Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο ‘Multiples’. Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Η σημασία και η θέση της μοναδικότητας αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα της σύγχρονης τέχνης. Αυτό πραγματεύεται και η έκθεση ‘Multiples’. Η ελευθερία που έχει ο σύγχρονος καλλιτέχνης στη χρήση των μέσων, του παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργεί έργα εκτός συγκεκριμένων πλαισίων, μπορεί δηλαδή να ζωγραφίζει σε καμβά ή να χρησιμοποιεί το υλικό αυτό για να φτιάξει κάτι άλλο, κάτι που να ξεφεύγει  του αρχικού μέσου, να κάνει φωτογραφία, βίντεο, χαρακτική, γλυπτά, happenings, artists’ books  και πολλά άλλα.

Η ιδέα του πολλαπλού έργου μπορεί να έχει πολλές εκδοχές, στην έκθεση αυτή πραγματοποιείται με την συνθήκη αντιτύπων σε οποιοδήποτε υλικό και μέσο έχει επιλέξει ο κάθε καλλιτέχνης. Το αντίγραφο μπορεί να έχει γίνει με τη χρήση της τεχνολογίας και με μηχανικά μέσα ή να είναι μια αναπαραγωγή με το χέρι.

Από τους είκοσι δύο καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση οι περισσότεροι δεν έχουν ασχοληθεί συστηματικά με την κατασκευή έργων σε αντίτυπα. Εδώ παρουσιάζουν έργα σε τρία αντίτυπα με την εξαίρεση καλλιτεχνών που αν και το έργο τους συνήθως εκδίδεται  σε αντίτυπα  σε αυτή τη περίπτωση  συμμετέχουν με ένα μοναδικό έργο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Εοζέν Αγκοπιάν, Αντωνάκης, Χρύσα Βουδούρογλου,  Βασίλης Γεροδήμος, Γιάννης Γκανάς, Μαρία Ευσταθίου, Βασίλης Ζωγράφος, Λίζη Καλλιγά, Απόστολος Καραστεργίου, Πέγκυ Κλιάφα, Ηλίας Κοέν, Πάνος Κουλουράς, Ανδρέας Λυμπεράτος, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Ελεάννα Μαρτίνου, Γιάννης Μιχαηλίδης, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Δαυίδ Σαμπεθάι, Κύριλλος Σαρρής, Μαρία Φραγκουδάκη, Γιώργος Χατζημιχάλης.

Φωτ.: 1. Μαργαρίτα Μυρογιάννη
2. Γιώργος Χατζημιχάλης