Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το κτήνος στο φεγγάρι του Ρ. Καλινόσκι στο Θέατρο Πέτρας

Το κτήνος στο φεγγάρι του Ρ. Καλινόσκι στο Θέατρο Πέτρας

Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, την Κυριακή 17/7/2016 στις 21:30 στο μικρό θέατρο Πέτρας (σκηνή Πήτερ Μπρουκ) θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, σε μετάφραση του Δημήτρη Τάρλοου από τον ερασιτεχνικό θίασο «Αρσαβίρ Καζαντζιάν» του Πολιτιστικού Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Χαμαζκαΐν».

Το Σωματείο «Χαμαζκαΐν», είναι το ελληνικό παράρτημα ενός Διεθνούς Σωματείου με μοναδικό σκοπό την διατήρηση της αρμενικής ταυτότητας των μελών και ταυτόχρονα τη διάδοση του πολιτισμού και των παραδόσεών μας μέσα στην Ελληνική επικράτεια, όπου και δραστηριοποιείται.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρία τμήματα στην Ελλάδα εξίσου δραστήρια: το χορευτικό, το θεατρικό και το χορωδιακό, στελεχωμένα όλα από εθελοντές ερασιτέχνες καλλιτέχνες αρμενικής καταγωγής.

Για πρώτη φορά την 90ετή ιστορία του το σωματείο Χαμασκαΐν, παρουσιάζει μια ελληνόφωνη παράσταση, με θέμα δύο επιζήσαντες της γενοκτονίας που προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητά τους μέσα σε μια ξένη χώρα, αγκιστρωμένοι όμως πεισματικά στα τραυματικά βιώματα που καθόρισαν τους χαρακτήρες τους.

Το έργο , αν και φέρει αρμένικο θέμα, αφορά στο σύνολο τους μετανάστες - πρόσφυγες, είναι πολύ επίκαιρο και αγγίζει με μεγάλη ευαισθησία την ιστορία τους. Η παράσταση έχει ήδη παιχτεί στην Αθήνα μια φορά και σημείωσε τεράστια επιτυχία και αποδοχή από τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε από ερασιτεχνικό θίασο.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής:

Ηθοποιοί: Σαρκίς Μινασιάν, Αγκόπ Μπαρσαμιάν, Σάρα Μισσακιάν και Σαντ Ταβιτιάν
Σκηνοθεσία: Αλέξης Σαριγιάν
Μουσική: Χάικ Γιαζιτζιάν

Σχετικές ειδήσεις
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη στο θέατρο Πέτρας
23.09.2016 14:01
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Πέτρας.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Πέτρας
08.09.2016 16:46
Ο Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος τον Οκτώβριο του 2016.
Συρανό Ντε Μπερζεράκ, του Εντμόν Ροστάν στο Θέατρο Πέτρας
11.08.2016 17:04
Στο Θέατρο Πέτρας θα παρουσιαστεί στις 31 Αυγούστου το έργο του Εντμόν Ροστάν, Συρανό Ντε Μπερζεράκ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Πέτρας
28.06.2016 12:34
Από το Θέατρο Πέτρας ξεκινά η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.