Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Ακόμη ένα μουσικό καλοκαίρι υπόσχεται να προσφέρει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που διοργανώνεται για έκτη χρονιά στον Γαλατά, τις Σπέτσες, την Ύδρα και τον Πόρο και για πρώτη φορά και στα Κύθηρα.

Οκτώ συναυλίες μουσικής δωματίου υψηλής ποιότητας, θα παρουσιάσουν οι δέκα διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί που θα επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα, από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2016, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό, αλλά και στους καλοκαιρινούς επισκέπτες των νησιών, σπουδαίες ερμηνείες των Brahms, Beethoven, Kodály, Mozart, Janáček, Mendelssohn και Martinu.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που πλέον επεκτείνεται και στο νησί των Κυθήρων, οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια παρέα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τόσο τη μουσική δωματίου όσο και τα ελληνικά νησιά και υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά με τη χορηγία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Κυθήρων. Οι συναυλίες στην Ύδρα πργματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

28 Ιουλίου 2016, 21:00 – ΓΑΛΑΤΑΣ

6 Bagatelles, Op. 9   Webern
Κουαρτέτο Εγχόρδων No. 2, «Intimate Letters» Janáček
Κουαρτέτο Εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 130 Beethoven

Γυμνάσιο Γαλατά

29 Ιουλίου 2016, 21:00 - ΣΠΕΤΣΕΣ

6 Bagatelles, Op. 9   Webern
Κουαρτέτο Εγχόρδων No. 2, «Intimate Letters»   Janáček
Κουαρτέτο Εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 130   Beethoven

Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

30 Ιουλίου 2016, 21:00 - ΥΔΡΑ

Κουαρτέτο εγχόρδων No. 2, «Intimate Letters»   Janáček
Κουαρτέτο εγχόρδων σε σι ύφεση μείζοναr, Op. 130   Beethoven
Κουιντέτο εγχόρδων No. 2 σε σολ μείζονα, Op. 111   Brahms

Ξενοδοχείο Bratsera

4 Αυγούστου 2016, 21:00 – ΥΔΡΑ

Κουαρτέτο εγχόρδων op.18, ν.6 Beethoven
Ντούο για βιολί και τσέλο , Op. 7   Kodály
Κουιντέτο εγχόρδων σε ντο ελάσσονα, Op. 104  Beethoven

Ξενοδοχείο Bratsera

5 Αυγούστου 2016, 21:00 – ΣΠΕΤΣΕΣ

Τρία  Μαδριγάλια για βιολί και βιόλα, H.313   Martinu
Κουαρτέτο Εγχόρδων No. 1, “Kreutzer Sonata”   Janáček
Κουιντέτο εγχόρδων No. 6 σε μι ύφεση μείζονα, K. 614   Mozart
 
Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών

6 Αυγούστου 2016, 21:00 - ΥΔΡΑ

Κουαρτέτο εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 18 No. 6   Beethoven
Κουαρτέτο εγχόρδων No. 1, «Kreutzer Sonata»   Janáček
Κουιντέτο εγχόρδων No. 1 σε φα μείζονα, Op. 88   Brahms

Ξενοδοχείο Bratsera

7 Αυγούστου 2016, 21:00 - ΠΟΡΟΣ

Κουαρτέτο εγχόρδων σε σι ύφεση μείζονα, Op. 18 No. 6   Beethoven
Κουιντέτο εγχόρδων No. 6 σε μι ύφεση μείζονα , K. 614   Mozart
Κουιντέτο εγχόρδων  No. 1 σε φα μείζονα, Op. 88   Brahms

Αμφιθέατρο Συγγρού

9 Αυγούστου 2016, 21:00 – ΚΥΘΗΡΑ

Κουιντέτο εγχόρδων No. 6 σε Μι ύφεση μείζονα, K. 614   Mozart
Κουιντέτο εγχόρδων No. 1 σε Λα Μείζονα, Op. 18    Mendelssohn

Πολυχώρος Ζείδωρος

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες και το Leondari Ensemble

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble απαρτίζεται από διεθνούς κύρους μουσικούς της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα μέλη του συμμετέχουν σε κορυφαία μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ARC Ensemble, η English Chamber Orchestra και το Piano Trio της Βιέννης.

