Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανάληψις Διάβημα

Ανάληψις Διάβημα
H Gallery Kourd εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Τίνας Μάσχα με θέμα Ανάληψις Διάβημα. Η έκθεση θα πλαισιωθεί επίσης, με εκκλησιαστικά αντικείμενα και Χριστιανικά σύμβολα από την προσωπική συλλογή της Gallery Kourd.

Η Επιμελήτρια της έκθεσης Αννίτα Πατσουράκη – Ιστορικός τέχνης σημειώνει: «Η Τίνα Μάσχα, εμπνευσμένη δημιουργός, ενσαρκώνει το όραμα, αποδίδει τις Θείες μορφές σε ατμόσφαιρα ονειρική και μας υποβάλλει σε κατάνυξη, εσωτερική κάθαρση και ψυχική εγκαρτέρηση. Σκηνές γνώριμες της χριστιανικής εικονογραφίας και κυρίαρχα άγια πρόσωπα εμφανίζονται σε μια ζωγραφική επιφάνεια αντιφατικά μοντέρνα και ασύμμετρα δομημένη. Δεν αναπαριστά ούτε εξιστορεί τα γεγονότα της Βίβλου, αλλά σε  σκηνές με σαφή νατουραλισμό, αποτυπώνει τα ιερά πρόσωπα και από την έκφραση ή τη στάση των σωμάτων τους, μας αναγάγει στο \'Επεισόδιο\' της Γραφής.

...Καταφέρνει να αποδώσει τη γνώριμη βυζαντινή γραφή σε σύγχρονη ιλιγγιώδη μετάφραση μορφοπλαστικών στοιχείων και εννοιών. Τα σύμβολα της πνευματικότητας  μεταφέρουν μηνύματα από το υποσυνείδητο στο συνειδητό σε μια διαδικασία ανακάλυψης και ταύτισής μας με το Υπερβατικό. Στην κατανόηση του βιώματος αυτής της γνώσης, στη διαδικασία αλλαγής της δονητικής μας συχνότητας στην ύψιστη και πιο εκλεπτυσμένη της δόνηση, οδηγούμαστε στην  κατάσταση της υπερβατικής “ανάληψης”».


Σχετικές ειδήσεις
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Εμμονές και Σύμβολα: έκθεση της Βάνας Φερτάκη στην Alma Gallery
07.09.2016 12:25
Μια ξενάγηση στην ιδιαίτερη εικαστική γλώσσα της Βάνας Φερτάκη επιχειρεί η έκθεση “Εμμονές και Σύμβολα” που θα εγκαινιαστεί στη gallery alma, στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00.
Στίγμα Ζωής: έκθεση του Λάζαρου Μαράβα στην ΔΛ gallery
09.03.2016 13:46
Η ΔΛ gallery, εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.00μ.μ., την έκθεση του Λάζαρου Μαράβα με τίτλο «Στίγμα Ζωής», η οποία αποτελείται από μεταλλικές διάτρητες κατασκευές μαύρου χρώματος, που γίνονται ο καμβάς της δικής του ιδιαίτερης ζωγραφικής.
Still Time: Έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου στην Kourd Gallery
02.03.2016 13:45
“Still Τime”. Με αυτόν τον τίτλο η Kourd Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φιλιππακοπούλου την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.