Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά «Διαβάζω ιστορίες» κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου, Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός σε εικονογράφηση Ράνιας Βαρβάκη.

Επιτέλους, το σχολείο έκλεισε, η Τετάρτη δημοτικού τελείωσε και αρχίζουν οι διακοπές! Η Κλαίρη ανυπομονεί να πάει στο χωριό για να δει τη γιαγιά της, αλλά κι εκείνη την περιμένει, αγκαλιά μ’ ένα παράξενο δώρο. Ένα βιβλίο με λευκές σελίδες… Ένα ημερολόγιο. Η Κλαίρη απογοητεύεται από το δώρο της γιαγιάς και ξεκινά να γράφει εκεί τα συναισθήματά της. Αυτό όμως δεν είναι ένα οποιοδήποτε ημερολόγιο, είναι μαγικό, γιατί… της απαντά! Και την οδηγεί σε μια αποστολή: Να βρει τον κρυμμένο θησαυρό! Και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 9+, η οποία περιλαμβάνει σύνθετες ιστορίες που διευρύνουν τους αναγνωστικούς ορίζοντες του παιδιού.

ΘΕΜΑΤΑ: ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική και στη δουλειά της ασχολείται καθημερινά με τους αριθμούς. Μια μέρα όμως μέσα από τα λογιστικά βιβλία –που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν– άρχισαν να ξεπετάγονται γράμματα και να πλέκουν ιστορίες και παραμύθια. Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.

Η Ράνια Βαρβάκη ζει και ζωγραφίζει στην Αθήνα (όπου γεννήθηκε το 1962), στον Χολαργό και στον Κάλαμο Αττικής. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πάνω από 300 έντυπα με εικονογραφήσεις της, από τα οποία περισσότερα από 60 είναι παιδικά βιβλία. Συνεργάστηκε με το παιδικό περιοδικό «Συνεργασία» και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μέρος σε 15 ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε μία ατομική στα Τρίκαλα, αφιερωμένη στον συγγραφέα Κώστα Καραούλη και στο βιβλίο του Ραδικόσπορος ο κοσμοδιαστημοπόρος. Ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου τής απένειμε έπαινο το 2003 για την εικονογράφηση του βιβλίου της Σοφίας Γαβριηλίδου Ένα άμπρα και τέσσερα κατάμπρα. Έργα της (ζωγραφική και κατασκευές) βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και την Αμερική και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.