστρατεία εναντίον του Ετεοκλή και της πόλης της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάσσονται εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης της Θήβας, με τα δυο αδέλφια να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη. Επτά επί Θήβας είναι το όνομα της πολεμικής αυτής σύγκρουσης, η οποία καταλήγει με νίκη των Θηβαίων αλλά και τον θάνατο των δύο διεκδικητών του θρόνου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά-κοστούμια: Κένυ ΜακΛέλαν
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Χρίστος Στυλιανού (Ετεοκλής), Γιώργος Καύκας (Άγγελος), Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυξ), Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), Λουκία Βασιλείου, Δημήτρης Δρόσος, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Εύη Σαρμή, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Στο Θέατρο Βράχων το ρόλο του Ετεοκλή ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου

 

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοδεία της παράστασης Επτά επί Θήβας μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.