Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση αναλαμβάνουν το πρόγραμμα του Μεγάρου

Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση αναλαμβάνουν το πρόγραμμα του Μεγάρου

Ο Μίλτος Λογιάδης αναλαμβάνει τη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ η Άννα Καφέτση θα είναι υπεύθυνη για το εικαστικό πρόγραμμα του Μεγάρου.

Λίγα λόγια για τον Μίλτο Λογιάδη

Ο Μίλτος Λογιάδης (γενν. 1965, Αθήνα) σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδoσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του με καθηγητές τους Fritz Schieri, Max Frey και Hermann Michael στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με διπλώματα στη διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία έως τότε. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μόνιμος μαέστρος για δύο χρόνια στην Όπερα της Ουλμ.

Το 1992, επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, της οποίας είναι σήμερα μόνιμος μαέστρος και με την οποία έχει δώσει πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει σημαντικές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Δισκογραφικά, έχει διευθύνει έργα Γ. Χρήστου, Π. Πετρίδη, Γ. Κωνσταντινίδη, Άσ. Πιατσόλλα, Ν. Σκαλκώτα, Γ. Κουρουπού κ.ά.

Έχει επίσης διευθύνει την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα , το Μουσικό Σύνολο Νίκος Σκαλκώτας, κ.ά. Ηχογράφησε για λογαριασμό του Οργανισμού «Αθήνα 2004» το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών έργων που παρουσιάστηκαν στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, και συμμετείχε στις τελετές διευθύνοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο του Σπύρου Σαμάρα. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο μάθημα διεύθυνσης ορχήστρας.

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.01.2017 11:37
Με συνέπεια στη στρατηγική εξωστρέφειας και συνεργασιών που ακολουθεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017 έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική πορεία του Οργανισμού προτείνοντας ένα πρόγραμμα πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό, γεμάτο εκπλήξεις που αντιστέκεται στις τεράστιες δυσκολίες της εποχής και ταυτόχρονα προτείνει παραστάσεις που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς.
Το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Αίθριο του Μεγάρου!
15.12.2016 17:27
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έχει τη χαρά να φιλοξενεί ένα πλήρως οργανωμένο Παγοδρόμιο για την ψυχαγωγία και την άθληση των μικρών και μεγάλων φίλων του, το οποίο θα λειτουργεί όλο τον Δεκέμβριο και μέχρι τα τέλη Μαρτίου!
Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής μέχρι τον Ιούνιο 2017
13.12.2016 11:32
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενισχύει τις συνεργασίες του και συνδημιουργεί μαζί τους ένα νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τη νέα σεζόν που θα μας κρατήσουν κοντά του μέχρι τις αρχές του Καλοκαιριού 2017.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μέχρι τον Δεκέμβριο 2016
25.10.2016 15:42
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσφέρει στο κοινό, και αυτή την καλλιτεχνική περίοδο, τη δυνατότητα να απολαύσει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με την εξαιρετική ακουστική της, μεγάλες ορχήστρες υπό τη μουσική διεύθυνση σπουδαίων μαέστρων που συμπράττουν με κορυφαίους σολίστ του καιρού μας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
08.03.2016 10:19
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.