Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Multiples: ομαδική έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery

Multiples: ομαδική έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery

Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο ‘Multiples’. Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Η σημασία και η θέση της μοναδικότητας αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα της σύγχρονης τέχνης. Αυτό πραγματεύεται και η έκθεση ‘Multiples’. Η ελευθερία που έχει ο σύγχρονος καλλιτέχνης στη χρήση των μέσων, του παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργεί έργα εκτός συγκεκριμένων πλαισίων, μπορεί δηλαδή να ζωγραφίζει σε καμβά ή να χρησιμοποιεί το υλικό αυτό για να φτιάξει κάτι άλλο, κάτι που να ξεφεύγει  του αρχικού μέσου, να κάνει φωτογραφία, βίντεο, χαρακτική , γλυπτά , happenings, artists’ books  και πολλά άλλα.

Η ιδέα του πολλαπλού έργου μπορεί να έχει πολλές εκδοχές, στην έκθεση αυτή πραγματοποιείται με την συνθήκη αντιτύπων σε οποιοδήποτε υλικό και μέσο έχει επιλέξει ο κάθε καλλιτέχνης. Το αντίγραφο μπορεί να έχει γίνει με τη χρήση της τεχνολογίας και με μηχανικά μέσα ή να είναι μια αναπαραγωγή με το χέρι.

Από τους είκοσι δύο καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση οι περισσότεροι δεν έχουν ασχοληθεί συστηματικά με την κατασκευή έργων σε αντίτυπα. Εδώ παρουσιάζουν έργα σε τρία αντίτυπα με την εξαίρεση καλλιτεχνών που αν και το έργο τους συνήθως εκδίδεται  σε αντίτυπα  σε αυτή τη περίπτωση  συμμετέχουν με ένα μοναδικό έργο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Εοζέν Αγκοπιάν, Αντωνάκης, Χρύσα Βουδούρογλου,  Βασίλης Γεροδήμος, Γιάννης Γκανάς, Μαρία Ευσταθίου , Βασίλης Ζωγράφος, Λίζη Καλλιγά , Απόστολος Καραστεργίου, Πέγκυ Κλιάφα, Ηλίας Κοέν, Πάνος Κουλουράς, Ανδρέας Λυμπεράτος, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Ελεάννα Μαρτίνου, Γιάννης Μιχαηλίδης, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Δαυίδ Σαμπεθάι, Κύριλλος Σαρρής, Μαρία Φραγκουδάκη, Γιώργος Χατζημιχάλης.

Φωτ.: 1. Μαργαρίτα Μυρογιάννη
2. Γιώργος Χατζημιχάλης

Σχετικές ειδήσεις
Χασμωδίες, έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου στην  Eleftheria Tseliou gallery
23.01.2017 13:24
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Βασίλη Γεροδήμου με τίτλο "Χασμωδίες". Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017.
Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά: Έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
12.12.2016 15:00
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ευσταθίου με τίτλο 'Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά'. Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.
Αυτόπτες: έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου στην Eleftheria Tseliou gallery
21.11.2016 14:44
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου με τίτλο "Αυτόπτες". Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2016.
Tom Sawyer: έκθεση της Μαργαρίτας Μυρογιάννη και του Γιώργου Χατζημιχάλη στην Eleftheria Tseliou gallery
28.09.2016 13:29
Η Eleftheria Tseliou gallery εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την έκθεση 'Tom Sawyer', μια συνεργασία της Μαργαρίτας Μυρογιάννη με τον Γιώργο Χατζημιχάλη. Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.