Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder

Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder

Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά , βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.

Η πρακτική της Carly Mark επικεντρώνεται στα κατάλοιπα της σύγχρονης ζωής . Συσκευασίες τροφίμων, καταναλωτικά προϊόντων μαζικής παραγωγής ενώνονται με στοιχεία της ποπ κουλτούρας στο έργο της. Μέσα απο τα χρυσά πλαστικά σακουλάκια με αρκουδάκια Haribo προκύπτει μια ποικιλία εννοιολογικών χαρτογραγραφήσεων και απεικονίσεων. H δουλειά της ξεδιπλώνεται σχεδόν σαν προσωπικό ημερολόγιο καθώς συνδυάζει τις εικόνες από τις συσκευασίες των Haribo που βρίσκει σε σημεία πώλησης σε όλο το κόσμο, από duty free αεροδρομιών μέχρι σταθμούς μετρό στη Νέα Υόρκη με αναφορές σε ταινίες, λογοτεχνία και ιντερνετικές πλατφόρμες δημιουργώντας έτσι μία προσωπική σημειολογία.

Στο ομώνυμο με την έκθεση βίντεο «Good Buy Human» τρεις χαρακτήρες κινούμενων σχεδίων έρχονται στη ζωή λαμβάνοντας τρομακτικές διαστάσεις.

H Carly Mark γενήθηκε στο Ντιτρόιτ (Μίσιγκαν) το 1988 και σπούδασε στο School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη (BFA). Η Mark πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών της χρόνων στις κεντροδυτικές πολιτείες Αμερικής και ειδικότερα στο Ντιτρόιτ, πράγμα που εξηγεί την έμφαση των έργων της στην σύγχρονη υπερ-εμπορευματοποίηση και την υπέρμετρη κατανάλωση.

Σχετικές ειδήσεις
Clarity, έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στην γκαλερί The Breeder
22.02.2017 15:55
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ζωής Γαϊτανίδου στο χώρο της. Η έκθεση, με τίτλο Clarity, αποτελείται από νέα έργα με παστέλ και κέντημα σε καμβά, μαζί με μία εγκατάσταση ήχου και βίντεο.
Laura & Lizzie, έκθεση της Σοφίας Στέβη στη γκαλερί The Breeder
12.01.2017 17:06
Η γκαλερί The Breeder παρουσίαζει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση της Σοφίας Στέβη με την γκαλερί με τίτλο Laura & Lizzie.
Solitude and Village: έκθεση της Zoë Paul στη γκαλερί The Breeder
23.05.2016 15:44
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Zoë Paul, με τίτλο Solitude and Village.
Ο William E. Jones στη γκαλερί The Breeder
13.05.2016 15:39
Η γκαλερί The Breeder φιλοξενεί τον William E. Jones, κορυφαίο ανεξάρτητο σκηνοθέτη από το Λος Άντζελες, στις 18 Μαΐου 2016, για ένα screening όπου ο Jones θα συζητήσει τις τελευταίες του εμμονές και θα παρουσιάσει μια σειρά από φιλμ του.
The eater and the eaten: έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη στη γκαλερί The Breeder
15.03.2016 14:53
Η γκαλερί The Breeder εγκαινιάζει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 την έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη, με τίτλο The eater and the eaten.