Ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιοί-φίλοι και …ιστορικοί σύμμαχοι από τον περασμένο αιώνα, δίνουν ραντεβού τη Πέμπτη 7 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου και μας προσκαλούν στη δική τους γιορτή της μουσικής.

Αφηγούνται, μοιράζονται και αυτοσχεδιάζουν πάνω σε τραγούδια που φαντάστηκαν δικά τους, μα και ξένα που τα ένοιωσαν δικά τους με τον καιρό.

Απρόσμενα και για πρώτη φορά στο κήπο του Μεγάρου, έρχεται να τους συναντήσει η αγαπημένη τους φωνή, η Χάρις Αλεξίου. Έχοντας στις αποσκευές της τραγούδια του Μανώλη και του Στάθη, από την «Άκρη του ουρανού της» το 2003 ως τον τελευταίο της δίσκο, παίρνει θέση στη «ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ» για να θυμηθούν όλοι μαζί από σκηνής μελωδικές στιγμές που τους έφεραν κοντά.

Η όλο και πιο ελλειμματική τους μνήμη, η ανακύκλωση των λαθών και η διαρκής διάψευση των μεγάλων προσδοκιών (ποιος ξέρει γιατί έτρεφαν)  δημιουργεί την σεναριακή βάση αυτής της παράστασης…

Το σχήμα άλλοτε αυστηρώς ακουστικό και άλλοτε με την διακριτική βοήθεια της ηλεκτροδυναμικής, προσφέρεται για ρεμβασμό στην πολυθρόνα αλλά και για χορό στο γρασίδι, στις 7 Ιουλίου, στον Κήπο του Μεγάρου, μια ξάστερη βραδιά καλοκαιριού…

Εκεί θα είναι και ο Οδυσσέας Τσάκαλος, μυθικός ντράμερ των Φατμέ αλλά και τραγουδοποιός, και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, πολυοργανίστας και τραγουδοποιός.

Όλοι μαζί συνθέτουν το ιδανικό κουαρτέτο και βέβαια τραγουδούν άλλοτε συμπληρωματικά κι άλλοτε ανταγωνιστικά, μπαίνοντας ο ένας μέσα στην σκιά του άλλου με… το θράσος της συνάφειας.

Σε αυτό το δελεαστικό διπλό δίδυμο και για μια μοναδική παράσταση, η  συγκινητική παρουσία της Χάρις Αλεξίου έρχεται να αφήσει το ασύγκριτο αποτύπωμά της.