Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αλκιβιάδης Άγιος από το Θέατρο Ρόδα στο Θέατρο Βράχων

Αλκιβιάδης Άγιος από το Θέατρο Ρόδα στο Θέατρο Βράχων

Το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2016 φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων το Θέατρο Ρόδα, το οποίο παρουσιάζει την παράσταση Αλκιβιάδης Άγιος.

Ένα υπερθέαμα με 30 ηθοποιούς, εντυπωσιακά κουστούμια, υψηλής αισθητικής φωτισμό και ζωντανή μουσική από μία εξαιρετική ορχήστρα , που πλαισιώνει και αναδεικνύει τη δράση, δημιουργώντας μία μοναδική ηχητική ατμόσφαιρα.

Γιατί Αλκιβιάδης και μάλιστα, «Άγιος»;

Ένα μεγάλο μυστήριο γεμάτο αντιφάσεις φαίνεται να περιβάλλει το πρόσωπο και τη ζωή της σημαντικότερης πολιτικής μορφής της κλασικής Αθήνας μετά τον Περικλή. Ο Αλκιβιάδης υπήρξε ο αγαπημένος μαθητής του Σωκράτη αλλά πέρασε στην ιστορία ως καιροσκόπος, «αλήτης» και αλαζόνας. Αν και διέβλεψε με ακρίβεια τα αποτελέσματα της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς της δημοκρατικής Αθήνας, του αποδόθηκε όλη η ευθύνη της παρακμής και της τελικής της πτώσης. Και τέλος, είναι αυτός που συνδέεται με την ίδια την τύχη της Πλατωνικής φιλοσοφικής παράδοσης που, αιώνες τώρα, παραμένει αποκομμένη από την εσωτερική και αποκαλυπτική της διάσταση, αφού το περιεχόμενό της αντιμετωπίζεται με έναν καθαρά «ηθικολογικό» τρόπο.

Συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια διαρκούς παρουσίας με στόχο τη δημιουργία της παράδοσης του Ιερού Θεάτρου υπό την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Περετζή, το θέατρο ΡΟΔΑ τοποθετεί τον Αλκιβιάδη στο επίκεντρο της διαχρονικής της παράστασης «Αλκιβιάδης Άγιος», μελετώντας μέσα από την παρεξηγημένη αυτή φιγούρα τόσο τα μοιραία λάθη του Αθηναϊκού επεκτατισμού όσο και την άμεση σύνδεση της Σωκρατικής σκέψης με τα αρχαία Μυστήρια. Με τη ζωντανή αναπαράσταση τριών αρχαίων Μυστηρίων, των Ελευσίνιων, του Πάνα και των Καβείρων επί σκηνής, η Πυθαγόρεια και Πλατωνική διδασκαλία επανασυνδέεται με τις ρίζες της, στις μυστηριακές τελετές της αρχαιότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μαρία Περετζή
Σκηνικά: Νίκος Τσιουμπλεκτσής
Μουσική: Τάκης Πατερέλης, Πία Πιερράκου, Γιώργος Ντούνης, Σταύρος Κάππας, Άγγελος Γιαννάτος, Μαρία Περετζή
Κείμενα: Δημήτρης Περετζής
Κοστούμια: Μαρία Περετζή, Ιουλία Βεντίκου, Βίκη Τσέλιου, Πόπη Αστέρη, Γιώτα Πιτσιρή, Εύα Αυλίδου
Χορογραφίες: Μαρία Περετζή
Ηχητικά: Ηλίας Πιλάτος, Άγγελος Γιαννάτος
Φωτογραφίες: Μαρίζα Πελεκάνου, Φώτης Τραγανουδάκης, Ορφέας Περετζής
Φωτισμός: Μαρία Περετζή, Δημήτρης Νέλλας

ΠΑΙΖΟΥΝ

Αλκιβιάδης: Δημήτρης Γασπαράτος
Σωκράτης: Σταύρος Κάππας
Άνυτος: Σταμάτης Λόγος
Διοτίμα: Ιουλία Βεντίκου
Περσεφόνη: Ιουλία Βεντίκου
Νικίας: Δημήτρης Νέλλας
Σύντροφοι Αλκιβιάδη: Γιώργος Κωστογιάννης, Αλέξανδρος Τζέκας, Αλέξανδρος Μπάτσης
Φίλοι Άνυτου: Δημήτρης Νέλλας, Γιάννης Αγγέλης, Χάρης Καρίνος, Δημήτρης Μπόζες
Χορός γυναικών: Πία Πιερράκου, Βίκη Τσέλιου, Εύα Αυλίδου, Αργυρώ Τσιουμπλεκτσή, Μαρία Τσούγκα, Αθηνά Παπαφώτη, Λένα Κοντοπίδου, Γεωργία Καρούτσου, Χρυσούλα Μπέτσα, Πάτυ Παπαγεωργίου, Τζέλα Αναγνωστοπούλου, Άννα Κυπραίου, Μαρίζα Πελεκάνου, Ίρις Μπαγλανέα

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Αλκιβιάδης άγιος, από την ομάδα Ρόδα στο Φεστιβάλ Κηφισιάς 2016
07.07.2016 12:12
Η θεατρική ομάδα Ρόδα παρουσιάζει την παράσταση Αλκιβιάδης άγιος, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Περετζή, στις 18 και 19 Ιουλίου 2016, στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο.
Επτά επί Θήβας από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Βράχων
30.06.2016 15:28
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος, Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στο Θέατρο Βράχων
23.06.2016 14:27
Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί τον Πλούτο του Αριστοφάνη σε μία καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα. Ανάμεσα στους σταθμούς της παράστασης το Φεστιβάλ Στη Σκιά των βράχων στο Θέατρο Βράχων.
Ακύρωση - Οι Πέρσες του Αισχύλου από το ΘΕ.ΑΜ.Α. στο Θέατρο Βράχων
13.06.2016 14:46
Το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων το έργο του Αισχύλου, Πέρσες. - Η παράσταση ακυρώνεται
Ασπίς, Μένανδρου - Συμπόσιο, Λουκιανού από Πειραϊκό Θέατρο στο Θέατρο Βράχων
10.06.2016 11:24
Το Πειραϊκό Θέατρο - Δημήτρης Ροντήρης παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2016 τη θεατρική παράσταση Ασπίς, Μένανδρου - Συμπόσιο, Λουκιανού.