Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Far Away από το Θέατρο Πλαστελίνης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Far Away από το Θέατρο Πλαστελίνης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Θέατρο Πλαστελίνης παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, την παράσταση Far Away.

To καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο Πλαστελίνης» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου. Το πρώτο του καλλιτεχνικό εγχείρημα μπροστά στο κοινό  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Θεατρικών Παραγωγών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου και τώρα θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά δουλειά τους εκτός Ναυπλίου αφού έγιναν δεκτοί στο InPORT FESTIVAL του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Με υλικά τον ωμό ρεαλισμό αλλά και την πιο τρελή φαντασία το «Far Away» της Caryl Churchill σε σκηνοθεσία και διασκευή Σίμου Τζίτζη μας οδηγεί σε ένα παράδοξο και ακατανόητο κόσμο. Ένα κορίτσι όπου ξυπνά από κραυγές αιχμαλώτων μέσα στη νύχτα, πείθεται ότι οι βασανισμοί και οι εκτελέσεις των οποίων τυχαία υπήρξε μάρτυρας συμβαίνουν για καλό σκοπό. Αλλά ποιός την φανταζόταν αργότερα να διαπρέπει ως υπάλληλος βιοτεχνίας πολυτελών καπέλων για παρελάσεις μελλοθανάτων; Ή να αποδέχεται ως αυτονόητη την κτηνωδία ενός γενικευμένου, παγκόσμιου πολέμου, όπου στρατεύονται για τους ιερούς σκοπούς του τα ζώα, τα στοιχεία της φύσης ακόμα και τα καιρικά φαινόμενα; Είναι μια νέα παγκόσμια τάξη και αν και σαφώς σε κανέναν δεν αρέσει, την αποδέχονται ως τον τρόπο που τα πράγματα είναι, η νέα πραγματικότητα. Όλοι θέλουν να είναι στη σωστή πλευρά, αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Το έργο παραμένει ωστόσο ανοιχτό σε κάθε εκδοχή ερμηνείας. Aπαλλαγμένο από κάθε  ίχνος διδακτισμού εκθέτει την πιο σκοτεινή και ανησυχητική όψη ενός κόσμου που θα μπορούσε να είναι και δικός μας.

Σχετικές ειδήσεις
Η τριλογία της αγάπης: Η 2η παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
21.02.2017 14:57
Η δεύτερη μεταμεσονύχτια παρέμβαση με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 25 προς 26 Φεβρουαρίου, ξημερώματα της Κυριακής της Συγγνώμης.
Δημοτικό Θέατρο Περαιά: Πρόγραμμα 2016 - 2017
20.09.2016 15:16
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα για τη νέα σεζόν 2016 - 2017.
Ο Φάουστ, του Γκαίτε ξανά για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
24.08.2016 17:01
Η παράσταση που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία την περσινή σεζόν, ο «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 21 Σεπτεμβρίου για 20 μόνο παραστάσεις.
Η Επίτευξη του Φοίνικα: μια σκηνική ανάγνωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
09.05.2016 17:10
To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Γαλλικό Ινστιτούτο ξεκινούν μια νέα συνεργασία γύρω από τη δραματουργία. Κάθε χρόνο ένας γάλλος σκηνοθέτης / συγγραφέας είναι καλεσμένος από το Γαλλικό Ινστιτούτο και φιλοξενείται στο θέατρο μαζί με έναν έλληνα θεατρικό συγγραφέα / σκηνοθέτη. Αυτή η συνεργασία οδηγεί σε μια κοινή δημιουργία που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο.
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
04.05.2016 10:25
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χτυπά η καρδιά της θεατρικής παιδείας. 7 σκηνοθέτες, 7 θεατρικά έργα, 7 σχολεία, 2 ημέρες μαθητικών παραστάσεων.