Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΜΜΘ, Γεώργιος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, έκανε λόγο για ποιοτική, εναλλακτική και οικονομική πρόταση εξόδου, η οποία απευθύνεται σε όσους θα παραμείνουν εντός των τειχών της πόλης κατά το μεγαλύτερο μέρος της θερινής περιόδου. Ο ίδιος σημείωσε πως το θερινό σινεμά του Μεγάρου Μουσικής διακρίνεται για την ιδιαιτερότητα  του, ακριβώς επειδή «αποτελεί ένα περιβάλλον δίχως οπτικά εμπόδια, ένα περιβάλλον που χαρίζει στο κοινό μία αίσθηση ελευθερίας για στοχασμό και διαμορφώνει τις συνθήκες, για να αφεθούν οι θεατές στη μαγεία του κινηματογράφου».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ, Νικήτας Μυλόπουλος, ανέφερε ότι η σύντομη ιστορία του «Σινεμά με Θέα», που φέτος συμπληρώνει το δεύτερο έτος της λειτουργίας του, εντάσσεται στο όραμα της νέας διοίκησης του πολιτιστικού οργανισμού για εξωστρέφεια. Ο κ. Μυλόπουλος έκανε λόγο για «Μέγαρο ανοιχτό στην πόλη» και πρόσθεσε ότι κατά τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που θα φιλοξενηθούν στον υπαίθριο χώρο της πλατείας μεταξύ των δύο υφιστάμενων κτηρίων του ΟΜΜΘ.

Ο νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως στη Θεσσαλονίκη με τη θεσμική ιδιότητά του, τόνισε πως «το Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα δίνει συνεχώς το “παρών”, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, για να κάνει τις νύχτες των σινεφίλ λίγο πιο μαγικές. Το πιο σημαντικό για μας και για μένα προσωπικά είναι η λέξη συνεργασία. Θα την ακούτε αυτή τη λέξη πολύ συχνά τους επόμενους μήνες γιατί το Φεστιβάλ θέλει να συνεργαστεί με όλους τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, αλλά και με όλους γενικότερα τους φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος και τα Επιμελητήρια, για να δώσουμε ξανά την ελπίδα μέσα από τις κινούμενες εικόνες. Θα συνεργαστούμε με το φωτογραφικό κέντρο stereosis, το Parthenώn Film Festival και το Taratsa International Film Festival, ενώ θα διοργανώσουμε κι άλλη μία εκδήλωση σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, την οποία επιτρέψτε μου να μην σας την αποκαλύψω τώρα, αλλά θα είναι αρκετά εντυπωσιακή».

Η νέα γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελίζ Ζαλαντό, εξήρε επίσης τη σημασία της συνεργασίας τονίζοντας ότι «σκοπός μας είναι να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσα στον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες, ανάμεσα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και στους Θεσσαλονικείς, ανάμεσα σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης. Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες που θα ενώνουν όλους εμάς τους εραστές των τεχνών και του πολιτισμού και απόψε από αυτή την οροφή βάζουμε το πρώτο λιθαράκι».

Αμέσως μετά τις σύντομες ομιλίες ακολούθησε η προβολή της ταινίας Inside Llewyn Davis σε σενάριο και σκηνοθεσία των Ίθαν και Τζόελ Κοέν, παραγωγής 2013.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ήδη έχει αρχίσει η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για τις 14 ταινίες του «Σινεμά με Θέα» μέσω της ιστοσελίδας του ΟΜΜΘ (www.tch.gr).