Ο Benjamin Bowman, ένας από τους πιο πολύπλευρους μουσικούς της Αμερικής και του Καναδά και μέλος του ευρέως αναγνωρισμένου συγκροτήματος μουσικής δωματίου ARC Ensemble, είναι εξάρχων της ορχήστρας του American Ballet Theatre της Νέα Υόρκης. Ο Σέρβος Bogdan Bozovic απολαμβάνει μια πολύπλευρη διεθνή καριέρα σαν μουσικός δωματίου, σολίστ, και εξάρχων ορχηστρών δωματίου, έχοντας διατελέσει βιολιστής του διάσημου Piano Trio της Βιέννης. Ο James Barralet είναι Βρετανός βιολοντσελίστας, διασκευαστής και συνθέτης και είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Whittington στην Αγγλία.

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού ίδρυσαν ο Έλληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός σολίστ της βιόλας Francis Kefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης έχει συνεργαστεί  με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, έχει εμφανισθεί στις σπουδαιότερες ελληνικές αίθουσες, έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Γερμανία και αλλού. Ο Francis Kefford συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, η Royal Opera House Orchestra, η Aurora Orchestra και η English Chamber Orchestra.

Το Leondari Ensemble συνοδεύουν για ακόμη μια χρονιά εκλεκτοί διακεκριμένοι καλεσμένοι μουσικοί στο 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: ο βετεράνος  μουσικός και δάσκαλος Steven Dann από τον Καναδά, ο οποίος έχει υπάρξει κορυφαίος σολίστ της βιόλας μερικών από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου (National Arts Centre Orchestra, Ottawa; Tonhalle Orchestra, Zurich; Royal Concertgebouw Orchestra, Amsterdam; Vancouver Symphony; Toronto Symphony Orchestra ) και διδάσκει βιόλα και μουσική δωματίου στο Glenn Gould School του Royal Conservatory of Music στο Toronto, ο Καναδός Ariel Barnes, κορυφαίος τσελίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βανκούβερ, διεθνώς γνωστός για τη μοναδική χροιά του ήχου του και τις γεμάτες πάθος ερμηνείες του, η νεαρή Αγγλίδα Anna Blackmur κορυφαία στα δεύτερα βιολιά στην Ορχήστρα του  Royal Opera House, ο Αυστριακός Clemens Linder που έχει τη θέση του Β’ κορυφαίου στα δεύτερα βιολιά στη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου και η πολυβραβευμένη Ruth Gibson, η οποία διδάσκει βιόλα στο Royal Northern College of Music στο Manchester, ενώ είναι ιδρυτής και καλλιτεχνική διευθύντρια του String Quartet Collective, το οποίο στεγάζεται στο Royal College of Music στο Λονδίνο.

Δείτε τα αναλυτικά βιογραφικών των μουσικών που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/artists

Σχετικές ειδήσεις
Το Lyskamm Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 15:54
Ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής υποδέχεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το Lyskamm Quartet [Κουαρτέτο Εγχόρδων Λύσκαμ], ένα νεανικό σχήμα από την Ιταλία με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και διεθνή καλλιτεχνική πορεία.
Μπετόβεν κοινός παρονομαστής: Το Koυαρτέτο εγχόρδων L’Anima στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.11.2016 16:28
Με τη συναυλία του Κουαρτέτου εγχόρδων L’Anima, του μοναδικού ίσως εν ενεργεία κουαρτέτου στην Ελλάδα, συνεχίζεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Μακάβριες Ιστορίες από την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.04.2016 13:18
Την αριστουργηματική 1η Συμφωνία (Τιτάνας) του Gustav Mahler καθώς και το έργο Mysteries of the Macabre του Görgy Ligeti παρουσιάζει η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη , τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Αφανής Γεωμετρία: Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα του Θανάση Δρίτσα
24.03.2016 14:45
Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα, ο γνωστός Καρδιολόγος, Συγγραφέας και Συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, παρουσιάζει έναν κύκλο έργων μουσικής δωματίου, υπό τον τίτλο «Αφανής Γεωμετρία».