Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση αναλαμβάνουν το πρόγραμμα του Μεγάρου

Μίλτος Λογιάδης και Άννα Καφέτση αναλαμβάνουν το πρόγραμμα του Μεγάρου

Ο Μίλτος Λογιάδης αναλαμβάνει τη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ η Άννα Καφέτση θα είναι υπεύθυνη για το εικαστικό πρόγραμμα του Μεγάρου.

Λίγα λόγια για τον Μίλτο Λογιάδη

Ο Μίλτος Λογιάδης (γενν. 1965, Αθήνα) σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδoσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του με καθηγητές τους Fritz Schieri, Max Frey και Hermann Michael στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με διπλώματα στη διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία έως τότε. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μόνιμος μαέστρος για δύο χρόνια στην Όπερα της Ουλμ.

Το 1992, επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, της οποίας είναι σήμερα μόνιμος μαέστρος και με την οποία έχει δώσει πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει σημαντικές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Δισκογραφικά, έχει διευθύνει έργα Γ. Χρήστου, Π. Πετρίδη, Γ. Κωνσταντινίδη, Άσ. Πιατσόλλα, Ν. Σκαλκώτα, Γ. Κουρουπού κ.ά.

Έχει επίσης διευθύνει την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Ορχήστρα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα , το Μουσικό Σύνολο Νίκος Σκαλκώτας, κ.ά. Ηχογράφησε για λογαριασμό του Οργανισμού «Αθήνα 2004» το μεγαλύτερο μέρος των μουσικών έργων που παρουσιάστηκαν στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, και συμμετείχε στις τελετές διευθύνοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο του Σπύρου Σαμάρα. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο μάθημα διεύθυνσης ορχήστρας.

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μέχρι τον Δεκέμβριο 2016
25.10.2016 15:42
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσφέρει στο κοινό, και αυτή την καλλιτεχνική περίοδο, τη δυνατότητα να απολαύσει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με την εξαιρετική ακουστική της, μεγάλες ορχήστρες υπό τη μουσική διεύθυνση σπουδαίων μαέστρων που συμπράττουν με κορυφαίους σολίστ του καιρού μας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
08.03.2016 10:19
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Ο Νίκος Θεοχαράκης νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
22.02.2016 14:10
Η μεταβίβαση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) στην πλήρη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τον Ν. 4366/2016 (ΦΕΚ 18,Α΄) εγκαινιάζει εξ αντικειμένου μια νέα περίοδο στην πολυτάραχη ιστορία του.
Συνεχίζει στο ΕΜΣΤ η Κατερίνα Κοσκινά
22.02.2016 12:01
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ιδρύθηκε ως ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΑ το 2000. Η ίδρυσή του, η αρχική συγκρότηση της συλλογής του, τα εκθεσιακά δείγματα γραφής του σε χώρους που φιλοξένησαν τις δράσεις του, η επιλογή του κτιρίου ΦΙΞ ως μόνιμης στέγης του φέρουν όλα τη σφραγίδα της ιδρυτικής διευθύντριας και εμπνεύστριάς του Άννας Καφέτση. Τίποτα δεν θα είχε προφανώς συμβεί χωρίς τη γνώση, την ευαισθησία, το πάθος και τις άοκνες προσπάθειές της. Καμία από τις ανασχετικές για το άνοιγμα του μουσείου παραμέτρους δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Αναβολές και μεταθέσεις των εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
21.01.2016 12:25
Λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου από τις 19:00 έως τις 22:00, ανακοινώνεται ότι: