Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Luke/Eva

Luke/Eva
H Tεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το έργο της Αγγελικής Χατζή Luke/Eva, μια χοροθεατρική παράσταση που ανέβηκε αρχικά στο Chisenhale Dance Space του Λονδίνου με τίτλο Luke, Eva or Molly.

Οι πρωταγωνιστές , Luke Birch και Εύα Καλομοίρηπου, ζουν σε διαφορετικές πόλεις, συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής. Οι θεατές παρακολουθούν την εξέλιξη της σχέσης τους σε μία διαδραστική παράσταση, που αντλεί στοιχεία από την πραγματικότητα-καθημερινότητα των χορευτών, οι οποίοι αναζητούν το ενδιαφέρον στις απλές, καθημερινές, οικιακές ασχολίες και περισσότερο στην υπερβολή και την παραποίησή τους. Προσπαθώντας να  προσεγγίσουν το κοινό, η αντίδρασή του οποίου καθορίζει την έκβαση του έργου, οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες, είναι ανοιχτοί στις πιθανότητες και τις εκπλήξεις, καθώς η παράσταση υπόκειται στο τυχαίο.

     
 
  

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ ο Β, από τον Οκτώβρη στο Θέατρο Ζίνα
08.08.2016 15:26
Το ξεκαρδιστικό έργο του Σάμιουελ Μπόμπρικ, Άμλετ ο Β', που γνώρισε εκκωφαντική επιτυχία όταν ανέβηκε παλιότερα στο Θέατρο Νέο Ριάλτο σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, επιστρέφει αυτόν τον Χειμώνα στο Θέατρο ΖΙΝΑ.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932, στο Θέατρο Αυλαία
30.03.2016 12:37
Η παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932», που ανέβηκε πέρυσι την άνοιξη με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Κυδωνία των Χανίων αλλά και στην Αθήνα στο θέατρο της οδού Κυκλάδων, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Αυλαία για 5 μόνον παραστάσεις από 6 έως 10 Απριλίου 2016.
Lebensraum, του Θανάση Τριαρίδη στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες
22.03.2016 15:26
Το LEBENSRAUM του Θανάση Τριαρίδη ανέβηκε - σε παγκόσμια πρώτη - στο Theater Aufbau Kreuzberg (Βερολίνο), το Σάββατο 5 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους, με πρωταγωνιστές τους Κωστή Καλλιβρετάκη και Κωνσταντίνο Γεράκη.
Globe to Globe Hamlet από το Θέατρο Globe του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.02.2016 15:20
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την παράσταση του Θεάτρο Globe του Λονδίνου, με τίτλό Globe to Globe Hamlet, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016.
Ο κύκλος των «μάταιων» πράξεων του Σπύρου Τζόκα για δεύτερη χρονιά στο Τρίκυκλο
22.12.2015 15:17
Η θεατρική μουσική παράσταση ιστορικής μνήμης της ομάδας πείρα(γ)μα πάνω τη ζωή και το θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ «ΜΑΤΑΙΩΝ» ΠΡΑΞΕΩΝ» του ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΣΟΛΑ, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο «ΤΡΙΚΥΚΛΟ».