Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf

Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf

To metamatic:taf ανακοινώνει την καλοκαιρινή έκθεση Are we Moving?, σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30.

Τον Ιανουάριο του 2016 οχτώ καλλιτέχνες , ένας καπετάνιος και διοργανωτής εξερευνήσεων έκαναν μια απόπειρα να φτάσουν στο πιο απομακρυσμένο κατοικημένο νησί του κόσμου, το Tristan de Cunha, που αποτελεί υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η απομακρυσμένη κοινότητα στη μέση του Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, από τις ακτές είτε της Βραζιλίας είτε της Νότιας Αφρικής, έπειτα από σχεδόν επτά έως δέκα ημέρες πλεύσης

Ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν στο νησί…

Η έκθεση παρουσιάζει μια μοναδική σύνθεση έργων που παρήχθησαν για τη συγκεκριμένη έκθεση από οχτώ συμμετέχοντες του εξερευνητικού ταξιδιού που καταπιάνονται τόσο με τη φυσική όσο και με τη μεταφυσική έννοια του νησιού.

Μια κάθαρση, ένας αναστοχασμός πάνω στην αποτυχία, την κοινοτυπία και την απομόνωση.

Ανοιχτό Πρόγραμμα

30.06.2016, 21.00: Ομιλία επιμελητών
04.07.2016, 14.00 – 21.00: Open Studio Day με την Dominika Hadelova
04.07.2016, 20.00: Ομιλία καλλιτεχνών από τον Dominic Hinde

Συμμετέχουν: Dominika Hadelova, Dominic Hinde, Luis Carlos Hurtado, METASITU, Josefina Muñoz, Alvaro Padilla Vargas, Natalie Searle

Επιμέλεια METASITU (Eduardo Cassina & Liva Dudareva)

 

Artist Talk από τον Dominic Hinde

 

Ο Dominic θα μιλήσει για τις προκλήσεις της περιγραφής-καταγραφής ενός κόσμου στην εποχή της μετά-φύσης, καθώς και για τα προβλήματα στις ξεπερασμένες αντιλήψεις για τη φύση και το περιβάλλον , συμπεριλαμβανομένης της αντίληψης του «lone enraptured male» (της μόδας που θέλει το συγγραφέα / φυσιοδίφη να δρα ως μοναχικός εκδρομέας που επισκέπτεται τη φύση, και τελικά αποσύρεται ξανά πίσω στην πόλη).

 

Ο Dominic Hinde, Σκωτσέζος, γεννημένος στην Αγγλία, είναι ακαδημαϊκός, δημοσιογράφος, μεταφραστής και συγγραφέας. Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία, ο Hinde εργάζεται ως ξένος ανταποκριτής καλύπτοντας θέματα Ευρωπαϊκών πολιτικών και περιβάλλοντος, διδάσκει Σκανδιναβικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ενώ εμφανίζεται ως σχολιαστής περιβαλλοντολογικών και κοινωνικών θεμάτων για το  BBC Scotland.

 

Είναι μεταφραστής πολλών βιβλίων και έργων από τις Σκανδιναβικές γλώσσες στα Αγγλικά, ενώ στο παρελθόν είχε λάβει το βραβείο SWEA prize για τη διάδοση της Σουηδικής κουλτούρας. Στην καριέρα του έχει υπάρξει ανταποκριτής από τη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, το Κόσοβο, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική.

 

Open Studio Day με τη Dominika Hadelova

 

The MOON will pass close to the Sun and will become lost in the Sun's glare for few days / Το ΦΕΓΓΑΡΙ θα περάσει κοντά από τον Ήλιο και θα χαθεί στο έντονο φως του Ήλιου για λίγες ημέρες)

 

Η Dominika θα μοιραστεί με το κοινό την καλλιτεχνική της πρακτική, καθώς και την έρευνα για τα κυκλικά μοτίβα του φεγγαριού και της Πανσελήνου του Κεραυνού κατά τη διάρκεια του Open Studio Day από την Ανατολή έως τη Δύση του Φεγγαριού. Η καλλιτέχνης θα περάσει κάποιο χρόνο της ημέρας εκείνης στον χώρο της γκαλερί

Σχετικές ειδήσεις
Εστίες Φύσης: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
06.09.2016 17:13
To metamatic:taf με χαρά ανακοινώνει την έκθεση Εστίες φύσης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Μετέωροι χρονότοποι: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 16:37
Το metamatic:taf παρουσιάζει την καλοκαιρινή έκθεση Μετέωροι χρονότοποι, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Αυγούστου 2016.
Οι Arhi.tek & Privateprint στο CTRL+T του metamatic:taf
15.06.2016 15:42
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, με τη συμμετοχή των Arhi.tek & Privateprint και το project τους Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask. Το project θα παρουσιαστεί στο metamatic:taf για μια ημέρα, στις 22 Ιουνίου στις 18.00.
Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf
18.03.2016 12:23
Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί ένα project σε εξέλιξη το οποίο ξεκινά με μια σειρά εκδηλώσεων - εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.